Citytrip Lissabon

Citytrip Lissabon

Portugal heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een van de meest toeristische landen van Europa. Dat verklaart mede waarom de hoofdstad, Lissabon, de laatste jaren zoveel internationale toeristen lokt. De stad herbergt een rijke geschiedenis en cultuur, die beide het ontdekken waard zijn. Dat is dan ook precies wat je tijdens een citytrip in Lissabon moet doen.

Bezienswaardigheden Lissabon

Lissabon zelf zou al in het jaar 1200 voor Christus gesticht geweest zijn, maar het was toen natuurlijk nog niet meer dan een nederzetting. Doorheen de geschiedenis is de stad het centrale punt geweest van veroveringen, mede door zijn ligging nabij Noord-Afrika. In het centrum van de stad, Baixa Pomplina genaamd, kan je tal van pittoreske pleintjes vinden die terug doen denken aan die rijke geschiedenis. Het Praca do Comercio en het Praca dos Restauradores zijn daar enkele goede voorbeelden van. Het Klooster van Sao Vicente de Fora en de Kathedraal van Lissabon zijn dan weer twee religieuze bouwwerken die de stad een extra dimensie geven.

Ontdek Lissabon

De stad beschikt over verscheidene tramlijnen, die een erg nostalgisch decor creëren in de stad. Natuurlijk zijn er ook moderne tramlijnen, maar als bezoeker is het toch beter om gebruik te maken van de bus. De metro van Lissabon en voorstadstreinen zoals de Fertagus brengen je ten slotte naar nabijgelegen plaatsjes.

Lissabon is ideaal voor all-roundtoeristen

Lissabon is vooral een interessante reisbestemming vanwege de grote diversiteit aan bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Van musea zoals het Museu Nacionale de Arte Antiga tot rustgevende parken zoals het Parque Eduardo VII, er is niets dat Lissabon niet te bieden heeft. De Bairro Alto is de perfecte locatie als je van de heerlijke Portugese keuken wilt genieten in een van de restaurantjes, terwijl je dan weer je cultuur kan bijschaven in onder andere de Dominicanenkerk. Voor elk wat wils tijdens een weekendje weg naar Lissabon!

Feitjes & Weetjes

Lissabon heet in het Portugees Lisboa, en telt ruim 2,9 miljoen inwoners. De stad is de meest westelijke van Continentaal Europa, en werd volgens de legende gesticht door Odyssee, de Griekse held die na zijn noordelijke reis terug huiswaarts keerde. Haar naam heeft de stad waarschijnlijk gekregen tijdens de occupatie van de moslims. Toentertijd sprak men immers van al-Ushbuna, waarvan Lissabon een verbastering is. Vanaf de 13e eeuw heeft de stad zich gestaag ontwikkeld tot een van de belangrijkste op economisch en cultureel vlak, en dat kan je tijdens je last minute citytrip Lissabon nog altijd merken.

Weer en klimaat

Lissabon heeft vanwege zijn ligging een mediterraans klimaat. Dat houdt in dat de zomers (van april tot oktober) erg warm en droog zijn. De temperaturen kunnen in het hoogseizoen de 35 graden Celsius bereiken. In de winter, die doorgaans van november tot maart loopt, blijft het alsnog zacht met maximumtemperaturen van rond de 15 graden Celsius. Eigenlijk kan je als toerist dus het hele jaar door rekenen op aangename temperaturen tijdens een weekendje weg naar Lissabon.

Wat te doen in Lissabon

De Kathedraal van Lissabon

De Kathedraal van Lissabon

De Sé de Lisboa, of Igreja de Santa Maria Maior, is een in Alfama gelegen kathedraal, in het centrum van de stad.
De Baixa Pombalina

De Baixa Pombalina

De Lage Pombalina is letterlijk een laaggelegen wijk, die gebouwd werd nadat de aardbeving van 1755 de meeste gebouwen verwoestte.
Santa Justa

Santa Justa

De Igreja de Sao Domingos stamt uit de 13e eeuw, en wordt ook wel Santa Justa genoemd.
Bairro Alto

Bairro Alto

De bovenstad van Lissabon bevindt zich boven de Baixa zakenwijk, en staat vooral bekend om zijn vele uitgaans- en winkelgelegenheden.

Top Hotel Deals in Lissabon

Bekijk alle hotels in Lissabon
Bekijk alle hotels in Lissabon

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Lissabon