Citytrip Istanbul

Citytrip Istanbul

Istanbul, een van de grootste steden van Turkije, is het bewijs dat een stad met zowel een cultureel als toeristisch imago de perfecte reisbestemming is voor zij die een onvergetelijke vakantie mee willen maken. De stad ligt in het noorden van Turkije, op de scheidingslijn tussen het Europese en het Aziatische gedeelte van het land. Een citytrip naar Istanbul is een must-do voor elke toerist die ten volle van zijn vakantie wil genieten.

Bezienswaardigheden Istanbul

Istanbul is altijd al een knooppunt geweest tussen de Europese en de Aziatische wereld. Het spreekt dan ook voor zich dat je in deze stad een samensmelting kan vinden van verschillende godsdiensten. Er staan verscheidene kerken in het centrum van de stad, waaronder de Hagia Sophia en de Hagia Irene, die langs de andere kant vervoegd worden door religieuze gebouwen als de Pasamoskee en de Sultan Ahmetmoskee. Het is juist deze diversiteit die de stad zo de moeite waard maken voor een citytrip naar Istanbul.

Ontdek Istanbul

Istanbul is zich continu aan het ontwikkelen op het vlak van openbaar vervoer. Het plaatselijke metronetwerk bestaat al sinds het jaar 2000, en tegenwoordig zijn er vijf metrolijnen in gebruikt, waar nog eens vier worden bijgebouwd. Ook zijn er twee speciale HOV-verbindingen tussen beide continenten waar de stad zich op bevindt. Langs de ene kant de zogenaamde Marmaray-treinen met een eigen tunnel, langs de andere kant een metrobus die de Bosporusbrug oversteekt. In de stad zelf zijn er voldoende lichtraildiensten en traditionele en moderne trams te vinden.

Istanbul is ideaal voor: de feestende toerist

Niettemin is er ook altijd heel wat feest te beleven in deze Turkse stad. Er worden jaarlijks tal van evenementen georganiseerd, waaronder Contemporary Istanbul en het Istanbul Shopping Fest. Er zijn ook muziekfestivals, waaronder het Istanbul International Music Festival en het Jass Festival. Genoeg te doen dus tijdens een weekendje weg naar Istanbul.

Feitjes & Weetjes

Istanbul heette voorheen Constantinopel, als hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Oorspronkelijk werd de stad echter gesticht door de Grieken, al in het jaar 667 voor Christus, met als naam Byzantium. De stad telt meer dan 14 miljoen inwoners en bestaat uit verschillende districten. Opmerkelijk is dat de Turkse naam voor de stad eigenlijk afkomstig is van een Griekse samensmelting van woorden: 'eis ten polis', wat letterlijk 'naar de stad' betekent. Een andere overtuiging is dat de stad haar naam heeft van de Arabische woorden 'islam bul', wat 'veel Islam' betekent. Dergelijke theorieën maken duidelijk dat het ging om een stad die van erg groot belang was vanuit strategisch en religieus standpunt.

Weer en klimaat

De stad ligt in de klimaatzone met gematigde temperaturen, met invloeden van de zee en het land. Ook wordt het weer vaak omschreven als mediterraan. Het hele jaar door is er een regelmatige regenval, maar in de zomer valt dat eigenlijk erg goed mee. Tijdens de warmere maanden stijgen de temperaturen aangenaam, waardoor je dus zelden last zal hebben van koude als je een last minute citytrip naar Istanbul boekt.

Wat te doen in Istanbul

Het Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum

Dit oude archeologisch museum is gesitueerd in het Eminonu district, en herbergt eeuwenoude kunstwerken.
De Tünel

De Tünel

Deze korte ondergrondse metro loopt via een kabelspoorweg en bestaat uit twee wagens. Het is de tweede oudste ondergrondse metro van Europa en werd gebouwd in 1875.
De Hagia Sophia

De Hagia Sophia

Deze voormalige kathedraal was een heel millennium lang de oudste ter wereld, maar tegenwoordig fungeert hij als moskee.
De Galatatoren

De Galatatoren

De Galata Kulesi is een eeuwenoude uitkijktoren. Hij ligt in het Europese gedeelte van Istanbul, grenzend aan de Gouden Hoorn.

Top Hotel Deals in Istanbul

Bekijk alle hotels in Istanbul
Bekijk alle hotels in Istanbul

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Istanbul