Citytrip Valencia

Citytrip Valencia

Weinig landen kunnen zo goed een zomerse atmosfeer garanderen tijdens een verblijf als Spanje, en een stad als Valencia bewijst dat maar al te goed. De op twee na grootste stad van het Spaanse schiereiland behoort tot de mooiste en toeristisch meest actieve steden van Europa. Als je zelf een weekendje weg Valencia boekt, ontdek je meteen hoe dat komt!

Bezienswaardigheden Valencia

De stad heeft doorheen de eeuwen altijd al een enorme schat aan geschiedkundige gebouwen en andere bezienswaardigheden gehad, en daar heeft de aanwezigheid van veel andere culturen zeker iets mee te maken. De Kathedraal van Valencia en de Almudin zijn slechts twee voorbeelden van gotische architectuur, die de dag van vandaag nog altijd een groot deel van het straatbeeld inneemt. Andere bezienswaardigheden zoals het Palau de la Musica en Veles e Vents stammen dan weer uit modernere tijden, en betekenen een opvallende afwisseling met de anders klassieke indruk van Valencia.

Ontdek Valencia

Valencia heeft haar eigen tramnetwerk en metro, die samen ook wel de Metrovalencia genoemd worden. Er zijn vier ondergrondse en één gewone tramlijnen ter beschikking gesteld, die verbindingen geven tussen onder het vliegveld en het centrum. Hoewel openbaar vervoer natuurlijk belangrijk is als je snel bepaalde delen van de stad wilt ontdekken, zijn er ook meer dan genoeg voetganger- en fietsmogelijkheden in deze mooie Spaanse stad.

Valencia is ideaal voor: natuurliefhebbers

De stad mag dan wel een ware toeristische trekpleister zijn vanwege zijn moderne infrastructuur en vormen van entertainment, de aanwezigheid van botanische tuinen maakt het de ideale reisbestemming voor natuurliefhebbers. Zo is het bekende Bioparc een dierentuin waar specifiek Afrikaanse dieren worden gehouden. De 200 jaar oude Jardin Botanico biedt dan weer een breed scala aan tropische planten, bomen en gewassen. De ideale locatie om ondanks de typische drukte van de stad toch van een heerlijk stukje groen te genieten tijdens een citytrip Valencia!

Feitjes & Weetjes

Valencia is een erg oude Spaanse stad. Ze werd in 138 voor Christus gesticht door de Romeinen als strategisch gelegen uitvalsbasis. Er wordt gezegd dat de paella, het bekende Spaanse gerecht op basis van zeevruchten en rijst, zijn oorsprong vindt in Valencia. De Spaanse identiteit van deze stad is tegenwoordig dan wel vanzelfsprekend, ze is eigenlijk bijna 400 jaar lang bezet geweest door de Moren, die overduidelijk hun invloed gehad hebben op de plaatselijke architectuur. Je kan dus zeker een rijkdom aan culturele diversiteit verwachten als je een stedentrip Valencia maakt.

Weer en klimaat

Het mediterrane karakter van Valencia wordt nogmaals duidelijk als je kijkt naar de plaatselijke temperaturen. De zomers zijn er erg warm en de winters heel mild. Extremen zal je in Valencia ook niet vinden, wat in het binnenland wel vaak het geval is. Zelfs in januari is de gemiddelde maximumtemperatuur 16 graden Celsius, terwijl die in de zomer de 30 graden bereikt. Neerslag valt er eigenlijk enkel in oktober, waardoor je je de rest van het jaar dus geen zorgen hoeft te maken tijdens een stedentrip Valencia.

Wat te doen in Valencia

La Ciudad de Las Artes y Las Ciencias

La Ciudad de Las Artes y Las Ciencias

Deze zogenaamde stad van Kunst en Wetenschap werd door Santiago Calatrava gebouwd, en omvat zes verschillende onderdelen waar moderne kunst en wetenschap tentoongesteld worden.
De Catedral de Valencia

De Catedral de Valencia

Deze kathedraal is eigenlijk een mengelmoes van verschillende stijlen, waaronder gotisch en romaans. Een prachtig voorbeeld van hoe de veroveringen doorheen de eeuwen de architectuur van Valencia hebben beïnvloed.
La Lonja

La Lonja

Dit zakencentrum stamt uit de 15e eeuw en werd vroeger gebruikt als zijdebeurs. Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Bioparc

Bioparc

Bioparc is een dierentuin in de Spaanse stad Valencia en richt zich op Afrikaanse fauna. Deze dierentuin heeft 4.000 dieren behorend tot 250 soorten.

Top Hotel Deals in Valencia

Bekijk alle hotels in Valencia
Bekijk alle hotels in Valencia

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Valencia