Hotels Antwerpen

Hotels Antwerpen

Antwerpen, een van de mooiste steden van België, lokt jaarlijks talloze toeristen met zijn pittoreske plaatsjes, lange winkelstraten en unieke karakter. Een hotel in Antwerpen boeken is dan ook echt een must-do als je tijdens je verblijf al het moois dat deze stad te bieden heeft wilt opsnuiven. De nabijheid van de rivier de Schelde en de omvang van de haven van de stad (het is immers de tweede grootste van Europa, na Rotterdam) maken Antwerpen een belangrijke stad vanuit economisch standpunt. Maar ook op toeristisch vlak heeft deze parel heel wat in petto – en daar kan je helemaal zelf achter komen als je voor een onvergetelijke vakantie een last minute hotel in Antwerpen boekt.

Vind een hotel in Antwerpen

Antwerpen is cultureel een zeer rijke stad, en biedt zowel op het vlak van geschiedenis, cultuur als hedendaags entertainment erg veel aan nieuwsgierige toeristen. De Zoo van Antwerpen is bijvoorbeeld een van de mooiste dierentuinen van Europa – en die kan je natuurlijk nog beter ontdekken als je kiest voor een verblijfplaats als het Lindner hotel & City Lounge. TRYP by Windham Antwerp geeft je dan weer de kans om het indrukwekkende Museum Mayer van den Bergh te ontdekken, en je cultuur bij te schaven tijdens je verblijf. De Grote Markt en het Standbeeld van Brabo zijn eveneens twee bezienswaardigheden die je gewoon gezien moet hebben, en hoe kan dat beter dan vanuit het gezellige Hotel Rubens? Meer dan genoeg opties voor de bezoeker die deze Belgische stad van haar mooiste kant wil ontdekken.

De wijken van Antwerpen

Antwerpen mag dan wel een grote stad zijn, toch zijn er ook heel wat pittoreske en gezellige plaatsjes te ontdekken. Dankzij het brede aanbod aan hotels vind je precies de kandidaat die je nodig hebt om ten volle van deze prachtige stad te genieten.
De Grote Markt: De Grote Markt is een van de meest bezienswaardige pleinen van België, en niet enkel vanwege het toeristische karakter. Ook oudere monumenten zoals de Brabofontein en het oude stadhuis zijn er te bezichtigen. De drukke en toch rustgevende atmosfeer van de stad wordt meteen duidelijk als je over deze markt loopt, en daarom zijn hotels als HotelO Kathedral Antwerp en 't Stadhuis Grote Markt zeker het overwegen waard als verblijfplaats.
Het Eilandje: Het Eilandje is een van de mooiste wijken van Antwerpen, dat zijn naam kreeg aangezien het vroeger door sloten omgeven was – en tegenwoordig door de bekende rivier de Schelde. Een halve eeuw geleden was het niet meer dan een verwaarloosd stukje stad, maar tegenwoordig is het enorm opgewaardeerd en behoort het tot de meest pittoreske en historisch belangrijkste delen van de stad. B&B Suites Feek is een goed voorbeeld van een hostel in Antwerpen in deze buurt, terwijl de Holiday Inn Express Antwerp City North dan weer een moderner hotel is vanwaar je Het Eilandje kan ontdekken.
Onze-Lieve-Vrouwekathdraal: De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is ongetwijfeld een prachtig bouwwerk dat je bezocht moet hebben tijdens je verblijf in de stad. Het historische centrum van de stad lokt jaarlijks heel wat toeristen, en dat betekent natuurlijk ook dat je er veel leuke hotels kan vinden. Hotel Postiljon is hét voorbeeld van een gezellig hotel in deze buurt. Het Hilton Antwerp Old Town Hotel is dan weer een statig hotel dat alle nodige luxe en comfort biedt om zo veel mogelijk van je verblijf in Antwerpen te genieten.

