Citytrip Salzburg

Citytrip Salzburg

Oostenrijk: het is zonder twijfel een van de mooiste landen van het Europese vasteland, en tijdens een citytrip Salzburg kan je daar meer dan genoeg bewijs van vinden. Salzburg is de vierde grootste stad van het land, en kent een erg rijke cultuur en geschiedenis die je als bezoeker gewoon geproefd moet hebben. Een stedentrip Salzburg boeken is dan ook een vanzelfsprekende keuze!

Bezienswaardigheden Salzburg

Salzburg heeft een enorme schat aan architecturale bouwwerken, die het stadsbeeld haar unieke atmosfeer geven. De Sint-Peter Benedictijnenabdij en de Dom van Salzburg staan beide symbool voor de plaatselijke geschiedenis, die vooral religieus getint was. Kerkgebouwen als de Kollegienkirche en de Imbergkirche maken een bezoek aan deze prachtige stad de moeite waard. Ten slotte is de stad ook rijk aan forten en burchten, waaronder het Schloss Anif en de Kayserburcht. Het Middeleeuwse karakter dat deze kastelen aan de stad en streek geven, vind je op weinig andere plaatsen!

Ontdek Salzburg

Salzburg ontdekken kan eenvoudig dankzij een netwerk aan bussen, die je doorheen de stad kunnen voeren naar alle grote en kleinere plaatsjes. Een hop-on -hop-off bus is daarbij een handig vervoersmiddel om de stad in al zijn pracht te ontdekken, net zoals je een aangename rondrit kan ervaren met een boot op de rivier de Salzach. Daarbij zijn er ook heel wat streekbussen, waarmee je eenvoudig de omliggende plaatsjes kan bereiken tijdens je stedentrip Salzburg!

Salzburg is ideaal voor muzikale bezoekers

Salzburg heeft echter nog veel meer in petto dan oude gebouwen: ook de muzikale cultuur is er erg ontwikkeld. Eerst en vooral was de stad de geboorteplaats van de bekende componist Wolfgang Amadeus Mozart - en het bekende Mozarteum, de muziekschool die er is gevestigd, is daar een herinnering aan. Het Salzburg Festspiele is hét evenement dat je als liefhebber van klassieke muziek meegemaakt moet hebben, terwijl het Musikfest Salzburg dan weer ideaal is voor zij die eerder van moderne muziek houden. Meer dan genoeg muzikale verrassingen dus tijdens een weekendje weg Salzburg!

Feitjes & Weetjes

Hoewel de stad een van de bekendste is van Oostenrijk én van Centraal-Europa, telt ze toch niet meer da 150.000 inwoners. Daarbij komt ook nog eens dat Salzburg als geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, iets waar de vele barokgebouwen ongetwijfeld aan bijdragen. Sinds de achtste eeuw is de stad de hoofdzetel van het aartsbisdom, maar de plaats was al sinds het neolithische tijdperk bewoond!

Weer en klimaat

Het klimaat van Salzburg kan omschreven worden als landklimaat, herkenbaar door de zachte winters. De zomers zijn dan erg aangenaam, maar wel relatief nat. Over het algemeen valt er iets meer regen in deze streek dan de rest van het land, maar de warmere temperaturen tijdens de zomer en lente maken dat grotendeels goed. Hoe dan ook is het altijd leuk om de stad te ontdekken, zowel bij warm als minder warm weer !

Wat te doen in Salzburg

De Benedictijnerabdij St. Peter

De Benedictijnerabdij St. Peter

De Stift Sankt Peter dateert uit het jaar 696 en werd door missionaris Rupert van Salzburg gesticht. Het is een van de oudste kloosters van Oostenrijk.
De Dom van Salzburg

De Dom van Salzburg

De bekende Salzburger Dom is de belangrijkste kathedraal van de stad. De eerste basiliek van het gebouw werd voltooid in 774.
Het geboortehuis van Mozart

Het geboortehuis van Mozart

Mozarts Geburtshaus, of Hagenauerhaus is tegenwoordig een museum in de Getreidegasse. Het is aan Wolfgang Amadeus Mozart gewijd, die op de derde verdieping van het gebouw werd geboren.
De Kollegienkirche

De Kollegienkirche

Deze universiteitskerk ligt in het centrum van de stad en werd ontworpen tijdens de regering van Johann Ernst, een aartsbisschop.

Top Hotel Deals in Salzburg

Bekijk alle hotels in Salzburg
Bekijk alle hotels in Salzburg

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Salzburg