Citytrip Krakau

Citytrip Krakau

Het noorden van Europa mag dan misschien wel niet altijd de warme temperaturen hebben die je aan de Middellandse Zee vindt, op het vlak van cultuur en geschiedenis is er heel wat te ontdekken. Krakau, de op één na grootste stad van Polen, is precies zo'n stad die een enorme culturele rijkdom herbergt. Wil je daar zelf achter komen, dan is een citytrip Krakau zeker en vast een goed idee.

Bezienswaardigheden Krakau

Krakau is doorheen de geschiedenis al vaak een mikpunt geweest van veroveringen. De oudste gebouwen die je in de stad kan vinden dateren uit de 11e eeuw, waaronder de Sint-Andreaskerk. Vaak werden gebouwen na afbraak weer gerestaureerd – en dat heeft geresulteerd in een mengelmoes van architecturale stijlen die het stadsbeeld sieren. De Raadhuistoren en de in barokstijl gebouwde Sint-Annakerk dragen eveneens bij aan de majestueuze uitstraling van de stad, en dat maakt een stedentrip naar Krakau dan ook zeker en vast de moeite waard.

Ontdek Krakau

In het noordoosten van het oude gedeelte van de stad ligt het treinstation van Krakau, Krakow Glowny. Van hieruit heb je verbinding met steden als Warschau, Katowice, Wroclaw, Poznan en Zakopane. Er zijn echter ook buitenlandse verbindingen met onder andere Berlijn en Kiev. De luchthaven kan je dan weer vinden in het westen van de stad: Krakow-Balice luchthaven.

Krakau is ideaal voor architectuurliefhebbers

De grote architecturale diversiteit van Krakau maakt het een van de beste reisbestemmingen voor toeristen die op zoek zijn naar een stad waar ze van ware bouwkunst kunnen genieten. Veel constructies werden in verschillende periodes gebouwd, waardoor er altijd een combinatie is van bijvoorbeeld barokkathedralen en classicistische monumenten. Langs de andere kant is het uitgaansleven van de stad ook erg uitgebreid. In het centrum van de stad en de Kazimierz-wijk zijn tal van kroegen en zogenaamde kelderbars te vinden, die een leuk avondje uit garanderen voor jonge toeristen.

Feitjes & Weetjes

Men spreekt vaak van 'het Florence van het Noorden' als het gaat om Krakau, juist door de rijke cultuur die er te ontdekken valt. Dit is waarschijnlijk mede te danken aan het feit dat de stad, hoewel ze vaak heeft afgezien door oorlogen, de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd – zonder schade. De stad is oorspronkelijk ontstaan op een soort van nabijgelegen heuvel, de Wawel. Krakau is al een millennium lang een bisdom, en sinds het jaar 1925 de zetel van de rooms-katholieke aartsbisschop.

Weer en klimaat

Krakau heeft een gematigd landklimaat en over het algemeen weinig neerslag. De zomers kunnen er zelfs erg warm zijn, hoewel het in de lente en herfst iets wisselvalliger is. Toch kan het gebeuren dat je zelf tijdens de koudere periodes van het jaar plots in een T-shirt of topje rond kan lopen. De algemene temperaturen in de lente zijn nog niet zo warm, maar wel aangenaam genoeg om de stad te ontdekken tijdens een weekendje weg naar Krakau.

Wat te doen in Krakau

De Sint-Andreaskerk

De Sint-Andreaskerk

De Kościół świętego Andrzeja is een van de oudere kerken die je in het oude stadsgedeelte van Krakau kan vinden.
De Raadhuistoren

De Raadhuistoren

Deze toren heet in het Pools Wieża ratuszowa, en is wel 70 meter hoog. Hij is gesitueerd op Rynek Główny in Krakau.
De Wawelkathedraal

De Wawelkathedraal

De Wewelkathedraal, ook wel de Stanislaus-en-Wenceslauskathedraal genoemd, is de bisschopskerk die aan de heiligen Stanislaus en Wencelaus is gewijd.
De Grafheuvel van Krakus

De Grafheuvel van Krakus

De grafheuvel Kopiec Krakusa is een zogenaamde tumulus, die in het Podgorze-district van de stad gelegen is. Het is waarschijnlijk de laatste rustplaats van de bekende prins Krakus.

Top Hotel Deals in Krakau

Bekijk alle hotels in Krakau
Bekijk alle hotels in Krakau

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Krakau