Citytrip Glasgow

Citytrip Glasgow

Glasgow, de hoofdstad van Schotland, is tevens de grootste stad van Schotland en een van de belangrijkste industriesteden van het Verenigd Koninkrijk. Er valt echter ook heel wat te ontdekken voor toeristen, en het is een van de beste uitvalsbases voor bezoekers die Schotland van zijn mooiste kant willen ontdekken. Tijdens een citytrip naar Glasgow kan je daar helemaal zelf van genieten.

Bezienswaardigheden Glasgow

Glasgow is eigenlijk een relatief moderne stad. De meeste gebouwen dateren uit de laatste tweehonderd jaar. Toch zijn er ook enkele oude gebouwen te bezichtigen, waaronder de Glasgow Cathedral. Je kan je eveneens verdiepen in de geschiedenis van de stad dankzij het Hunterian Museum and Art Gallery. Het Riverside Museum herbergt dan weer een collectie over de geschiedenis van het transport in Glasgow. De rijkdom aan musea die in de stad is te ontdekken, maakt Glasgow een van de populairste culturele reisbestemmingen van Europa.

Ontdek Glasgow

Glasgow is een van de belangrijkste verkeersknooppunten van Schotland. De stad is met snelwegen verbonden met het noorden van Schotland, alsook de Schotse westkust en Engeland. In de stad kan je twee centrale stations vinden; de treinen uit het zuiden van Schotland, Engeland en Edinburgh komen aan op het Glasgow Central Station. Naast een aantal lokale spoorlijnen kan je als bezoeker ook gebruikmaken van de metro, die de vorm heeft van een cirkellijn en vijftien stations bedient. Ten slotte is er natuurlijk ook de Glasgow International Airport in de stad zelf.

Glasgow is ideaal voor winkeltoeristen

De hoofdstad van Schotland is echter niet enkel bekend vanwege haar vele musea, maar ook dankzij de talloze winkelgelegenheden die er te vinden zijn. Het is de tweede grootste winkelbestemming van het Verenigd Koninkrijk, na de hoofdstad Londen. Buchanan Street is dé plaats waar je moet zijn voor een uitgebreid aanbod aan internationale winkels. Deze straat vormt samen met Argyle Street en Sauchiehall Street de zogenaamde Golden Z – een samensmelting van winkelstraten die daarbij volledig autovrij is. Naast gewone winkels zijn er ook tal van enorme winkelcentra te vinden, waar je je tijdens je stedentrip naar Glasgow tegoed aan kunt doen.

Feitjes & Weetjes

Glasgow kende aan het begin van de 20e eeuw een sterke economische en culturele groei. Aan het eind van de vorige eeuw werd de stad zelf uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa, en was daarmee de eerste niet-hoofdstad die deze titel kreeg. Nog eens een decennium later werd de stad beschouwd tot Britse Stad van Architectuur en Design. De stad bestaat tegenwoordig vooral uit moderne gebouwen, en is daarmee ook een trendsetter in het Verenigd Koninkrijk.

Weer en klimaat

Het klimaat in Glasgow kan vergeleken worden met dat van de rest van Schotland; een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat de winters er relatief zacht zijn, en dat de stad dus ook dan ideaal is voor een stedentrip naar Glasgow. De zomers zijn dan weer koel. Het hele jaar door leent de stad zich echter perfect voor een weekendje weg naar Glasgow.

Wat te doen in Glasgow

De Kathedraal van Glasgow

De Kathedraal van Glasgow

De St Mungo's Cathedral werd gebouwd in de 13e eeuw, en is een van de weinige ongeschonden middeleeuwse kathedralen van heel Schotland.
De Glasgow Botanic Gardens

De Glasgow Botanic Gardens

Deze bekende botanische tuin ligt aan de oever van de rivier de Kelvin, en staat bekend om zijn collecties flora uit zowel gematigde als tropische streken.
The Hunterian

The Hunterian

Het Hunterian Museum and Art Gallery is de universitaire galerij van Glasgow, opgericht in 1807.
Het Riverside Museum

Het Riverside Museum

Het Riverside Museum in de stad zet de collectie van het Glasgow transportmuseum uiteen.

Top Hotel Deals in Glasgow

Bekijk alle hotels in Glasgow
Bekijk alle hotels in Glasgow

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Glasgow