Citytrip San Francisco

Citytrip San Francisco

Californië: een van de mooiste regio's van de Verenigde Staten en een citytrip naar de prachtige stad San Francisco bewijst dat. Deze stad is de vierde grootste stad van Californië en ligt op het schiereiland van San Francisco, helemaal in het westen van het Amerikaanse Continent. De ideale reisbestemming dus voor toeristen die de VS van zijn mooiste kant willen ontdekken!

Bezienswaardigheden San Francisco

De stad zelf is eigenlijk gebouwd op wel 43 heuvels, waardoor het een uniek reliëf en panorama teweegbrengt die de stad zo bekend maken. Bezienswaardigheden als de Golden Gate Bridge en Union Square zijn enkele van de belangrijkste, en dompelen je als toerist onder in de cultuur van de stad. De modern ogende Transamerica Pyramid en de natuurlijke heuvels Twin Peaks geven San Francisco én de streek errond dan weer een majestueus karakter, wat natuurlijk niet anders kan bij een Amerikaanse stad. Genoeg te bezichtigen dus tijdens je stedentrip San Francisco!

Ontdek San Francisco

San Francisco beschikt over een uitgebreid netwerk aan metro- en tramlijnen, die op een unieke manier over de wegen rijden. De heuvels waar de stad op ligt zijn te steil voor gewone trams, waardoor er speciale grijptrams gebruikt worden. Deze zogenaamde Cable Cars grijpen zich vast aan kabels, die tussen de rails door een soort sleuf bewegen. In de vlakkere gebieden van de stad rijden er echter ook gewone PPC-car trams. De omliggende gebieden rond de stad kan je bereiken met het lightrail-net!

San Francisco is ideaal voor liefhebbers van de Aziatische cultuur

San Francisco heeft heel wat te bieden voor bezoekers die normaal gezien liever Oosterse culturen opzoeken, op hele bijzondere wijze. De Chinese gemeenschap is nog altijd een van de belangrijkste binnen Amerika: de stad heeft de op één na grootste Chinese wijk van het hele continent. Enkele bezienswaardigheden die dat bewijzen zijn de Japanse Tuin en het Museum voor Aziatische Kunst, die elk jaar ontelbaar veel toeristen lokken tijdens een citytrip San Francisco!

Feitjes & Weetjes

San Francisco is de enige stad van Californië die ook samenvalt met een zogenaamde county; de officiële naam is dan ook The City and County of San Francisco. De volledige agglomeratie telt 7 miljoen inwoners, en is daarmee de vierde grootste van Amerika. Kenmerken voor de stad, en ook één van de redenen dat het zo'n toeristisch paradijs is, zijn de opvallende heuvels waar ze op is gebouwd. San Francisco is dan wel een moderne stad, de San Francisco Bay Area werd al rond het jaar 3000 voor Christus bewoond door de zogenaamde Ohlone indianen!

Weer en klimaat

Het klimaat dat je mag verwachten tijdens een weekendje weg San Francisco is Mediterraans, waardoor de temperaturen over het algemene gematigd zijn. Tijdens de winter kan je je verwachten aan temperaturen van zo'n 10 graden Celsius, terwijl de zomers dan doorgaans weer iets koeler zijn. De ideale periode voor een stedentrip San Francisco is ongetwijfeld de lente of herfst, wanneer er niet zoveel neerslag valt en de temperaturen aangenaam genoeg zijn om de stad te kunnen ontdekken!

Wat te doen in San Francisco

De Transamerica Pyramid

De Transamerica Pyramid

De Transamerica Piramide is een van de meest herkenbare én de hoogste wolkenkrabber van San Francisco.
Chinatown

Chinatown

Chinatown is een erg toeristische wijk in de stad, met meer dan 100.000 inwoners.
De Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge

Deze lange hangbrug ligt over de Golden Gate zeestraat, in de opening van de Baai van San Francisco in de Stille Oceaan.
Het Exploratorium

Het Exploratorium

Dit museum voor kunst, menselijke waarneming en wetenschap is een van de belangrijkste van San Francisco.

Top Hotel Deals in San Francisco

Bekijk alle hotels in San Francisco
Bekijk alle hotels in San Francisco

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar San Francisco