Citytrip Bangkok

Citytrip Bangkok

Weinig steden vertonen zo'n diversiteit op het vlak van cultuur en geschiedenis als Bangkok. De stad wordt terecht een van de mooiste ter wereld genoemd, en daarbij is het ook een van de grootste. De hoofdstad van Thailand heeft juist door zijn enorme omvang veel te bieden voor elk soort bezoeker. Wil je de pracht van de Oosterse cultuur helemaal zelf ontdekken? Dan moet je gewoon een citytrip Bangkok boeken!

Bezienswaardigheden Bangkok

Bangkok loopt over van de toeristische bezienswaardigheden: het Koninklijk Paleis van Bangkok is een van de meest indrukwekkende ter wereld en er alleen al naar kijken brengt je in een staat van vervoering. Het Nationaal Museum in de stad dompelt je dan weer onder in de rijke geschiedenis van het land, net zoals de tempelcomplexen Wat Pho en Wat Arun dat kunnen doen. Het centrum van de stad is eigenlijk een eiland, Rattanakosin genaamd, en naast het Bhumibol paleis van de vorige koning is het een van de grootste toeristische trekpleisters die er zijn!

Ontdek Bangkok

Watertransport is erg belangrijk tijdens een stedentrip Bangkok, logischerwijs door de nabijheid van de rivier de Menam. De kanalen, of Khlongs, die doorheen de stad lopen, hebben haar de naam 'het Venetië van het Oosten' opgeleverd. Voor openbaar vervoer kan je gebruik maken van de Skytrain, een metrosysteem dat op palen rijdt!

Bangkok is ideaal voor elk soort toerist

De enorme diversiteit die je in een stad als Bangkok vindt, maakt het een van de beste reisbestemmingen voor iedereen. Zowel qua geschiedenis valt er heel wat te ontdekken, mede dankzij de grote schare aan tempels die er nog staan, maar ook het nachtleven is er erg populair. Van enorme discotheken tot gezellige cafeetjes, er is heel wat te doen, en dat in veel gevallen 24 uur per dag. De stad is dan ook dé plaats waar je moet zijn als jong koppel, of met vrienden. Wijken als Soi Cowboy maken duidelijk dat dat niet gelogen is en dat je tijdens een last minute citytrip Bangkok tot in de late uurtjes nog kan genieten!

Feitjes & Weetjes

Bangkok is dan wel de naam die iedereen kent, de eigenlijk naam van de stad bestaat uit meer dan 20 woorden en is daarmee de langste ter wereld. Waar komt de naam Bangkok van vandaan? Waarschijnlijk van het woord 'Baang-kok', wat iets betekent als 'stukje land aan de rivier met olijfbomen', verwijzend naar de nabijgelegen rivier Menam. Ook omvat de agglomeratie van de stad meer inwoners dan eender welke andere ter wereld: zo'n 15 miljoen!

Weer en klimaat

Bangkok heeft een tropisch klimaat. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warme, koele en regenachtige seizoenen, maar zelfs 's nachts daalt de temperatuur nooit onder de 20 graden Celsius. De stad is volgens meteorologisch onderzoek zelfs de warmste ter wereld. Ook is het er erg droog, en naast enkele korte regenbuien blijft het zo tijdens de zomer. De perfecte omstandigheden dus voor een exotisch weekendje weg naar Bangkok!

Wat te doen in Bangkok

Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis

De Phra Borom Maha Ratcha Wang, of het Koninklijk Paleis, is een omwald gebouwencomplex dat vanaf het einde van de 18e eeuw fungeerde als koninklijke verblijfplaats.
Het Nationaal Museum

Het Nationaal Museum

Het museum in Bangkok omvat een van de grootste collecties Zuid-Aziatische kunst. Het gebouw bestaat uit twee delen: de Buddhaisawan-kapel en het Wang Na-paleis uit de 18e eeuw.
Het Vimanmek paleis

Het Vimanmek paleis

Dit is het voormalige paleis van de koning in het centrum van de stad.
Wat Pho

Wat Pho

De Tempel van de Liggende Buddha is een van de bekendste Boeddhistische tempels in Bangkok.

Top Hotel Deals in Bangkok

Bekijk alle hotels in Bangkok
Bekijk alle hotels in Bangkok

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Bangkok