Citytrip Los Angeles

Citytrip Los Angeles

Los Angeles is ongetwijfeld het bezoeken waard als je van de Amerikaanse cultuur houdt. Het gaat niet enkel om een van de grootste, maar ook een van de mooiste en meest indrukwekkende steden van de VS. Tijdens een stedentrip naar Los Angeles kan je precies ontdekken hoe dat komt.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Los Angeles is een stad die al sinds de modernisering van Noord-Amerika een grote rol heeft gespeeld bij zowel de culturele als economische ontwikkeling van de streek. Bailey House en Chemosphere zijn slechts twee van de residentiële gebouwen die aan het begin van de 20e eeuw het daglicht zagen. De stad is een waar architecturaal kunstwerk, iets waar ook modernere gebouwen als de U.S Bank Tower aan bijdragen. Verwacht je dus maar aan een unieke panorama en onvergetelijke decors tijdens je citytrip in Los Angeles!

Ontdek Los Angeles

De Metro Rail is de primaire vorm van openbaar vervoer in de stad, en omvat twee metrolijnen en vier lightraildiensten. Er zijn meer dan 90 stations in de stad te vinden, die je als toerist eenvoudig kan gebruiken. De Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority is de regionale organisatie voor het openbaar vervoer, en verzorgt zowel bussen als lightrail en metro's. Per dag zijn er meer dan 1,5 miljoen ritten, en daarmee is het het tweede grootste openbaar vervoersbedrijf van de VS.

Los Angeles is ideaal voor: multiculturele toeristen

Ondanks zijn overduidelijk Amerikaanse karakter kan je in de stad toch een mengelmoes aan verschillende etniciteiten en culturen ontdekken. Er zijn zo'n 4 miljoen inwoners, waarvan een groot deel Hispanic of Latino, afkomstig uit Cuba of Mexico. Wel 44% van de inwoners is dus niet Amerikaans. Wijken als Koreatown maken duidelijk dat ook heel wat inwoners Aziatisch zijn, wat een unieke mengeling van verschillende keukens, atmosferen en architectuur teweegbrengt. Iets waar je als multiculturele toerist dus zeker van kan genieten tijdens je stedentrip naar Los Angeles.

Feitjes & Weetjes

Naast de voor de hand liggende culturen zijn er ook heel wat Mormonen in de stad te vinden. Dit is een sekte die steeds populairder wordt in Amerika. Ook het boeddhisme is er erg populair: er zijn meer dan 300 boeddhistische tempels te vinden. De stad zelf werd aan het eind van de 11e eeuw gesticht door Felipe de Neve, de gouverneur van Las Californias. Initieel maakte Los Angeles deel uit van Mexico, maar later kwam de stad in Amerikaanse handen terecht.

Weer en klimaat

Door haar ligging aan de Stille Oceaan heerst in Los Angeles een mediterraan klimaat. De zomers zijn er droog en lopen van april tot oktober. De temperaturen in deze periode kunnen tot wel 35 graden Celsius bereiken! De zomers zijn dan weer relatief zacht, waardoor de maximumtemperaturen rond de 15 graden liggen. Deze gemiddelden zijn vooral vanaf november tot maart van toepassing.

Wat te doen in Los Angeles

De US Bank Tower

De US Bank Tower

De in 1990 gebouwde wolkenkrabber ligt in het centrum van de stad, en is met zijn meer dan 300 meter hoogte het allerhoogste gebouw van de VS ten westen van Chicago.
De Walt Disney Concert Hall

De Walt Disney Concert Hall

Deze concerthal is vernoemd naar Walt Disney, en werd ontworpen door Frank Gehry - een van de bekendste Amerikaanse architecten.
De Chemosphere

De Chemosphere

Dit is een Modernistische octogonale villa, ontworpen door de architect John Lautner. Hij staat te pronken in Hollywood Hills.
Hollywood

Hollywood

Dit stadsdeel van Los Angeles werd in het midden van de 19e eeuw gesticht als onafhankelijk stad. Het is de woonplaats van veel hedendaagse acteurs en muzikanten.

Top Hotel Deals in Los Angeles

Bekijk alle hotels in Los Angeles
Bekijk alle hotels in Los Angeles

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Los Angeles