Hotels in het centrum van Antwerpen

Een hotel in Antwerpen boeken is duidelijk een slimme zet als je meer uit je verblijf wilt halen. Vooral het centrum van deze prachtige stad is het bezichtigen waard – dus waarom niet gewoon een hotel zoeken dat er vlakbij ligt? Enkele leuke plekjes zijn onder andere aan De Meir, een van de grootste winkelstraten van België, waar je heerlijk kan genieten van de typische stadse drukte tijdens je vakantie. Voor wie van theater houdt, is het Operagebouw in Antwerpen the place to be, en ook hier vind je heel wat leuke hotels die alle nodige comfort bieden. Het voordeel aan een stad als Antwerpen is dat alle plaatsjes – zowel de grote, toeristische straten als de kleine, pittoreske pleintjes – eenvoudig bereikbaar zijn, mede dankzij het uitgebreide netwerk aan bussen en trams. Doorgaans betaal je voor een hotel in het centrum dan wel ietsje meer, de grote variatie aan bezienswaardigheden en toeristische plaatsjes maakt dat zeker meer dan goed!

Goedkope hotels in Antwerpen

Een hotel boeken in een stad als Antwerpen wil echter niet zeggen dat je je blauw moet betalen; er zijn heel wat volledig uitgeruste hotels, met alles erop en eraan, die toch helemaal niet zoveel kosten. Hotel Ter Elst is daar een prachtig voorbeeld van. Net als het Hotel Drie Eiken, dat een van de weinige is met een hoge ster-rating tegen een beduidend lage prijs. Daarbij kan je ook veel gezellige hostels in Antwerpen vinden. Tullip Inn Antwerpen en Hotel National zijn zeker en vast het overwegen waard als je jezelf tijdens je verblijf wil verwennen met een leuke hotelkamer die niet eens zo veel kost. Kortom, een last minute hotel Antwerpen heeft helemaal geen dure zaak te zijn om ervan te kunnen genieten.

De beste restaurants

Als je Antwerpen helemaal wilt leren kennen tijdens je verblijf, dan moet je gewoon de plaatselijke keuken hebben geproefd. Dankzij het aanbod aan hotels in deze stad is het zoveel eenvoudiger om de leukste restaurantjes te ontdekken, en te genieten van de heerlijke gerechten die deze stad zo uniek maken. Antwerpse Handjes, koekjes met chocolade in de vorm van een hand, zijn bijvoorbeeld een prachtig voorbeeld van een plaatselijk gerecht. Ook het mokatine koffiesnoepje is perfect als snack bij een heerlijk kopje koffie op een van de gezellige terrasjes, terwijl je voor een vullende maaltijd dan weer het beste kiest voor een zalig zakje Belgische frieten. Stuk voor stuk culinaire verrassingen die je gewoon uitgeprobeerd moet hebben tijdens je verblijf in Antwerpen.

Wat te doen in Antwerpen

De Vlaamse Opera

De Vlaamse Opera

Dit operagebouw is een van de bekendste van België en telt op zichzelf al als een waar kunstwerk door zijn unieke vormgeving en uiterst gedetailleerde en koninklijke inrichting. Het gebouw werd opgericht in de 20e eeuw en is nog altijd in gebruik.
De Antwerpse Zoo

De Antwerpse Zoo

De dierentuin van Antwerpen is niet enkel een van de oudste ter wereld, maar huisvest ook nog eens enorm veel dieren (tot wel 5000) van meer dan 750 verschillende soorten.
Het Sint-Elisabethgasthuis

Het Sint-Elisabethgasthuis

Dit eeuwenoude gebouw dat in de 13e eeuw werd opgericht is het oudste hospitaal van Antwerpen. Het nieuw opgerichte hospitaal bevindt zich er net achter en is tegenwoordig nog altijd in gebruik.
De Handelsbeurs

De Handelsbeurs

De in de Borzestraat gelegen Handelsbeurs wordt nog altijd beschouwd als de moeder van alle beurzen, hoewel hij al meermaals is afgebrand. De oude zuilengalerij rond het binnenplein zijn dan wel niet meer zo indrukwekkend, de oude toren die overblijft is dat wel.

Top Hotel Deals in Antwerpen

Bekijk alle hotels in Antwerpen
Bekijk alle hotels in Antwerpen