Hotels Luik

Hotels Luik

Luik wordt ook wel de Vurige Stad genoemd, of Cité Ardente, en heeft haar bijnaam niet gestolen. De stad is op cultureel vlak een van de interessante van heel het land, en een bezoek bewijst dat je voor een onvergetelijke reis niet per se naar tropische oorden moet gaan. Plan je een reis naar Luik, dan is het vanzelfsprekend belangrijk om te zoeken naar een hotel dat aan je verwachtingen voldoet.

Vind een hotel in Luik

Luik is een erg oude stad, en herbergt tal van verschillende bezienswaardigheden uit zowat elke tijdsperiode. De Holy Cross Church en de Kathedraal van Luik zijn enkele van de bewijzen dat religie er altijd een belangrijke rol heeft gespeeld, en dankzij hotels als Les Comtes de Méan kan je dat tijdens je bezoek ontdekken. Ook zijn er heel wat interessante musea te vinden, waaronder het Arms Museum, dus waarom niet het nabijgelegen Hôtel Hors Château boeken?

De wijken van Luik

Luik-Centrum: De vele pleinen en historische gebouwen in het centrum van Luik maken het de ideale vakantiebestemming.
Angleur: Deze wijk staat vooral bekend voor het Museum de La Boverie en het plaatselijke, gelijknamige natuurpark.

Hotels in het centrum van Luik

Het centrum van de stad Luik staat bekend om de vele luxueuze hotels die er te vinden zijn, zoals Amosa Liège Hotel en Campanile Hotel Liège. Het transport en openbaar vervoer doorheen en rondom de stad wordt door verscheidene maatschappijen georganiseerd, zoals TULE en RELSE. Je hoeft je daar dus ook zeker geen zorgen over te maken als je een last minute hotel in Luik boekt.

Goedkope hotels Luik

Goedkoop verblijven in Luik is zeker en vast een mogelijkheid, zolang je op zoek gaat naar de juiste hotels. Het aanbod aan voordelige hostels en B&B's is uitgebreid, en ze geven je de kans om zonder financiële zorgen de stad te ontdekken. Kiezen voor een hostel is vooral voor jonge bezoekers een heel goed idee, zeker als je geen nood hebt aan een luxe hotel in Luik.

De beste restaurants

Luik en de regio rond de stad kennen enkele typische gerechten, die je tijdens je vakantie zeker geproefd moet hebben. Hervekaas is een van de populairste kazen van de streek, en komt in drie varianten die elk een andere toets hebben. Ook de wereldbekende Luikse wafel en Luikse bieren vind je terug in de meeste restaurants en bistro's in de stad. En dat staat garant voor culinair plezier!

Wat te doen in Luik

De Place Saint-Lambert

De Place Saint-Lambert

Het Sint-Lambertusplein is een groot stadsplein in het centrum van Luik. Het Archéoforum bevindt zich onder het hogere deel van dit plein.
Het Zoölogisch Museum Luik

Het Zoölogisch Museum Luik

Dit museum bestaat eigenlijk uit een neoclassicistisch gebouw uit de 19e eeuw, dat het deelt met het Aquarium-Museum.
De Sint-Denijskerk

De Sint-Denijskerk

De Sint-Dionysiuskerk - of Collégiale Saint-Denis de Liège - is één van de zeven kapittelkerken die in Luik gebouwd zijn.
De Citadel van Luik

De Citadel van Luik

De grote Citadel van Luik staat op een heuvel, vanwaar je uitzicht hebt op de hele stad.

Top Hotel Deals in Luik

Bekijk alle hotels in Luik
Bekijk alle hotels in Luik