Citytrip Manchester

Citytrip Manchester

Manchester: de Engelse stad is een van de bekendste van het hele land, en daar zijn verschillende redenen voor. Of je nu op zoek bent naar een stad die je muzikale kennis kan bijschaven, of gewoon van de typische sfeer van een Engelse grootstad wil genieten, Manchester is een uitstekende kandidaat. Een citytrip Manchester boeken, dat is dan ook de beste beslissing die je kan maken.

Bezienswaardigheden Manchester

Manchester is een bekende Britse stad om verschillende redenen. Zo is het een van de eerste steden geweest die betrokken was bij de opkomst van de textielproductie. Ook tijdens de industriële revolutie speelde Manchester een grote rol, en het Manchester Ship Canal is daar een bewijs van. De Kathedraal van Manchester is dan weer hét voorbeeld van een religieus gebouw dat de tand des tijds heeft doorstaan, terwijl de Beetham Tower de stad vooral een extra dimensie geeft met zijn majestueuze karakter.

Ontdek Manchester

Manchester beschikt over enkele treinstations, waaronder Station Manchester Piccadilly en Station Deansgate. Het eerstgenoemde is het drukste van heel het land, buiten dat van Londen. Via het Station Manchester Airport kan je dan weer eenvoudig de luchthaven bereiken. Plaatselijk kan je gebruikmaken van de Metroshuttle, een gratis bus die je langs de belangrijkste stations en straten van de stad brengt. Ten slotte is er ook de Manchester Metrolink, een soort van lichtrailnetwerk dat verbindingen maakt met plaatsen nabij Manchester.

Manchester is ideaal voor muzikale toeristen

Toch staat de stad ook erg bekend vanwege de vele artiesten die er geboren zijn en/of actief waren. Artiesten als de BeeGee's en de Sugababes zijn van de stad afkomstig. Op het vlak van kunst is er echter ook heel wat te beleven. Zo is de John Rylands Library een van de meest indrukwekkende van Europa, in neogotische stijl. Het Imperial War Museum North geeft je dan weer de kans om je in de geschiedenis van de stad te verdiepen tijdens een weekendje weg naar Manchester.

Feitjes & Weetjes

In Manchester zelf wonen zo'n half miljoen inwoners, maar de volledige agglomeratie omvat meer dan 2,5 miljoen inwoners. De stad was tijdens de industriële revolutie erg belangrijk, mede doordat veel Vlaamse wevers zich in de stad vestigden. Sport is tegenwoordig dan weer een van de belangrijkste activiteiten in de stad. Manchester beschikt over een eigen voetbalstadium, en natuurlijk de bekende Manchester voetbalclub.

Weer en klimaat

Net zoals de rest van het land heerst in Manchester een gematigd zeeklimaat, waardoor de temperaturen goed meevallen. De zomer en lente zijn de beste periodes voor een citytrip naar Manchester wanneer je op zoek bent naar aangename temperaturen. Maar ook als het kouder is, heeft de stad zijn charme. Dus waarom geen weekendje Manchester boeken tijdens de herfst?

Wat te doen in Manchester

De Kathedraal van Manchester

De Kathedraal van Manchester

The Cathedral and Collegiate Church of St Mary, St Denys and St George is een middeleeuwse kathedraal in het centrum van de stad, en tevens de plaats waar de bisschop van Manchester zetelt.
De Beetham Tower

De Beetham Tower

Deze indrukwekkende wolkenkrabber telt wel 47 verdiepingen. Hij is vernoemd naar de promotor van de bouw van de toren, de Beetham Organisation.
Old Trafford

Old Trafford

Deze wijk in Stretford heeft de naam van twee sportstadia in dezelfde wijk. Het gaat om het cricket- en voetbalstadion Old Trafford Cricket Ground.
Het Imperial War Museum North

Het Imperial War Museum North

Dit museum in Greater Manchester is een ceremonieel graafschap in Manchester stad. Het maakt deel uit van het Imperial War Museum in Londen, en omvat exposities over de invloed van oorlog op de mens en de maatschappij.

Top Hotel Deals in Manchester

Bekijk alle hotels in Manchester
Bekijk alle hotels in Manchester

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Manchester