Citytrip Sevilla

Citytrip Sevilla

Sevilla is een van de belangrijkste steden van heel Europa vanuit commercieel, geschiedkundig en cultureel standpunt, en dat heeft mede gezorgd voor de enorme toeristische populariteit van de stad. Tijdens een citytrip naar Sevilla kan je helemaal zelf ontdekken waarom zoveel toeristen precies deze stad uitkiezen als bestemming.

Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla wordt ook wel het openluchtmuseum genoemd vanwege de vele historische gebouwen, monumenten en beelden die zich in de stad zelf bevinden. Kerken, parken en palmtuinen zijn er troef, waaronder de kathedraal Maria de La Sede en het 14e eeuwse Alcazar, een koninklijk paleis. De Alameda de Hercules is daarbij een van de oudste lanen in de stad, en de Plaza de Toros is een van de grootste stierenvechtarenas in heel Spanje uit de 18e eeuw. Een museum bezoeken is dus eigenlijk niet nodig tijdens een stedentrip Sevilla: je bevindt je er midden in!

Ontdek Sevilla

TUSSAM is de centrale maatschappij die het openbaar in Sevilla verzorgt. Van bussen tot trams en metrolijnen, er zijn verschillende transportmogelijkheden in de stad. Het metronetwerk bestaat uit vier deels ondergrondse lijnen, waarvan enkele door het centrum rijden. Zo kan je eenvoudig van Plaza Nueva tot aan het Prado San Sebastian metrostation geraken. De Metrolijn 1 brengt je dan weer naar plaatsen als Nervion, Plaza de Cuba, Blas Infante en Puerta de Jerez. Allemaal locaties die je vanaf dan perfect te voet kunt ontdekken tijdens je stedentrip in Sevilla.

Sevilla is ideaal voor cultuurliefhebbers

Juist door die grote variatie aan kunst, culturele en geschiedkundige gebouwen is deze stad de perfecte bestemming voor culturele toeristen. Veel van de parken en royale gebouwen zijn al eeuwen oud, maar zijn nog steeds in gebruik als entertainment. Heuse palmtuinen zoals de Jardin de la Cartuja en de Jardines del Prado kleuren het stadsbeeld dan weer een beetje groener, en verlenen zich perfect om van een stukje natuur te genieten.

Feitjes & Weetjes

Sevilla heeft het grootste historische stadscentrum van Spanje. Daarbij vindt de Flamenco, de Spaanse dans, zijn oorsprong in de plaatselijke wijk Triana. Ten slotte is het dialect van Sevilla, het Sevillaans, zo afwijkend van het gewone Spaans dat zelfs veel Spaanse toeristen het niet begrijpen. Het gaat niet om een officiële taal, maar niettemin geeft het je verblijf tijdens een stedentrip Sevilla een extra dimensie.

Weer en klimaat

Sevilla staat erg bekend om zijn warme klimaat. Gemiddeld kan je doorheen het jaar niet minder dan 19 graden Celsius verwachten, waardoor het een van de warmste Europese steden is. Zelfs in de winter zijn de temperaturen mild, met in januari niet minder dan gemiddeld 16 graden. Zomers zijn er dan weer erg heet en lang, waarbij de gevoelstemperatuur nog eens 10 graden hoger ligt dan de eigenlijke temperatuur. Tijdens de zomer kan het vaak té warm zijn om lang in Sevilla te verblijven, dus de beste periode voor een weekendje weg naar Sevilla is de lente of herfst.

Wat te doen in Sevilla

Alcázar de Sevilla

Alcázar de Sevilla

Dit oude koninklijke paleis symboliseert de Mudejar-architectuur en wordt nog steeds in gebruik genomen door de koninklijke familie van Spanje. Bepaalde delen zijn toegankelijk voor het publiek.
De Giralda

De Giralda

Deze klokkentoren staat tussen de Maria de la Sede kathedraal en de Patio de los Naranjas. Vanaf zonsondergang wordt hij prachtig verlicht.
Plaza de Espana

Plaza de Espana

Dit plein is een van de bekendste van Sevilla, vooral dankzij zijn unieke vorm en de grote fontein die in het midden staat.
Torre de Oro

Torre de Oro

Deze goudkleurige toren werd in dezelfde periode gebouwd als de Giralda, en biedt een prachtig zich op de Guadalquivir.

Top Hotel Deals in Sevilla

Bekijk alle hotels in Sevilla
Bekijk alle hotels in Sevilla

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Sevilla