Citytrip Phuket

Citytrip Phuket

Thailand: dit prachtige land in het verre oosten is de laatste decennia een van de populairste reisbestemmingen geworden bij toeristen over de hele wereld. De hoofdstad Phuket is zeker het bezoeken waard als je de perfecte balans tussen ontsnapping en entertainment wil hebben tijdens je reis. Zin in een complete vakantie-ervaring die je nooit vergeet? Dan is een citytrip naar Phuket zeker en vast een goed idee.

Bezienswaardigheden Phuket

De stad Phuket én het eiland waar het op ligt, hebben een karakteristieke cultuur. De stad zelf valt meteen op door haar karakteristieke stadsbeelden, en wel door de combinatie van verschillende culturen. De stad is vroeger immers bezet geweest door de Portugezen, en veel gebouwen zijn daar het bewijs van. Zo zijn veel verschillende particuliere woningen in typisch Portugese stijl gebouwd. Daartegenover staan dan weer constructies en monumenten die het Chinese karakter van de stad naar boven brengen. De Wat Put Yaw tempel is een prachtig voorbeeld.

Ontdek Phuket

Phuket beschikt over een grote internationale luchthaven, die zo'n 30 kilometer van de stad zelf ligt. Van hieruit kan je als toerist erg veel binnenlandse en buitenlandse vluchten nemen. In de stad zelf kan je ten slotte ook beroep doen op een van de vele taxidiensten. Of gebruik tourwagens om op je bestemming te geraken.

Phuket is ideaal voor strandtoeristen

Hoewel de opvallende architectuur en cultuurmengeling de stad erg populair maken bij toeristen zijn vooral de vele zandstranden de reden waarom bezoekers van over de hele wereld deze stad uitkiezen. Daarbij maakt de nabijheid van de tropische wateren de stad en de streek rondom erg geschikt voor duikers. Plaatsen zoals 3 Bay View Point, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op enkele van de grootste stranden (zoals Kata Yai en Karon) moet je als bezoeker gewoon gezien hebben. Natuurfenomenen zijn er ook genoeg te vinden, waaronder de grootste watervallen van Thailand en de Phang Nga Baai met zijn adembenemende flora en fauna.

Feitjes & Weetjes

Het contrast tussen mediterrane en Aziatische architectuur en cultuur is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom het eiland én de stad Phuket zo populair zijn bij toeristen. Ook leuk is dat in de maand oktober het Chinese vegetarische festival gehouden wordt. Hoewel het om een eiland gaat, staat Phuket toch in verbinding met het vasteland via de bekende Sarasinburg. Ten slotte bestaat tot wel 70% van het eiland uit bebossing.

Weer en klimaat

Phuket heeft een tropisch klimaat, en dat is dan ook een van de redenen waarom er zoveel groen te vinden is. De temperaturen zijn eigenlijk het hele jaar door min of meer gelijk, waardoor een weekendje weg naar Phuket altijd wel een optie is. Wat echter wel verschilt doorheen het jaar is de hoeveelheid neerslag die er valt. Van de maanden mei tot en met oktober is het regenseizoen, waartussen het eiland een kenmerkende droogte ervaart.

Wat te doen in Phuket

De Phi Phi-eilanden

De Phi Phi-eilanden

Deze zes eilanden zijn deel van de Krabi-provincie in Thailand, op de overgang van de Andamanse Zee en de Phuketzee.
Wat Chalong

Wat Chalong

Wat Chalong is een van de grootste en belangrijkste boeddhistische tempels van Thailand.
The Big Buddha of Phuket

The Big Buddha of Phuket

Dit beeld staat op de top van een grote berg nabij Phuket-stad. Het is ruim 45 meter hoog en is afgewerkt met prachtig wit marmer.
De Phang Nga Baai

De Phang Nga Baai

Deze baai herbergt prachtige fauna en flora, en valt vooral op door de scherpe rotsen die plots uit de zee op te lijken rijzen. De baai is al vaak gebruikt geweest als decor voor verscheidene films.

Top Hotel Deals in Phuket

Bekijk alle hotels in Phuket
Bekijk alle hotels in Phuket

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Phuket