Citytrip Gran Canaria

Citytrip Gran Canaria

Elke zomertoerist die houdt van heerlijk weer, prachtige natuur en een ontspannen atmosfeer moet gewoon eens Gran Canaria bezocht hebben. Het eiland behoort tot Spanje, en is een archipel in de Atlantische Oceaan. Jaarlijks trekken talloze Europese toeristen naar dit eiland om er van de heerlijke subtropische atmosfeer te genieten. Een citytrip naar Gran Canaria is de perfecte reis voor een onvergetelijke ervaring.

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Gran Canaria heeft jaarlijks meer dan 3 miljoen toeristen. Doorgaans is het zuiden van het eiland populairder bij bezoekers, en daar hebben het warme weer en de aanwezigheid van badplaatsen zeker iets mee te maken. Het landschap van het eiland bestaat uit enerzijds zandstranden, en anderzijds groene natuurgebieden met ravijnen en pittoreske, gezellige dorpjes. Bezienswaardigheden als het huis van de ontdekkingsreiziger Christoffel Colombus en de Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo zijn zeker en vast het bezoeken waard tijdens een stedentrip naar Gran Canaria. Ook de vele oude grotwoningen en Roque Nublo, het hoogste punt van het eiland, garanderen een unieke beleving tijdens je verblijf.

Ontdek Gran Canaria

Op het eiland zelf kan je vertrouwen op de Global busmaatschappij, die het openbaar vervoer organiseert. Er rijden dagelijks meer dan 60 buslijnen doorheen de hele stad én over het eiland. De luchthaven van het eiland bevindt zich aan de oostkust en telt als een van de drukste van Spanje. Dat kan ook niet anders bij een reisbestemming met zo'n aangenaam klimaat en toerisme.

Gran Canaria is ideaal voor zomertoeristen

De zuidelijke ligging van het eiland verklaart al meteen waarom zoveel toeristen Gran Canaria opzoeken als vakantiebestemming. Ook voor adembenemende natuurpanorama's en een stukje geschiedenis kan je er echter terecht. De Faro de Maspalomas is bijvoorbeeld een van de meest bezochte bezienswaardigheden van het eiland, terwijl de Mundo Aborigen dan weer de cultuur van de oorspronkelijke inwoners uit te doeken doet. Maspalomas, San Augustin en Playa del Inglés zijn enkele van de populairste zandstranden voor toeristen, en enkele van de belangrijkste redenen waarom een citytrip naar Gran Canaria zo de moeite waard is.

Feitjes & Weetjes

Hoewel het eiland deel uitmaakt van Spanje ligt het slechts zo'n 150 kilometer van de Afrikaanse kust en meer dan 1.300 kilometer van Europa! Gedurende enkele eeuwen was de bebossing op Gran Canaria sterk verminderd door grote handel, maar de laatste tientallen jaren werd er steeds meer geïnvesteerd in nieuw aangelegde natuurgebieden. Het eiland heeft een doorsnede van 50 kilometer, maar toch wordt onderscheid gemaakt tussen 21 verschillende gemeentes, waaronder Las Palmas en Agaete.

Weer en klimaat

Gran Canaria kent een subtropisch klimaat, waardoor het hele jaar door de temperaturen zowat gelijk zijn. Dit wordt veroorzaakt door de calisio, een vochtige noordoostpassaatwind. Ook de Canarische Stroom heeft een zekere invloed, waardoor Gran Canaria vaak wordt gezien als het land met het beste klimaat ter wereld. Het binnenland is dan weer iets koeler, waardoor tijdens de winter zelfs soms sneeuw valt. Tijdens de zomer lopen de temperaturen echter al snel op tot 40 graden Celsius.

Wat te doen in Gran Canaria

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Deze botanische tuin ligt in Tafira Alta, zo'n 7 kilometer van de hoofdstad Las Palmas bij Santa Brigida.
Roque Nublo

Roque Nublo

De Wolkenrots is een enorme monoliet van haast 70 meter hoog, en tevens een van de belangrijkste herkenningspunten van het eiland.
De Faro de Maspalomas

De Faro de Maspalomas

Deze vuurtoren ligt op het zuidelijkste punt van het eiland, op la Punta de Maspalomas.
Playa del Inglés

Playa del Inglés

Het strand van de Engelsman is een van de populairste zandstranden van Gran Canaria.

Top Hotel Deals in Gran Canaria

Bekijk alle hotels in Gran Canaria
Bekijk alle hotels in Gran Canaria

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Gran Canaria