Citytrip Agadir

Citytrip Agadir

Marokko is een van de beste Europese landen als je op zoek bent naar een heerlijke strandvakantie met alles erop en eraan. Agadir is een van die steden aan de westkust van het land die je als zonnebadende toerist gewoon bezocht moet hebben. Een citytrip naar Agadir bied je de kans om er al het moois te ontdekken.

Bezienswaardigheden Agadir

Agadir onderscheidt zich vooral van veel andere Marokkaanse steden door zijn aantrekkelijke strandcultuur. Het brede strand en de vele hotels die er staan, maken het voor toeristen zoveel aangenamer om de pittoreske delen van de stad te ontdekken. Daarbij zorgen de vele winkeltjes en eet- en drinkgelegenheden voor de perfecte ontspanning voor bezoekers. De stad heeft echter ook heel wat te bieden op het vlak van economie en cultuur. Er zijn tal van jachthavens en de kasba, een soort religieus gebouw dat zich op de heuvel nabij de stad bevindt.

Ontdek Agadir

Agadir heeft als belangrijke toeristische stad natuurlijk een grote luchthaven: de Al Massira luchthaven die zo'n 25 kilometer buiten de stad ligt. Ook is er een uitgebreid netwerk aan verharde wegen, die je als toerist kan gebruiken om de stad en omliggende plaatsjes te bereiken. De totale lengte van het wegennetwerk bedraagt 1.200 kilometer, maar in de stad kan je natuurlijk ook gebruikmaken van een busdienst.

Agadir is ideaal voor strandtoeristen

Wie houdt van zon, zee en strand is in deze stad zeker en vast aan het juiste adres. Dankzij haar interessante ligging aan de Atlantische Oceaan en de uitgestrekte stranden komen jaarlijks heel wat toeristen op deze Marokkaanse parel af. De nabijheid van de rivier Sous zorgt daarbij voor een rijke fauna en flora die je als toerist eveneens kunnen bekoren. Boek je een weekendje weg Agadir, dan geniet je dus van het beste van twee werelden: een zomerse strandcultuur én de ontspannende aanwezigheid van de natuur.

Feitjes & Weetjes

Agadir telt tegenwoordig als dé grootste badplaats van Marokko, en daarbij is het ook de grootste berberstalige stad. De Portugezen stichten haar in het jaar 1505, en sindsdien nam de stad een centrale rol in bij de handel van goederen. Ook leuk om te weten is dat de naam Agadir afkomstig is van het berbers, en 'gemetselde muur rond een stad' betekent. Eigenlijk is dit een soort van kasbah; het verdedigde deel van de medina of de stad.

Weer en klimaat

Agadir ligt niet enkel erg zuidelijk waardoor je dus kan rekenen op aangename temperaturen. Ook de ligging van de stad ten opzichte van het Atlasgebergte zorgt ervoor dat die temperaturen zo blijven. Eigenlijk kan het klimaat vergeleken worden met dat van de Canarische eilanden, maar dan wel zonder de sterke wind die daar vaak voorkomt. De temperaturen zijn er het hele jaar door relatief hoog, maar de lente en zomer zijn toch wel de beste periodes voor een stedentrip naar Agadir.

Wat te doen in Agadir

De Golf de l’Océan

De Golf de l’Océan

Deze golfclub in Agadir is een van de bekendste van Marokko. Het terrein is aangelegd in met eucalyptus begroeide duinen.
Het Medina van Coco Polizzi

Het Medina van Coco Polizzi

Dit kleine dorpje van niet meer dan 5 hectare groot omvat verscheidene musea en ambachtelijke kraampjes, en kan tellen als een van de populairste bezienswaardigheden van de stad.
Het Nationale Park Souss Massa

Het Nationale Park Souss Massa

Dit park staat bekend om zijn opvallende roze flamingo's. Ook andere dieren, zoals struisvogels en wilde gazellen, zijn er te bewonderen.
De Kasbah

De Kasbah

Dit 16e-eeuwse bouwwerk is een van de oudste gebouwen van de stad, en biedt je een prachtig uitzicht over Agadir.

Top Hotel Deals in Agadir

Bekijk alle hotels in Agadir
Bekijk alle hotels in Agadir

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Agadir