Citytrip Miami

Citytrip Miami

Miami staat ongetwijfeld bekend als een van de meest toeristische steden van de Verenigde Staten, en dat kan ook niet anders! Haar interessante, relatief zuidelijke ligging, de welbekende atmosfeer die er heerst, het zijn allemaal zaken die deze stad tot een van de populairste reisbestemmingen maakt bij toeristen over de hele wereld. Heb je zelf nog niet ontdekt of dit wel zo is? Dan is een citytrip Miami een must-do.

Bezienswaardigheden Miami

Miami is een relatief moderne stad, waardoor je er dus ook vooral moderne architectuur en vormen van entertainment zal vinden. Van de toeristische trekpleister Miami Beach tot de Florida International University en de vele art deco hotels, de stad biedt heel wat variatie op het vlak van architectuur en voorzieningen, en daar heeft het dan ook zijn unieke uitstraling van. Ook de Everglades zijn het bezichtigen waard, en voor wie niet genoeg kan krijgen van de natuur is het National Park zeker en vast een must tijdens een stedentrip Miami.

Ontdek Miami

In Miami zijn er tal van openbare vervoersmogelijkheden te vinden, waaronder verschillende tourbussen en taxi's. Metromover is de centrale metrodienst, die je naar alle uithoeken van de stad kan brengen. Ook shuttles en de Miami Trolley zijn opties als je je snel en vlot wilt kunnen voortbewegen. Ten slotte is het natuurlijk altijd een goed idee om de stad te voet te ontdekken, wat gezien het warme weer misschien nog wel de beste oplossing is.

Miami is ideaal voor: zonnebaders

Het Miami Beach is ongetwijfeld dé attractie bij uitstek voor toeristen. De stad lokt dan ook jaarlijks talloze bezoekers van over de hele wereld die van een aangename temperaturen willen genieten. Het strand ligt eigenlijk op het schiereiland nabij de stad, en biedt onderdak voor die vele toeristen door middel van de bekende art deco hotels. Deze creëren een opvallend panorama tegen de lange, drukke kustlijn.

Feitjes & Weetjes

De stad Miami zelf telt dan misschien niet zo veel inwoners, als de agglomeratie erbij wordt gerekend zijn dat er meteen 5,5 miljoen. De Luchthaven van Miami ontvangt jaarlijks meer dan 5 miljoen passagiers. Tot wel 70% van de plaatselijke bevolking is Latino of Hispanic, waarvan een groot deel afkomstig is uit Mexico en Cuba. 60% van de Miami-bevolking is tenslotte niet geboren in de Verenigde Staten, en slechts 10% is blank. Een multiculturele reis gegarandeerd dus tijdens een stedentrip naar Miami.

Weer en klimaat

Het weer in Miami is tropisch, wat inhoudt dat er slechts twee seizoenen aan te duiden zijn: een droog seizoen en een regenseizoen. Regenbuien zijn dan wel intens als je deze stad bezoekt, ze duren niet lang en daarbij blijven de temperaturen zelfs in de winter boven de 18 graden Celsius. De gevoelstemperatuur ligt in de zomer echter hoger dan de aangeduide temperatuur, dus je kan zeker zijn van een tropische atmosfeer tijdens je weekendje weg naar Miami.

Wat te doen in Miami

De Everglades

De Everglades

Deze moeraslanden tussen Miami en de Atlantische Oceaan lokken talloze bezoekers. Vanop een bootje kan je de fauna en flora die zich in het moeras schuilhouden van dichtbij bewonderen.
De Villa Vizcaya

De Villa Vizcaya

Deze honderd jaar oude villa werd gebouwd door James Deering, en staat in Coconut Grove. Het is een prachtig voorbeeld van de Mediterranean Revival architecture.
Het Miami Seaquarium

Het Miami Seaquarium

Het grote aquarium in Miami is dé plaats voor toeristen die tropische zeedieren willen kunnen bewonderen tijdens hun verblijf.
Collins Avenue

Collins Avenue

Collins Avenue is een van de grootste winkelstraten van de stad. Jaarlijks komen ontelbaar veel toeristen af op de internationale winkels en het nabij gelegen strand.

Top Hotel Deals in Miami

Bekijk alle hotels in Miami
Bekijk alle hotels in Miami

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Miami