Citytrip Alicante

Citytrip Alicante

Alicante is zonder enige twijfel een van de meest toeristische steden aan de Costa Blanca in het midden van Spanje. Jaarlijks reizen talloze bezoekers er heen - en daar hebben de uitgebreide cultuur, natuur en het grote aantal bezienswaardigheden zeker iets mee te maken. Wil je je vervoegen bij de vele bezoekers die deze reis wagen? Dan is een citytrip Alicante boeken een slimme zet.

Bezienswaardigheden Alicante

Net als de meeste kuststeden in Spanje heeft Alicante altijd een belangrijke rol gespeeld doorheen de geschiedenis. Zowel op het vlak van cultuur als geschiedenis heeft Alicante heel wat te bieden, wat uit bezienswaardigheden als de Oude Stad en de Sint-Rochuskerk blijkt. De Onze Lieve Vrouwekerk en de Kathedraal van Sint Nicolaas zijn dan weer bewijzen van de diepgaande religieuze geschiedenis die steden als Alicante (en eigenlijk Spanje als geheel) zo interessant maken.

Ontdek Alicante

Een tramlijn verbindt de stad met El Campello, waar je kan overstappen op een trein naar Benidorm. Ook kan je gebruikmaken van een soort semi-metro. Wil je het nabijgelegen eiland Tabarca ontdekken? Dan kan je beroep doen op een van de veerdiensten. De luchthaven, die in het nabije plaatsje El Altet ligt, zorgt voor een continue toestroom van toeristen. Eenmaal je ter plaatse bent, kan je de stad ontdekken dankzij een uitgebreid busnetwerk, dat je eveneens naar dorpjes als Calpe en Dénia kan brengen.

Alicante is ideaal voor: strandtoeristen

Uiteindelijk is Alicante nog altijd een stad aan de Middellandse Zee, en dat houdt dan ook in dat toeristen er vooral komen voor de strandcultuur. De Costa Blanca, de kustlijn waar de stad zich situeert, lokt jaarlijks heel wat bezoekers vanuit heel Europa. Daarbij komt ook nog eens dat Alicante veel groen heeft, in de vorm van stadsparken en omliggende natuurgebieden. De ideale combinatie dus om een onvergetelijke, ontspannende stedentrip naar Alicante te ervaren.

Feitjes & Weetjes

De stad is hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante en is de tweede grootste van de streek Valencia, met een inwoneraantal van ruim 300.000. Het is vooral de bouw van de spoorweg tussen Alicante en Madrid aan het einde van de 19e eeuw die ervoor zorgde dat het toerisme groeide. Alicante zelf bestaat echter al langer. Ze werd gesticht door de Carthaagse veroveraar Hamilkar Barcas rond 200 voor Christus, die de nederzetting Akra Leuke ('witte landtong') noemde. Tijdens de Romeinse heerschappij werd er de naam Lucentum aan gegeven, vanwaar de huidige naam hoogstwaarschijnlijk afkomstig is.

Weer en klimaat

Net zoals alle steden aan de Costa Blanca heeft Alicante een mediterraan klimaat. De nabijheid van de Middellandse Zee zorgt tijdens de zomer voor een aangenaam briesje, wat het veel toeristen eenvoudiger maakt om lange tijd in de streek te verblijven. Toch wordt het nooit koud vanaf de lente, aangezien eventuele regen door het gebergte, dat verder landinwaarts ligt, tegen wordt gehouden. Je kan dus zeker zijn van optimale weersomstandigheden bij een last minute Alicante.

Wat te doen in Alicante

El Casco Antiguo

El Casco Antiguo

Het oude stadsgedeelte is relatief klein, en ligt tussen de Rambla boulevard en de heuvel waarop zich het Santa Barbara fort bevindt.
El Palacio Maisonnave

El Palacio Maisonnave

Dit oude herenhuis stamt uit de 18e eeuw, en bevat veel architecturale kenmerken uit die periode. Het Provinciaal archief is er gehuisvest.
El Castillo de San Fernando

El Castillo de San Fernando

Het kasteel van San Fernando werd gebouwd als verdediging van Alicante, specifiek tegen het leger van Napoleon.
El Museo de Belenes

El Museo de Belenes

Dit pittoreske museum in het oude stadsgedeelte licht een tipje van de sluier over de Spaanse kerststallentraditie, die teruggaat tot de 13e eeuw.

Top Hotel Deals in Alicante

Bekijk alle hotels in Alicante
Bekijk alle hotels in Alicante

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Alicante