Citytrip Eindhoven

Citytrip Eindhoven

Eindhoven is een van de steden in het zuiden van Nederland die je zeker bezocht moet hebben. De stad heeft een rijke geschiedenis, om van de vele uitgaansmogelijkheden nog maar te zwijgen! Eindhoven bewijst dat Noord-Brabant, de provincie waar de stad deel van uitmaakt, heel wat meer te bieden heeft dan de meeste mensen op het eerste zicht denken. Een citytrip Eindhoven kan je daarvan overtuigen.

Bezienswaardigheden Eindhoven

De stad staat deels bekend om zijn diverse architecturale gebouwen, die een waar mystiek decor toveren in het stadsbeeld. Enkele voorbeelden zijn de Sint-Catharinakerk, en de Admirant, een gebouw van wel 105 meter hoog. Hoogbouw is schering en inslag in deze stad, en vooral vanaf het jaar 2000 werden steeds meer nieuwe constructies gebouwd. Zo zijn de Vestedatoren en Portos twee gebouwen die Eindhoven als het ware een metropolitaanse indruk geven. En dat maakt je stedentrip Eindhoven natuurlijk zoveel interessanter.

Ontdek Eindhoven

Naast een luchthaven en verscheidene treinstations beschikt Eindhoven ook over openbaar streekvervoer en stadsvervoer, waaronder enkele lijnen van Arriva en Hermes. De stadsbussen kunnen je als toerist op reguliere tijdstippen naar alle plaatsen in en om de stad brengen. Ook rijden er tegenwoordig zogenaamde Phileas, of Hoogwaardig Openbaar Vervoer, waarmee het ontdekken van de stad nog zoveel aangenamer wordt.

Eindhoven is ideaal voor jonge toeristen

Jonge koppels of vrijgezellen die een stad bezoeken, doen dat natuurlijk deels voor de uitgaansmogelijkheden. En Eindhoven heeft er genoeg! De Markt is het centraal gelegen plein, dat vol staat met grand-cafés en gezellige terrasjes. In het zuiden van Eindhoven vind je dan weer het Stratumseind, een lange straat waar je heel wat discotheken, danscafés en kroegen kan vinden. Voor een gezellige film kan je ten slotte terecht op het Stationsplein, waar je naast eet- en drinkgelegenheden ook een bioscoop vindt. Kortom, genoeg te doen en te ontdekken voor de jonge bezoeker tijdens een stedentrip naar Eindhoven.

Feitjes & Weetjes

Eindhoven staat bekend als stad, maar eigenlijk maakt die deel uit van de gelijknamige gemeente (waartoe ook Acht en Meerhoven behoren). De geschiedenis van deze stad gaat terug tot de 13e eeuw, toen Hertog Hendrik I van Brabant Eindhoven stadsrechten en marktrechten gaf. Vanaf dat moment groeide de stad continu, en ook de dag van vandaag is het een erg bekende plaats, mede door de aanwezigheid van de DAF autofabriek. Eindhoven is ten slotte ook interessant omdat oud en nieuw er vaak samenkomen. Zo staat de Admirant, een moderne woontoren, net naast de allereerste gloeilampenfabriek van Phillips.

Weer en klimaat

Eindhoven ligt in Brabant en heeft dan ook een gematigd zeeklimaat. De ligging van de stad zorgt ervoor dat de temperaturen altijd net iets hoger zijn dan in de rest van het land. Ook valt er over het algemeen minder neerslag, wat natuurlijk interessant is als je een leuk weekendje weg naar Eindhoven wilt boeken. Ten slotte zijn de winters relatief zacht, en kan je je tijdens de zomer aan gematigde temperaturen verwachten.

Wat te doen in Eindhoven

Het Stratumseind

Het Stratumseind

Deze straat wordt ook wel Stratum genoemd. Het is een toeristische, 225 meter lange winkelstraat in het centrum van de stad.
De Augustijnenkerk

De Augustijnenkerk

De Heilig-Hartkerk, Augustijnenkerk of Paterskerk is een eeuwenoude kerk in het centrum van Eindhoven. Hij werd tegen het eind van de 19e eeuw gebouwd voor de augustijner paters van het nabijgelegen Mariënhage Klooster.
De Admirant

De Admirant

Deze enorme woontoren bevindt zich aan de Emmasingel, en vormt een onderdeel van het gelijknamig stadsproject.
Het Witte Dorp

Het Witte Dorp

Dit 'dorp' is eigenlijk een van de beschermde stadsgezichten in Tuindorp, een buurt in Eindhoven.

Top Hotel Deals in Eindhoven

Bekijk alle hotels in Eindhoven
Bekijk alle hotels in Eindhoven