Citytrip Malaga

Citytrip Malaga

De tweede grootste stad van Andalusië, Malaga, is meteen ook een van de mooiste van heel Spanje. De mediterrane atmosfeer die je in een stad als deze kan opsnuiven, vind je op weinig andere plaatsen. Dankzij een onvergetelijke citytrip Malaga wordt dat nog eenvoudiger, en dat is dan ook zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden Malaga

Malaga is een van de centrale steden waar de invloed van de Moren duidelijk voelbaar is, en dat blijkt uit de vele architecturale gebouwen die er te vinden zijn. Van het Alcazaba tot de Catedral de Malaga, het zijn perfecte voorbeelden van constructies die de spanningen tussen Spanje en de Moren symboliseren. Natuurlijk is het overgrote deel van de religieuze gebouwen in de stad christelijk, waaronder de Catedral de la Incarnacion en de Iglesia del Sagrario. Deze mengeling van twee verschillende culturen garandeert een unieke reiservaring tijdens een stedentrip naar Malaga.

Ontdek Malaga

Malaga beschikt over 34 stadsbuslijnen en vier nachtbussen. Ook kan je er een uitgebreid metronetwerk vinden, dat je doorheen de hele stad kan voeren. De stad bereiken kan dan weer met de trein, vanuit zowat alle grote Spaanse steden in het zuiden van het land. Ten slotte heeft Malaga ook cercanias, of speciale lijnen in de voorstad. Deze kan je gebruiken om omliggende plaatsjes te ontdekken tijdens je weekendje in Malaga.

Malaga is ideaal voor: strandtoeristen

De geschiedkundige rijkdom is dan wel belangrijk in deze stad, ze is vooral een populaire reisbestemming bij toeristen die de zon, zee en het strand opzoeken. De Costa del Sol, de lange kustlijn waar de stad aan ligt, is een van de grootste toeristische trekpleisters van Spanje. Daarbij ligt Malaga eigenlijk niet ver van Gibraltar, de oversteekplaats naar Marokko. Het is juist de afwisseling tussen cultuur, entertainment én natuur die ervoor zorgt dat je tijdens een citytrip Malaga het beste van alle werelden kan krijgen.

Feitjes & Weetjes

De naam van de stad Malaga komt hoogstwaarschijnlijk van het Arabische woord m-l-k-t, of Melkart. Dit was toentertijd de God van de Stad en de markt. Ook wordt wel eens gezegd dat de naam zijn oorsprong vindt in het Fenisische woord voor zout. De Feniciërs worden immers gedacht de originele nederzetting op de plaats van Malaga gesticht te hebben. Een stad met een diepgaande geschiedenis dus, die je helemaal zelf kan ontdekken tijdens een weekendje weg naar Malaga.

Weer en klimaat

Malaga heeft een deels mediterraan, deels subtropisch klimaat, met gemiddelde maximumtemperaturen van wel 30 graden in de zomermaanden. In januari kan je dan weer minstens 7,5 graden verwachten, wat relatief veel is voor een Europese stad. Het weer is er over het algemeen mild, en het heeft de laatste eeuw zelfs niet gevroren. Dankzij de levante-zeewind wordt het daarbij nooit ondraaglijk warm, maar de terral-wind doet dan de gevoelstemperatuur weer erg stijgen.

Wat te doen in Malaga

Het Museo Picasso

Het Museo Picasso

Dit oude museum in Malaga is gevestigd in het Palacio de Buenavista, nabij het geboortehuis van de bekende schilder Pablo Picasso.
Het Alcazaba

Het Alcazaba

Het Alcazaba is eigenlijk arabisch van oorsprong, gebouwd door de Moren. Het stamt uit de 11e eeuw en diende in die periode als paleis.
Het Castillo de Gibralfaro

Het Castillo de Gibralfaro

Dit indrukwekkende kasteel op de Gibralfaro heuvel werd in de 14e en 15e eeuw gebouwd. Zijn functie? De verdediging van het Alcazaba.
De Catedral de Málaga

De Catedral de Málaga

De bouw van deze kathedraal begon in het jaar 1528. Toen de christenen de stad hadden veroverd, duurde het 250 jaar voor de constructie af was. Het gevolg is dat het een mengelmoes is van verschillende architecturale stijlen.

Top Hotel Deals in Malaga

Bekijk alle hotels in Malaga
Bekijk alle hotels in Malaga

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Malaga