Citytrip Porto

Citytrip Porto

De Costa Verde is ongetwijfeld een van de mooiste streken in Portugal, en de stad Porto is daar een bewijs van! De nabijheid van de rivier de Douro én de Atlantische Oceaan maken de stad een van de populairste bij toeristen over heel Europa. Een citytrip naar Porto is dan ook een vanzelfsprekende keuze als je een onvergetelijke reis wilt meemaken.

Bezienswaardigheden Porto

Porto kent een erg rijke geschiedenis, en de typische cultuur valt er meteen op. Bezienswaardigheden zoals de Torre dos Clérigos en de Igreja de Sao Francisco nemen je terug mee in de tijd. De Maria-Pia burg en de Luis-I brug zijn dan weer een sterk staaltje moderne architectuur, die het stadsbeeld veel touristischer maken. Ook het Palacia de Bolsa met zijn opvallende Arabische indruk en het historische centrum van de stad zijn het bezoeken waard tijdens je weekendje weg naar Porto.

Ontdek Porto

Porto beschikt over stadsbussen die door STPC, het stadsvervoersbedrijf, georganiseerd worden. Een sneltramnet is er eveneens en wordt door Metro do Porto sinds het jaar 2002 geëxploiteerd. De luchthaven van de stad ligt zo'n 12 kilometer buiten de binnenstad, en is de laatste jaren enorm uitgebreid en gemoderniseerd. Ten slotte kan je ook nabijgelegen dorpen en steden ontdekken vanuit een van de drie treinstations: Station Sao Bento, Station Campanha en Station Contumil.

Porto is ideaal voor liefhebbers van architectuur én natuur

Architectuur speelt vandaag de dag een grote rol bij de identiteit van Porto als stad. Tal van hedendaagse architecten hebben er hun scholing gehad – het gebouw van de school voor architectuur werd zelfs door een van hen gebouwd. Het Museum Serralves en Casa das Artes zijn twee voorbeelden van gebouwen die je gewoon gezien moet hebben tijdens je verblijf. Het bekende Trindade Metrostation en de Cinema Batalha horen eveneens thuis op het lijstje van meest indrukwekkende bouwwerken.

Feitjes & Weetjes

Porto wordt in Portugal ook wel Oporto genoemd, en de stad heeft haar naam van de bekende wijn Porto. Die wordt immers in de Vila Nova de Gaia gelagerd, vlak bij de stad aan de oever van de Douro. De originele naam luidde echter Cale, en later Portugal – vanwaar de naam van het hele land overduidelijk is afgeleid. Eigenlijk komt die naam dan weer van een plaatsje nabij Porto zelf, namelijk de haven van de stad die tijdens de Romeinse overheersing Portus Cale heette.

Weer en klimaat

Porto heeft net als de meeste steden en plaatsen op het Iberische schiereiland een mediterraan klimaat. Het noordelijke gedeelte van Portugal is dan wel iets minder warm, de verfrissende wind die er vaak te voelen is, maakt de stad eveneens populair bij toeristen die niet van extreme hitte houden. Vooral tijdens de lente en zomer zijn de temperaturen ideaal, aangezien er dan ook minder regen valt.

Wat te doen in Porto

De Ribeira

De Ribeira

De zogenaamde rivieroever is een oud stadsgedeelte dat aan de rivier ligt. De eeuwenoude bebouwing maakt deze wijk erg populair bij toeristen.
Casa en Parque de Serralves

Casa en Parque de Serralves

Deze villa en dit park werden in het midden van de 20e eeuw gebouwd in opdracht van de graaf van Vizela. De art-decostijl maakt het een van de meest opvallende gebouwen van Porto.
De Sé Kathedraal

De Sé Kathedraal

De bouw van deze kathedraal begon in de twaalfde eeuw, en is sinds het begin van de 20e eeuw een nationaal monument.
Het Centro Histórico do Porto

Het Centro Histórico do Porto

Het historisch centrum van Porto maakt al 20 jaar lang deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het wordt gevormd door een gebied dat vroeger door de stadsmuren omgeven was.

Top Hotel Deals in Porto

Bekijk alle hotels in Porto
Bekijk alle hotels in Porto

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Porto