Citytrip Palma de Mallorca

Citytrip Palma de Mallorca

De Balearen: deze eilandengroep heeft heel wat te bieden aan de toerist die houdt van de Mediterraanse atmosfeer. Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca, dat deel uitmaakt van de Balearen, en is een van de populairste reisbestemmingen bij Europese toeristen. Een citytrip Palma de Mallorca is de beste manier om daar optimaal van te genieten!

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is een erg toeristische reisbestemming, maar toch zijn er heel wat prachtige, oude bouwwerken en monumenten te bezichtigen. Enkele voorbeelden daarvan zijn de La Seu Kathedraal. Ook de Bellver burcht in gotische bouwstijl geeft het stadsbeeld een unieke, majestueuze indruk die een stedentrip Palma de Mallorca zo de moeite waard maakt. Qua architectuur, cultuur en geschiedenis zal een verblijf in deze hoofdstad je dus zeker voldoening geven!

Ontdek Palma de Mallorca

In Palma de Mallorca kan je gebruik maken van een uitgebreide metrolijn, die je snel naar alle belangrijke plaatsen in de stad kan brengen. Daarbij is er ook een dicht busnet, dat verschillende lijnen aanbiedt en talloze haltes verspreid over de stad heeft. Natuurlijk kan je als toerist ook rekenen op vluchten naar alle grote bestemmingen op het Europese vasteland!

Palma de Mallorca is ideaal voor winkeltoeristen

Ondanks zijn rijke historie en cultuur, is Palma de Mallorca toch nog altijd een van de populairste steden vanwege de vele toeristische mogelijkheden die je er kan vinden. Zo is het Plaza Major, dat eigenlijk een kleinschalige kopie is van het gelijknamige plein in Madrid, een van de meest toeristische trekpleisters van het eiland. Talloze toeristen komen er samen om te genieten van de stadse atmosfeer, die gecombineerd wordt met de Mediterraanse rust en temperaturen. De ideale omstandigheden om te genieten van een ontspannen stedentrip Palma de Mallorca!

Feitjes & Weetjes

Palma de Mallorca is, net zoals de meeste Spaanse steden en gebieden, erg actief op het vlak van voetbal. De Reial Club Deportiu Mallorca en Club Deportivo Atlético Baleares zijn de grootste voetbalclubs van de stad. Het eiland zelf werd al in 12 voor Christus gekoloniseerd door de Romeinen, die er de stad Palma stichten. Tussen de 13e en 24e eeuw was de stad de hoofdstad van het koninkrijk Mallorca. Interessant is dat de kathedraal van de stad een van de grootste roosvensters ter wereld heeft, en dat de burcht Bellver de enigste compleet ronde vestiging is in Europa!

Weer en klimaat

Het klimaat in de hoofdstad van Mallorca is Mediterraans, en wordt sterk door de Middellandse Zee beïnvloed. De gemiddelde temperatuur komt zelfs in de winter niet onder de 15 graden Celsius, terwijl het 's nachts rond de 10 graden blijft. Toch kan de gevoelstemperatuur er lager liggen door de sterke wind die er waait. Dat betekent een welgekomen verkoeling van de anders erg warme temperaturen tijdens de zomer - en dat is natuurlijk aangenaam als je in de stad verblijft!

Wat te doen in Palma de Mallorca

Bellver

Bellver

Deze burcht betekent letterlijk 'schoonzicht' in het Catalaans, en werd in de 14e eeuw in Gotische stijl gebouwd in opdracht van koning Jacobus II.
De Plaza Major

De Plaza Major

Dit grote plein in het centrum van de stad is een kleinschalige kopie van de Plaza Mayor in Madrid.
La Seu

La Seu

Deze kerk werd gebouwd in opdracht van Jacobus I vanaf 1230, op dezelfde plaats waar daarvoor de belangrijkste moskee van de stad stond.
Arabische Baden

Arabische Baden

De Banys Arabs zijn een van de meest intacte restante van de Moorse overheersing op het eiland. Ze vormden vroeger een onderdeel van het oude Moorse kasteel.

Top Hotel Deals in Palma de Mallorca

Bekijk alle hotels in Palma de Mallorca
Bekijk alle hotels in Palma de Mallorca

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Palma de Mallorca