Citytrip Dubai

Citytrip Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten zijn waarschijnlijk een van de mooiste reisbestemmingen ter wereld, maar veel mensen beseffen eigenlijk niet wat een stad als Dubai, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat, zoal te bieden heeft. Als je je wil onderdompelen in de rijke cultuur en geschiedenis van het Nabije Oosten, dan is een citytrip Dubai zeker en vast een slim idee!

Bezienswaardigheden Dubai

Dubai is al lang niet meer de kleine nederzetting die het vroeger was; het gaat om een enorme metropool die veel groter én moderner is dan veel Westerse steden. Gebouwen als het Dubai Wordt Trade Center en de ongelofelijk indrukwekkende Burj Kalifa zijn daar het bewijs van. De stad staat vooral bekend om zijn hoogbouw, die tegen het anders traditionele karakter van de stad een unieke uitstraling teweegbrengt. Ook woontorens zijn schering in inslag in deze stad, zoals de Princess Tower en Dubai Marina!

Ontdek Dubai

Dubai heeft een van de modernste metronetwerken ter wereld, dat op dit moment uit twee lijnen bestaat (die nog altijd uitgebreid worden). Op termijn komen er nog twee andere lijnen bij, zodat het vervoer van toeristen doorheen de stad nog vlotter verloopt. Door de enorme oppervlakte van de stad is het een goed idee om dit openbaar vervoer zo veel mogelijk te benutten, hoewel je tijdens je stedentrip Dubai natuurlijk ook te voet al het moois kan ontdekken!

Dubai is ideaal voor: luxetoeristen

Dubai verrast dus veel toeristen die een ietwat verouderde stad verwachten bij aankomst op hun reisbestemming. De binnenstad wordt immers gekenmerkt door de aanwezigheid van luxe winkelcentra, waaronder Dubai Mall, een van de meest prestigieuze ter wereld. Uiteraard meer dan een bezoek waard tijdens je weekendje weg in Dubai. Hotels als Atlantis The Palm voegen daarbij nog toe aan het exclusieve karakter van de stad. Als je op zoek bent naar zon, zee en strand kan je natuurlijk ook in Dubai terecht: er worden veel palmeilanden volledig kunstmatig aangelegd, waaronder The World en Palm Jebel Ali. Palm Jumeirah is pas écht het bezoeken waard tijdens een last minute citytrip Dubai, als je van een uniek panorama wil kunnen genieten!

Feitjes & Weetjes

Oude documenten hebben uitgewezen dat de eerste bekende bezoekers van de streek rond Dubai Grieken waren, die er rond de 4e eeuw na Christus arriveerden. De stad heeft echter al altijd een centrale rol gespeeld bij de handel tussen oost en west. Dubai zelf heeft eigenlijk zijn naam van de stroom die de stad doorkruist, Khor Dubai, een soort uitloper van de Perzische Golf. Die draagt mede bij aan het toeristische karakter van de stad!

Weer en klimaat

Een van de beste redenen om een stad als Dubai te bezoeken is het klimaat dat je er kan verwachten. Het gaat immers om een woestijnklimaat, wat inhoudt dat het altijd erg droog en warm is. Daarbij is de lucht ook nogal vochtig, zelfs tijdens de winter. Dit heeft als gevolg dat het eigenlijk nooit echt afkoelt, wat natuurlijk interessant is als je in eender welk seizoen een citytrip Dubai wil boeken!

Wat te doen in Dubai

Al Fahidi Fort

Al Fahidi Fort

Dit fort is een onderdeel van het Dubai Museum, dat gebouwd werd in verschillende periodes. De oudste toren stamt uit de achttiende eeuw.
Jumeirah

Jumeirah

Dit residentieel gebied aan de kust van Dubai bestaat uit exclusieve privéwoningen.
Burj Khalifa

Burj Khalifa

Deze enorme wolkenkrabber werd in 2007 afgewerkt en kreeg toen de titel 'hoogste gebouw ter wereld'.
Palm Jumeirah

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah is een kunstmatig aangelegde archipel in het zuiden van Jumeirah Beach. Het werd door middel van heuse baggerwerken aangelegd en heeft de vorm van een palmboom met zestien vertakkingen.

Top Hotel Deals in Dubai

Bekijk alle hotels in Dubai
Bekijk alle hotels in Dubai

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Dubai