Citytrip Praag

Citytrip Praag

Praag: ongetwijfeld een van de mooiste steden in het Oosten van Europa! De stad heeft de laatste decennia zeker naam gemaakt als een van de populairste van het Europese vasteland, bij toeristen van over de hele wereld. Natuurlijk kan je dat enkel geloven als je zelf de pracht van de hoofdstad van Tsjechië ervaart. En daarvoor is een citytrip naar Praag dan ook de beste oplossing.

Bezienswaardigheden Praag

Praag wordt ook wel de Gouden Stad genoemd – en dat heeft zo zijn redenen. De culturele rijkdom die je er kan vinden wordt meteen duidelijk tijdens een bezoek aan gebouwen als de Karelsbrug, of de royaal ogende wijk Mala Strana. Daarbij kan je in het centrum van de stad verscheidene kerken vinden die het verhaal vertellen van de bewogen, religieuze geschiedenis van de stad. De in romaanse stijl gebouwde Sint-Jorisbasiliek is daar een van. Het Ossuarium van Sedlec is dan weer een majestueus rooms-katholiek gebouw. Stuk voor stuk tellen ze als ware kunstwerken, die het stadsbeeld sieren tijdens een onvergetelijk weekendje weg naar Praag.

Ontdek Praag

Het netwerk voor openbaar vervoer in Praag is erg uitgebreid: van metro’s tot trams, streekbussen en treinen, er zijn tal van opties als bezoeker. Zo heeft de metro van Praag een totale lengte van wel 55 kilometer, waarbij niet minder dan 54 stations aangedaan worden. Daarbij kan je als bezoeker eenvoudig naar deze stad reizen met het vliegtuig, dankzij het grote internationale vliegveld.

Praag is ideaal voor museumfanaten

Musea zijn er genoeg in de stad, en heel wat toeristen van over de hele wereld bezoeken Praag om deze te bezoeken. Zo is er het Nationaal Museum, en natuurlijk ook het Tsjechische Muziekmuseum voor de muziekliefhebbers (net zoals de Villa Betramka, die aan Mozart is gewijd). Traditionele kunst kan je dan weer vinden in de Nationale Galeria en het Museum voor Toegepaste Kunst. Kortom, voor elke kunstzinnige toerist wat wils bij een gevarieerde citytrip in Praag.

Feitjes & Weetjes

De échte naam van Praag is eigenlijk Hlavni mesto Praha, wat letterlijk 'de hoofdstad Praag' betekent. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO – en daar heeft het indrukwekkende culturele centrum natuurlijk iets mee te maken. De stad zelf werd gesticht door de Kelten, meer dan 2.000 jaar geleden. Maar de plaats werd al gebruikt als nederzetting in de Paleolithische periode. De huidige naam is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van het Tsjechische woord prah, wat 'dorpel' betekent. Waarom? De vele dorpels in de rivier de Moldau, die nabij de stad liggen, zouden een soort van watervallen veroorzaakt hebben die veel lawaai maken.

Weer en klimaat

De stad wordt gekenmerkt door een zogenaamd overgangsklimaat, wat het midden houdt tussen een zee- en landklimaat. Gemiddeld kan je rekenen op temperaturen van 8 graden Celsius, maar tijdens de zomer kan het toch al snel 20 graden worden. Tegenwoordig liggen de temperaturen iets hoger dan pakweg 20 jaar terug, wat mede heeft bijgedragen aan de stijgende populariteit van de stad bij toeristen. De lente en de zomer zijn hoe dan ook de beste periodes voor een stedentrip naar Praag, aangezien het culturele centrum dan volledig tot leven komt en een uniek decor creëert waarin je de stad kan ontdekken.

Wat te doen in Praag

Het Plein van de Oude Stad

Het Plein van de Oude Stad

Dit plein heet in het Tsjechisch Staroměstské Náměstí, en ligt in het centrum van de stad. Het is meer dan 9.000 m2 groot, en tijdens de zomer een van de grootste toeristische trekpleisters van Praag.
De Karelsbrug

De Karelsbrug

De Karlův Most is een grote brug die over de Moldau loopt, doorheen Praag. Hij ligt in het Praag 1 district en verbindt het oude gedeelte met de wijk Mala Strana.
De Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal

In het Tsjechisch Katedrála Svatého Víta. Deze kathedraal maakt onderdeel uit van de Praagse burcht, en is gewijd aan de Heilige Vitus.
De Sint-Jorisbasiliek

De Sint-Jorisbasiliek

Deze basiliek is gesitueerd in de wijk Hradcany, en is de oudste binnen de stedelijke burcht.

Top Hotel Deals in Praag

Bekijk alle hotels in Praag
Bekijk alle hotels in Praag

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Praag