Citytrip Rotterdam

Citytrip Rotterdam

Nederland heeft net als de meeste Europese steden heel wat te bieden, op zowat alle mogelijke vlakken. Als je denkt dat een bezoekje aan een stad in eigen land niet de moeite waard is, dan kan een stedentrip Rotterdam je van gedacht doen veranderen. Een weekendje weg Rotterdam is een slimme zet als je voor een relatief lage prijs een van de mooiste plaatsen van Nederland wil ontdekken!

Bezienswaardigheden Rotterdam

Rotterdam is, zoals de meeste grote steden, vooral toeristisch aantrekkelijk dankzij de aanwezigheid van vele pleinen waar je als bezoeker een heerlijk hapje of drankje neemt op een gezellig terrasje. Voorbeelden zijn het Schouwburgplein en het Stadhuisplein, waar bezoekers in groten getale samenkomen om te genieten van de stadse, doch ontspannen atmosfeer. Ook winkelmogelijkheden zijn er natuurlijk genoeg, waaronder de bekende Koopgoot en het winkelcentrum Central Plaza. Daarbij kan je in de stad ook tal van markten vinden, die een Citytrip Rotterdam zo de moeite waard maken!

Ontdek Rotterdam

Het bedrijf RET verzorgt al het openbaar vervoer in de stad, waaronder bussen, trams en treinen. Bijzonder handig tijdens je last minute citytrip Rotterdam. Ook watertransport is natuurlijk belangrijk, vanwege de nabijheid van de zee en het belang van de doorkruisende rivier. Ook gebeurt veel van het transport via ondergrondse tunnels, die de functie van veel veerboten overgenomen hebben.

Rotterdam is ideaal voor moderne toeristen

Natuurlijk heeft Rotterdam heel wat in petto voor zij die op zoek zijn naar een gezellige reis, en daar dragen de pittoreske gebouwen en straten zeker aan bij. Toch is de stad de laatste decennia geëvolueerd tot een van de modernste van Europa, en dat wordt duidelijk als je kijkt naar de opvallende architectuur. De verwoesting van oude gebouwen tijdens de Twee Wereldoorlog heeft immers plaats gemaakt voor nieuwbouw, waaronder de Kop van Zuid en de New Orleans Woontoren. Het architecturale karakter van de stad heeft er zelfs toe geleid dat Rotterdam vaak wordt aangeduid als Manhattan aan de Maas!

Feitjes & Weetjes

De haven van Rotterdam is lange tijd de grootste ter wereld geweest, en de stad was dan ook tijdens die periode een belangrijke handelscentrum. De naam is afkomstig van een dam in de rivier de Rotte, die nabij de huidige stad gelegen was. De vele verwijzingen naar de Maas, een andere grote rivier, zijn tegenwoordig niet meer van toepassing aangezien deze niet langer door de stad loopt. Ten slotte is er zelfs in New York een wijk vernoemd naar de stad, mede dankzij haar metropolitaanse en moderne karakter!

Weer en klimaat

Het weer in Rotterdam is eigenlijk typisch Nederlands, maar dat draagt juist bij aan de gezelligheid van de stad. Hoewel regen en koude vaak hun intrede doen, maakt het grote aanbod aan gezellige restaurantjes en cafés waar je van een warm drankje kan genieten tijdens een weekendje weg Rotterdam veel goed!

Wat te doen in Rotterdam

Het Schouwburgplein

Het Schouwburgplein

Dit auto- en fietsertje plein is waar je de bioscoop Pathé kan vinden. Het gaat om een van de bekendste, grootste en toeristisch meest belangrijke pleinen van Rotterdam.
Het Witte Huis

Het Witte Huis

Dit oude kantoorgebouw is lang het hoogste van Europa geweest. Het heeft als een van de weinige gebouwen het Duitse bombardement van 1940 overleefd.
De Erasmusbrug

De Erasmusbrug

Deze brug die over de Nieuwe Maas hangt werd vernoemd naar de Nederlandse priester Erasmus. Het is naast de Willemsbrug de grootste van Rotterdam.
De Delftse Poort

De Delftse Poort

Dit kantoorgebouw was tot 2009 het derde hoogste van Nederland, met een hoogte van wel 151 meter. Het is een van de gebouwen die de stad haar metropolitaanse uitstraling geven.

Top Hotel Deals in Rotterdam

Bekijk alle hotels in Rotterdam
Bekijk alle hotels in Rotterdam