Citytrip Bilbao

Citytrip Bilbao

Het Baskenland is een unieke regio in het noorden van Spanje, en de grootste stad Bilbao is zeker en vast het bezoeken waard. De provincie Biskaje kent een erg rijke cultuur en geschiedenis – die je tijdens een citytrip naar Bilbao kan ontdekken en een onvergetelijke trip garanderen.

Bezienswaardigheden Bilbao

Vroeger was de stad dan wel erg industrieel, tegenwoordig zijn er heel wat prachtige bezienswaardigheden te vinden. Het Guggenheim Museum markeerde het begin van de culturele en toeristische groei van de stad, net zoals het Palacio Euskalduna. Ook musea zijn er meer dan genoeg, waaronder Museo de Bellas Artes. De stad heeft net als de rest van het Iberische schiereiland een erg diepgaande godsdienst, en dat wordt duidelijk uit religieuze gebouwen als de Iglesia de San Anton en de bekende Catedral de Santiago.

Ontdek Bilbao

Het openbaar vervoer in de stad is erg uitgebreid, met onder andere een metro die uit twee lijnen bestaat en de stadsdelen aan de twee oevers van de rivier verbindt met het centrum. De metro van Bilbao heeft zelfs al enkele internationale architectuurprijzen gewonnen! De Bilbobus biedt daarbij wel 30 stadslijnen aan voor bezoekers, net zoals de Bizkaibus de stad verbindt met andere plaatsen van de Biskaje. De Euskotran is dan weer de tramlijn die verscheidene wijken met het bekende Guggenheim Museum verbindt.

Bilbao is ideaal voor historische toeristen

De cultuur van de stad is grotendeels afhankelijk van haar geschiedenis, zoals de vele bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip naar Bilbao kunt ontdekken. De Plaza Nueva is bijvoorbeeld het centrale plein in het historische centrum van de stad, en symboliseert het oude én het nieuwe die samenkomen. Het Palacio Chavarri is dan weer een prachtig bouwwerk in Vlaamse neorenaissance stijl, terwijl de Casa Montero (dat in dezelfde Ensanche wijk ligt) daar dan weer een contrast mee vormt door de modernismo-stijl waarin het gebouwd is.

Feitjes & Weetjes

De stad Bilbao ligt aan een van de vele Pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella, de lange wandelroute die jaarlijks talloze bezoekers ondernemen. Hoewel de stad vroeger vooral industrieel en economisch van belang was, heeft ze tegenwoordig eerder een toeristisch karakter aangenomen. Toch is het er niet over de koppen lopen, aangezien veel bezoekers de zandstranden en badplaatsen aan de noordkust van Spanje uitkiezen als vakantiebestemming. De perfecte balans dus voor een aangename vakantie met precies de gezellige stadse drukte die je wilt. De naam van de stad is waarschijnlijk afkomstig van het Baskische 'bi albo' wat zoiets betekent als 'twee oevers', verwijzend naar de rivier de Nervion en de Ria de Bilbao.

Weer en klimaat

Hoewel de stad op het Iberische schiereiland ligt, heerst er een vochtig zeeklimaat. De temperaturen zijn er het hele jaar door zacht, maar de zomers zijn iets frisser in vergelijking met de rest van Spanje. Toch liggen de temperaturen de laatste jaren relatief hoog in de zomer, tot 25 graden Celsius in juli. Zelfs tijdens de winter blijft het echter minstens 13 graden. Een weekendje weg Bilbao is dus het hele jaar door mogelijk - en dat is natuurlijk handig als je een last minute reisje wilt boeken.

Wat te doen in Bilbao

Het Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum

Het Museo Guggenheim Bilbao is een van de drie bekende Guggenheim-musea ter wereld.
De Santiagokathedraal

De Santiagokathedraal

Deze katholieke kerk is een van de bekendste ter wereld, en werd in 1950 tot kathedraal verheven.
De Zubizuri

De Zubizuri

De Zubizuri voetgangersbrug wordt ook wel de Witte Brug genoemd in het Baskisch.
Het Museo de Bellas Artes

Het Museo de Bellas Artes

Het Museum voor Schone Kunsten van Bilbao is gesitueerd in het Parque Casilda Iturrizar.

Top Hotel Deals in Bilbao

Bekijk alle hotels in Bilbao
Bekijk alle hotels in Bilbao

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Bilbao