Citytrip Madrid

Citytrip Madrid

Spanje is een van die landen waar je als toerist gewoon eens geweest moet zijn. En dan vooral in steden als Madrid! De Spaanse hoofdstad is niet voor niets de grootste én de bekendste van het hele land, juist door de grote variatie aan cultuur, geschiedenis en entertainment die er te vinden is. Wil je helemaal zelf ontdekken waarom een citytrip Madrid de moeite waard is? Dan is een reisje naar deze stad op de Spaanse Hoogvlakte een must!

Bezienswaardigheden Madrid

Madrid heeft heel wat te bieden op geschiedkundig en cultureel vlak, en dat wordt duidelijk uit bezienswaardigheden als het Palacio Real, het archeologisch museum en het Retiropark. Madrid is een heuse metropool: de stad is omgeven door allemaal kleinere gemeentes, die elk hun eigen karakter en plaatselijke cultuur hebben. Winkelgelegenheden zoals de Puerta del Sol en de nabijgelegen winkelstraat, Calle de Goya en Paseo de la Castellana zijn allemaal eveneens het bezoeken waard. De unieke Spaanse architectuur die er te vinden is maakt dergelijke straten op zich al een waar kunstwerk!

Ontdek Madrid

Het metronetwerk van Madrid is het derde grootste van Europa. Er zijn 13 compleet ondergrondse lijnen, die langs meer dan 320 stations passeren. De Metro Ligero is dan weer een deels ondergrondse, deels bovengrondse lijn die je eveneens naar alle kleine en grote plaatsjes in de stad kan brengen tijdens je stedentrip Madrid.

Madrid is ideaal voor: shoppers

En dat brengt ons meteen naar de reden waarom je Madrid écht zou moeten bezoeken. Naast natuurlijk de aangename temperaturen en de unieke atmosfeer die er in de stad hangt, beschikt deze over een uitgebreid netwerk aan winkelstraten. De Calle de Arena in de Sol wijk is er een van de bekendste, waar zelfs geen auto's mogen rijden. De Gran Via is niet enkel een bekende winkelstraat maar ook een van de grootste straten van de stad. Tal van internationale merken hebben hier een vestiging, en dat betekent dus veel winkelplezier tijdens je weekendje weg Madrid!

Feitjes & Weetjes

Madrid wordt beschouwd als dé belangrijkste stad van het Iberische schiereiland vanwege haar centrale ligging. De inwoners worden Madrilenos genoemd en de naam Madrid zelf is eigenlijk afkomstig uit het Moors: het woord 'al-majrit' betekende toen 'waterbron' en verwijst nog steeds naar de reden waarom er toentertijd een nederzetting gebouwd werd!

Weer en klimaat

Het Mediterraanse klimaat met continentale invloeden is duidelijk aanwezig in Madrid: de zomers zijn warm en de winters kunnen nogal koud worden. Madrid wijkt op klimatologisch vlak sterk af van het grootste deel van Spanje. Extreem hete zomers zorgen voor een grote hoeveelheid toeristen in de tussenseizoenen: dat is meteen de beste periode om deze Spaanse stad te bezoeken. Gelukkig zorgt de hoge ligging van de stad ervoor dat de temperaturen 's nachts dalen, waardoor je dus (ook) 's avonds kan genieten van een aangename atmosfeer!

Wat te doen in Madrid

Het Prado

Het Prado

Het Museo Nacional del Prado is een van de bekendste musea tet wereld. Er zijn collecties te vinden uit de 14e tot de 19e eeuw.
Het Retiropark

Het Retiropark

De Jardines del Buen Retiro, kortweg El Retiro genaamd, is een groot stadspark in Madrid. De naam betekent "aangename afzondering" en die is niet gestolen!
De Puerta del Sol

De Puerta del Sol

De Poort van de Zon is een centraal groot plein, gelegen in het Sol district. Het is tevens een van de bekendste nationale bezienswaardigheden.
Het Teatro Real

Het Teatro Real

Het Koninklijke Theater is eigenlijk een heus operagebouw. Het ligt vlakbij het Koninklijke Paleis, waarvan het gescheiden is door het Plaza de Oriente.

Top Hotel Deals in Madrid

Bekijk alle hotels in Madrid
Bekijk alle hotels in Madrid

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Madrid