Hotel Sofia

Hotel Sofia

Sofia wordt beschouwd als een van de belangrijkste steden in de Balkan, en heeft zich dan ook ontwikkeld tot een van de meest populaire bij toeristen uit Europa. Het is de hoofdstad van Bulgarije, een land dat symbool staat voor de unieke samensmelting tussen verschillende culturen in de Balkan-regio, en dat is een van de redenen waarom zoveel bezoekers kiezen voor een verblijf in de stad. Een hotel in Sofia boeken dat bij je verwachtingen aansluit is natuurlijk van groot belang als je écht wilt genieten van je verblijf.

Vind een hotel in Sofia

Sofia telt als een van de belangrijkste steden van de Balkan op het vlak van religie en cultuur. Naast de Russische Kerk en de Boyana Kerk zijn er ook andere bezienswaardigheden te ontdekken, waaronder de Shitosha berg en de National Art Gallery. Allemaal kan je deze ontdekken tijdens je verblijf in een van de vele hotels: Grand Hotel Sofia en Slavyanska Beseda Hotel zijn daar enkele prachtig voorbeelden van.

De wijken van Sofia

Boyana Village: Deze buurt is een van de oudste van de stad, en grenst daarbij aan een prachtig stukje natuur net buiten Sofia.
Nature Park Stara Planina: Dit park wordt beschouwd als een wijk op zich, met hotels als Megas Palace Bankya.

Hotels in het centrum van Sofia

Veel gebouwen en monumenten in de binnenstad van Sofia staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst, waaronder de kerk van Sint Joris. Rondom deze bezienswaardigheden vind je heel wat luxueuze hotels, zoals Arena di Serdica Hotel en Hotel Maria Luisa. Tal van religieuze gebouwen, restaurantjes, winkelcentra zoals de Mall of Sofia bevinden zich daar vlakbij, en maken je verblijf natuurlijk nog meer de moeite waard.

Goedkope hotels in Sofia

Sofia is naast interessant ook relatief goedkoop als je er in een hotel wilt logeren, zeker als je op zoek bent naar de voordeligste opties. Brod Hotel, Legends Hotel Sofia en Pop Bogomil zijn slechts een greep uit de mogelijkheden voor toeristen die wat geld willen besparen, en toch van een deugddoende vakantie willen genieten.

De beste restaurants

De Bulgaarse keuken is al even opvallend als het stadsbeeld van Sofia zelf, met gerechten als gamba's, gerechten op basis van aubergine, enzovoort. Natuurlijk zijn er ook heel wat internationale keukens te vinden, en kan je in verscheidene restaurants heerlijke vismaaltijden en lekkere wijnen uitproberen. Meer dan genoeg opties voor de bezoeker die zich wil wagen aan nieuwe smaken in een nieuwe stad.

Wat te doen in Sofia

De Kerk van Sint-Joris

De Kerk van Sint-Joris

Deze kerk werd in de 4e eeuw gebouwd, en is daarmee de oudste van de Bulgaarse hoofdstad.
De heilige Alexander Nevski-herdenkingskathedraal

De heilige Alexander Nevski-herdenkingskathedraal

Deze Bulgaars-orthodoxe kathedraal werd gebouwd tussen 1892 en 1912.
De Kerk van Bojana

De Kerk van Bojana

De Bojanska Tsarkva is een kerkgebouw dat uit de middeleeuwen dateert. Hij ligt in de Bojana wijk, aan de rand van de stad.
Het Ivan Vazov Nationaal Theater

Het Ivan Vazov Nationaal Theater

Het Ivanov Nationale Theater is niet enkel het grootste en bekendste van de stad, maar staat ook symbool voor de cultuur van Sofia zelf.

Top Hotel Deals in Sofia

Bekijk alle hotels in Sofia
Bekijk alle hotels in Sofia

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Sofia