Citytrip Londen

Citytrip Londen

Londen: weinig steden in het Europese decor hebben zo'n rijke cultuur en geschiedenis als deze. De hoofdstad van Engeland is lang de grootste stad ter wereld geweest en het majestueuze karakter valt nog steeds op. Het is bij uitstek een stad die ideaal is voor een weekendje weg, hoewel langere reizen ernaar toe ook een bijzonder unieke ervaring kunnen zijn. Als je op zoek bent naar een reisbestemming die heel wat te bieden heeft op alle mogelijke vlakken, dan is een citytrip Londen hoe dan ook iets voor jou!

Bezienswaardigheden Londen

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in deze metropool, en dat ontdek je helemaal zelf als je er een paar dagen of langer vertoeft. De imposante Tower of Londen en de historische Greenwich nederzetting zijn enkele goede voorbeelden van historisch interessante locaties die een weekendje weg Londen de moeite waard maken. De Kew Gardens symboliseren als botanische tuinen het tegenbeeld van de religieuze rijkdom van de stad, die je in het Palace of Westminster en de Westminster Abbey kan ervaren.
Hoewel de meeste gebouwen dateren van na de Grote Brand, zijn er ook nog heel wat oudere constructies, zoals restanten van de Romeinse stadsmuur en een aantal abdijen. Hyde Park en Green Park zijn goede voorbeelden van stukjes natuur die een afwisseling betekenen met het anders drukke karakter van de stad!

Ontdek Londen

Tijdens een stedentrip Londen ontdekken wordt zoveel eenvoudiger voor toeristen dankzij Transport for Londen, een organisatie die zich inzet voor meer mobiliteit en veiligheid in de stad. Openbaar vervoer, waaronder taxi's en bussen, maken een groot deel uit van het totale verkeer. Als bezoeker moet je gewoon een ritje gemaakt hebben op een rode dubbeldekker - wat niet enkel een typerend voertuig is voor een Londense straatbeeld, maar je ook de mogelijkheid geeft de stad zelf in een vlot tempo en vanuit een ander perspectief te ontdekken. Londen is het centrale spoorwegknooppunt van het Verenigd Koninkrijk, dus de stad bereiken met de trein is zeker mogelijk. De Underground metrolijnen brengen je dan weer op je bestemming via ondergrondse spoorlijnen, ook wel The Tube worden genaamd. Meer dan een weekendje weg heb je dus echt niet nodig om de stad vanuit alle hoeken te ontdekken en een onvergetelijke trip te beleven!

Londen is ideaal voor: jonge toeristen

Natuurlijk biedt een metropool als Londen entertainment voor elk soort bezoeker, maar het levendige karakter van de stad maakt het dé reisbestemming bij uitstek voor jonge gezinnen en koppels. Naast voorname theaters waaronder het London Theatre en het Globe Theatre, waar je van muzikale exposities kan genieten, zijn er ook tal van uitgaansmogelijkheden. Moderne muziek en jazz nemen ook een belangrijke rol in bij de infrastructuur van de stad en dat is dan ook waarom je er tal van underground Jazz clubs kan vinden. De Chinatown wijk maakt dan weer duidelijk dat ook gastronomische bezoekers niet op hun honger moeten blijven zitten. De multi-etnische bevolking garandeert een breed scala aan verschillende smaken en gerechten, die aangevuld wordt door de vooraanstaande lokale, Engelse keuken. Daarbij komen natuurlijk ook de typisch Engelse pubs, waar je kan genieten van een ale of lager tijdens een avondje uit.

Feitjes & Weetjes

Londen is een grootstad en dat wordt duidelijk door het aantal inwoners, dat de kaap van 8 miljoen heeft overschreden. Toch telt de gehele regio van Londen meer dan 12 miljoen inwoners, maar daar bestaat nogal wat discussie over aangezien de grens tussen Groot-Londen en de randwijken niet altijd zo duidelijk is. Het feit dat Londen behoort tot de zogenaamde alfa-wereldsteden bewijst dat de diversiteit op het vlak van cultuur er erg groot is. Volgens de legende werd Londen gesticht als Troia Nova, waarna de stad omgedoopt zou zijn geweest naar Caer Ludein, de oorsprong van haar huidige naam. Interessant om te weten als je je al op voorhand wat wil verdiepen in de Londense geschiedenis!

Weer en klimaat

Ondanks zijn noordelijke ligging vanuit Europees perspectief is de stad gezegend met een gematigd zeeklimaat. Vanuit het standpunt van het Britse schiereiland zelf ligt de stad immers relatief zuidelijk, waardoor regen en sneeuw zelden voorkomen. Dit wordt mede veroorzaakt door het zogenaamde hitte-eilandeffect, wat inhoudt dat een eiland of schiereiland vaak warmere temperaturen kent dan vasteland dat zich op dezelfde hoogte bevindt. Natuurlijk is sneeuwval wel mogelijk en het is dus zeker en vast de moeite waard om je goed voor te bereiden als je de stad tijdens de koudere periodes van het jaar bezoekt. In de zomer kan je hoe dan ook rekenen op aangename temperaturen en een zachte zeewind, die je verblijf tijdens een citytrip Londen des te aangenamer maken!

Wat te doen in Londen

De Tower of London

De Tower of London

De Tower of Londen wordt ook wel gewoon de Tower genoemd en is een enorm bouwcomplex in Londen aan de Theems. De toren heeft doorheen de eeuwen dienstgedaan als paleis, fort, gevangenis van de staat, garnizoen, arsenaal en museum.
The Palace of Whitehall

The Palace of Whitehall

Dit paleis fungeerde van het midden van de 16e eeuw tot het einde van de 17e eeuw als verblijfplaats van de Engelse koningen. Voor de grote brand die het gebouw verwoestte, was het het grootste paleis ter wereld, met meer dan 1500 vertrekken in totaal.
Hyde Park

Hyde Park

Dit enorme park in het midden van de stad was in de 16e eeuw privé jachtgebied van Hendrik VIII, en daarvoor behoorde het tot Westminster Abbey. Het park is een van de vele Royal Parks of London en hoewel het publiek toegankelijk is, is het eigendom van de koninklijke familie.
The Big Ben

The Big Ben

De grote klok van het Palace of Westminster heeft als bijnaam Big Ben, en is zowel slagklok als luidklok. Daarbij is het een van de zwaarste klokken ter wereld en werd hij zo genoemd naar zijn ontwerper Benjamin Hall.

Top Hotel Deals in Londen

Bekijk alle hotels in Londen
Bekijk alle hotels in Londen

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Londen