Citytrip New York

Citytrip New York

New York: het is niet voor niets een van de bekendste steden van de Verenigde Staten, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers lokt! De stad herbergt ontelbaar veel culturele, culinaire en geschiedkundige schatten die een verblijf zeker en vast de moeite waard maken. Hoewel New York misschien niet zo erg oud is, kan je er als toerist toch heel wat ontdekken en je onderdompelen in een rijke cultuur en geschiedenis. En dat maakt een weekendje weg New York voor iedereen de moeite waard!

Bezienswaardigheden New York

Een metropool als New York heeft voor elk soort toerist wat in petto, en het Vrijheidsbeeld is er daar ongetwijfeld een heel goed voorbeeld van. Ook op het vlak van kunst is het aanbod echter erg groot, met onder musea als het Metropolitan Museum of Art en het Museum of Modern Art. Wie op zoek is naar een rustgevende vakantie met veel natuur kan hier ook terecht, en dat bewijzen parken als Central Park en de New York Botanical Garden maar al te goed. De stad is een van de populairste toeristische trekpleisters van de Verenigde Staten, en daar zorgen de grote diversiteit op het vlak van cultuur, religies en inwoners voor.
Voor wie graag de geschiedenis induikt in deze stad zijn er eveneens heel wat opties: van het in 1913 gebouwde Woolworth Building tot de vele monumenten in Internationale stijl, allemaal zijn het voorbeelden van bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis van New York oproepen!

Ontdek New York

Het spreekt voor zich dat je je in een enorme stad als New York efficiënt en veilig wilt kunnen voortbewegen. Enkel op die manier is het mogelijk om de metropolitaanse sfeer helemaal op te snuiven en er een onvergetelijke reis van te maken. De inwoners van New York maken vaker gebruik van het openbaar vervoer dan eender welke andere Amerikaanse staat of stad, en dat wordt mogelijk gemaakt door de vele verbindingen tussen wijken in de stad zelf én met andere steden. Zo is het Metronetwerk van New York het grootste ter wereld, met ruim 460 stations in totaal. Daarbij zijn die lijnen zowel overdag als 's nachts operationeel, waardoor je dus altijd kunt rekenen op veilig en snel vervoer.
Ook veerdiensten zoals de Staten Island Ferry zijn erg populair bij toeristen. Ze maken de ontdekking van een van de mooiste en meest indrukwekkendste steden ter wereld zoveel eenvoudiger en veiliger, en dat kan je zelf ervaren tijdens een citytrip New York!

New York is ideaal voor: elk soort bezoeker

Hoewel de stad zijn eigen unieke karakter en vormen van entertainment heeft, kan zowat elke toerist zijn gading vinden in New York. De Big Apple, zoals de stad ook wel genoemd wordt, is voor natuurliefhebbers, jonge koppels die op zoek zijn naar avontuur maar ook hele gezinnen kunnen er terecht (mede dankzij de vele vormen van entertainment in de vorm van theaters, cinema, enzovoort). De omvang van de stad garandeert voor elke voorkeur een hele reeks opties, of je nu de rust van het Central Park wil opzoeken of je wil verdiepen in de mediageschiedenis van de Verenigde Staten tijdens een bezoek aan een van de vele filmconglomeraten. Keuze genoeg tijdens een onvergetelijk weekendje weg New York!

Feitjes & Weetjes

Net zoals het aanbod aan toeristische activiteiten en voorzieningen in New York erg uitgebreid is, valt er ook heel wat leuks over te vertellen. Het gaat eerst en vooral om de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, die ook wel de Big Apple genoemd wordt, ook al is niet duidelijk waarom. Wel is zeker dat de stad tijdens de periode van haar ontdekking werd bewoond door slechts 5.000 Lenape-Indianen. Terwijl er nu ruim 8.000.000 mensen wonen. Van een indrukwekkende evolutie gesproken! Een groot deel van die inwoners is afkomstig uit landen over de hele wereld; van China en Jamaica tot Colombia en Rusland, er zijn weinig landen die niet gerepresenteerd worden in deze metropool. Dat is dan ook waar de term 'melting pot' vandaan komt, om de enorme diversiteit aan nationaliteiten te symboliseren. Als toerist kan je je dus zeker en vast verwachten aan heel wat culturele verrassingen tijdens een weekendje New York!

Weer en klimaat

Welk weer je kan verwachten tijdens je verblijf in het buitenland is een van de eerste vragen die je jezelf stelt bij het kiezen van een goede reisbestemming. New York is dankzij zijn ligging gezegend met een mild zeeklimaat. De winters zijn er relatief koud, maar de temperaturen kunnen wel variëren tussen de 15 en -15 graden Celsius. Wil je optimaal genieten van de vakantiesfeer? Dan zijn de zomer en lente de seizoenen waarin je deze stad het beste bezoekt!

Wat te doen in New York

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld

Dit 46 meter hoge beeld, ook wel Statue of Liberty genaamd, staat in de New York Bay. Het symboliseert vrijheid als een van de belangrijkste waarden van de VS en staat ook voor de verwelkoming van toeristen en immigranten.
Central Park

Central Park

Dit stadspark dat op het eiland Manhattan gelegen is, behoort tot de grootste en bekendste ter wereld. Het strekt zich uit over wel 4 kilometer en de totale oppervlakte beslaat meer dan 340 hectare.
The Empire State Building

The Empire State Building

De bekende wolkenkrabber was in het jaar 2016 het derde grootste gebouw van New York, en werd genoemd naar een bijnaam van de stad: The Empire State. Tot de bouw van de Twin Towers was het zelfs het hoogste gebouw ter wereld!
Het Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum

Dit museum telt op zich al als een waar kunstwerk, gewoon door zijn unieke vorm die je van zowel binnen als buiten kunt bewonderen. De ruimte voor de tentoonstelling van de kunstwerken zelf is opvallend spiraalvormig, en herbergt kunst in stijlen als het modernisme en het surrealisme.

Top Hotel Deals in New York

Bekijk alle hotels in New York
Bekijk alle hotels in New York

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar New York