Hotels Charleroi

Hotels Charleroi

Charleroi is de derde grootste stad van België qua inwoneraantal, en is tevens een van de belangrijkste steden vanuit economisch en cultureel standpunt. Een reis naar deze stad is ideaal voor zij die zich in het industriële verleden van België willen inleven, en graag op vakantie hun cultuur wensen bij te schaven. Een hotel in Charleroi is dan ook een slim idee als je je verblijf niet alleen de moeite waard, maar ook comfortabeler wilt maken.

Vind een hotel in Charleroi

Charleroi staat dan wel vooral bekend vanwege de internationale luchthaven, toch zijn er ook heel wat bezienswaardigheden te ontdekken die de geschiedenis van de stad én België als land uit de doeken doen. Enkele voorbeelden daarvan zijn het Fotografiemuseum en het Stadhuis van Charleroi, dat je eenvoudig kan bezoeken als je in het Van der Valk Hotel Charleroi Airport verblijft. Ook de Europese Flight Simulator en de Basilique Saint-Christophe zijn zeker en vast het bezoeken waard tijdens je verblijf.

De wijken van Charleroi

Aeropole Science Park: Ontdek de moderne luchtvaart in dit indrukwekkende museum in Charleroi!
Marcinelle: Deze deelwijk van Charleroi staat vooral bekend vanwege de Tumulus van Marcinelle.

Hotels in het centrum van Charleroi

Een centraal hotel geeft je als je bezoeker nog meer mogelijkheden om de mooiste plaatsjes in een stad als Charleroi te ontdekken. Het Hôtel Balladins is het perfecte voorbeeld van een hotel dat zich pal in de binnenstad van Charleroi bevindt, vanwaar je de talloze bezienswaardigheden kunt ontdekken. Het premetro-systeem dat in werking is, bied je daarbij verbindingen met alle omliggende gemeentes én voert je doorheen de stad zelf!

Goedkope hotels in Charleroi

Charleroi is naast cultureel en geschiedkundig interessant ook een erg populaire bestemming voor toeristen die dicht bij de luchthaven willen verblijven. Vooral als je last minute een hotel in Charleroi nodig hebt, is het alleen maar handig als je daarbij ook wat geld kunt besparen. Best Western Plus Aero 44 en B&B Le Castillon behoren tot de goedkoopste hotels van de stad, maar bieden wel heel wat comfort, en zelfs een inbegrepen ontbijt.

De beste restaurants

In Charleroi kan je naast een hele reeks hotels ook de typisch Belgische keuken vinden die het land zo populair maakt. Van Belgische frietjes tot wafelhuizen en chocoladewinkels, het zijn slechts enkele van de redenen waarom toeristen van over de hele wereld naar België komen. Als je een goedkoop hotel in Charleroi boekt, dan kan je daar ook mee van genieten.

Wat te doen in Charleroi

Het Stadhuis met Belfort

Het Stadhuis met Belfort

Het stadhuis van Charleroi is een van de mooiste en grootste van heel België. Het centrale plein Karel II ligt er vlakbij, en is de ideale plaats om als bezoeker te genieten van een gezellig terrasje.
Les Piges

Les Piges

Les Piges is een van de bossen vlak bij de stad Charleroi. Voor het premetroproject werd een tunnel doorheen de kunstmatige heuvel gegraven.
Het musée de la photographie

Het musée de la photographie

Dit museum in Charleroi werd opgericht in het jaar 1987, in een oud karmelietenklooster nabij Mont-sur-Marchienne. Het gebouw is in neogotische stijl gebouwd en werd in het jaar 2008 met een nieuwe vleugel uitgebreid – waardoor het nu het grootste fotografiemuseum is van heel Europa.

Top Hotel Deals in Charleroi

Bekijk alle hotels in Charleroi
Bekijk alle hotels in Charleroi