Citytrip Wenen

Citytrip Wenen

Oostenrijk is zonder twijfel het bezoeken waard voor iedereen die niet al te ver van huis wil reizen en toch een compleet andere wereld wil ontdekken qua cultuur, natuur en geschiedenis. Wenen, de hoofdstad, is een van de mooiste parels die je in het land kan vinden. Boek je nu een citytrip Wenen, dan kan je eigenhandig ontdekken wat deze stad precies zo uniek maakt.

Bezienswaardigheden Wenen

Wenen is doorheen de geschiedenis altijd een van de belangrijkste steden geweest qua kunst, politiek en cultuur. De vele bezienswaardigheden die er te ontdekken vallen, zijn daar het bewijs van. De indrukwekkende Augustijnenkerk, de Karlskirche en het Paleis Equitable geven de stad en de omliggende streek hun unieke, statige uitstraling die een last minute stedentrip Wenen zo de moeite waard maken.

Ontdek Wenen

Wenen is eenvoudig te bereiken met de trein, via stations als Westbahnhof en Hauptbahnhof. Hier kan je eveneens een uitgebreid netwerk aan bussen en trams vinden, die je doorheen de stad en naar de nabijgelegen plaatsjes kunnen brengen. De Swechat luchthaven ligt wel buiten de stad, maar is eenvoudige te bereiken met het openbaar vervoer. Het stadscentrum zelf ontdek je echter het beste te voet. De pittoreske straatjes mag je immers écht niet missen tijdens een stedentrip Wenen.

Wenen is ideaal voor: kunstliefhebbers

Het is duidelijk dat Wenen een diepgaande cultuur en geschiedenis heeft. Vooral op het vlak van cultuur valt er heel wat te ontdekken. Tal van gebouwen kunnen fungeren als ware kunst, enkel en alleen vanwege de unieke architecturale eigenschappen die ze bezitten. Zo is de Tiergarten Schönnbrun, een oude dierentuin, daar een goed voorbeeld van, alsook het Dorotheum en het Weens stadspark. Wenen wordt vaak gezien als een kunstwerk, juist door de vele oude bezienswaardigheden die het stadsbeeld tijdens een goedkope citytrip Wenen kleuren.

Feitjes & Weetjes

Wenen is met zijn haast 2 miljoen inwoners de grootste en meest bevolkte stad van het land, maar ook op politiek en cultureel vlak is ze erg belangrijk. Veel internationale organisaties hebben er hun hoofdzetel, waaronder UNIDO en OPEC. De stad zelf dateert echter al van voor Christus; het was niet meer dan een eenvoudige militaire post, die door de Romeinen opgericht werd ter bescherming tegen de Germanen. De toenmalige naam luidde Vindobona: een kleine nederzetting die twee millennia later een heuse skyline zou krijgen door de bouw van twee grote wolkenkrabbers. Ten slotte staat Wenen bekend om zijn uitgebreide koffiecultuur: er zijn meer dan 550 koffiehuizen te vinden, die elk hun eigen unieke koffie aanbieden.

Weer en klimaat

Wenen heeft een gemiddeld landklimaat, maar dan wel minder extreem dan in de meeste gevallen. Hoewel de zee logischerwijs geen directe invloed heeft op het weer in de stad spreekt men toch vaak van een zeeklimaat. De kans op sneeuw is veel kleiner dan in de rest van het land, en de zomers zijn ook warmer. Dat maakt deze prachtige stad de ideale reisbestemming als je ook van aangename temperaturen wilt genieten.

Wat te doen in Wenen

Het Prater

Het Prater

Dit imposante, keizerlijke jachtgebied bestaat eigenlijk uit drie delen, waaronder het Wurstelprater. Deze laatste is een soort kermis met verscheidene attracties, waaronder het oudste reuzenrad ter wereld.
Haus des Meeres

Haus des Meeres

Het Huis van de Zee is een enorm aquarium, gebouwd in één luchtafweerbunker die dateert uit de Tweede Wereldoorlog.
Tiergarten Schönbrunn

Tiergarten Schönbrunn

Deze dierentuin werd opgericht in 1752. Het is daarmee de alleroudste ter wereld.
Het Dorotheum

Het Dorotheum

Dit grote veilinghuis is een indrukwekkend gebouw in het centrum van Wenen. Het is daarbij het grootste van Centraal-Europa én het Duitse taalgebied.

Top Hotel Deals in Wenen

Bekijk alle hotels in Wenen
Bekijk alle hotels in Wenen

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Wenen