Citytrip Amsterdam

Citytrip Amsterdam

Amsterdam bewijst dat je voor een onvergetelijke citytrip niet ver moet reizen. De pracht en praal van de Nederlandse hoofdstad kunnen zowel buitenlandse als binnenlandse toeristen bekoren, of die nu op zoek zijn naar entertainment, een stukje cultuur of culinair genot. Een weekendje weg Amsterdam is de ideale manier om dat helemaal zelf te ontdekken!

Bezienswaardigheden Amsterdam

Wie op reis gaat naar een stad als Amsterdam doet dat om te genieten van de vele bezienswaardigheden. De stad staat vooral bekend om zijn artistieke erfgoed en die kleurt dan ook de verschillende wijken die je er kan vinden, elk met hun eigen karakter. Van het bekende Van Gogh Museum tot het toeristisch interessante Rijksmuseum, kunst is er genoeg te vinden. Ook is Amsterdam een stad met heel wat water, en een rondvaart over de Amsterdamse grachten met uitleg van een gids is dan ook een leuke manier om die vanuit een heel ander perspectief te ontdekken.
Amsterdam is ook op cultureel vlak erg interessant. De stad wordt ook wel Mokum genoemd door zijn eigen inwoners - een woord dat uit het Jiddisch afkomstig is. Het Anne Frank huis, het Concertgebouw en de Artis dierentuin zijn naast de vele musea enkele van de noemenswaardige bezienswaardigheden die je tijdens een citytrip Amsterdam zeker en vast gezien moet hebben. Voeg daar een broeiend uitgaansleven met vele clubs en jaarlijks tientallen evenementen aan toe, en je hebt een reisbestemming van formaat!

Ontdek Amsterdam

Een van de belangrijkste factoren bij het vinden van een goede reisbestemming zijn de vervoersmogelijkheden. Zonder openbaar vervoer of de mogelijkheid om je eigen voertuig te gebruiken is het immers nogal moeilijk om de mooiste plaatsjes in de stad die je bezoekt te ontdekken. In Amsterdam kan je echter rekenen op verschillende opties, waardoor je altijd zonder problemen op je bestemming geraakt. Zo zijn er tot wel elf verschillende NS-stations, waaronder Amsterdam Centraal, Sloterdijk en Muiderpoort. Naast lokale verbindingen zijn er natuurlijk ook heel wat intercity lijnen, waarlangs je in een mum van tijd in de stad zelf (en andere steden) terecht kunt komen.
Voor wie de stad zelf graag op een zeker tempo ontdekt zijn er ook heel wat wandel- en fietsmogelijkheden beschikbaar. De Amsterdamse Tram neemt je via verschillende lijnen (zoals de Amstelveenlijn en Geinlijn) doorheen de hele stad, waar je dan alsnog de plaatselijke bezienswaardigheden te voet op met de fiets kan ontdekken. Mogelijkheden genoeg dus tijdens een stedentrip Amsterdam die volgepland zit met activiteiten!

Amsterdam is ideaal voor: de kunstzinnige toerist

Iedereen die op zoek is naar een goede reislocatie wil natuurlijk alle opties afwegen, en daarbij hoort het zoeken naar steden en plaatsen die genoeg relevante activiteiten te bieden hebben. Elke stad heeft zo zijn unieke kenmerken, en bij Amsterdam is dat ongetwijfeld de aanwezigheid van musea, culturele gebouwen en monumenten. Naast de voorheen genoemde musea behoort ook het Stedelijk Museum tot dat lijstje, net zoals muzikale instellingen het Koninklijk Theater Carré en Het Muziekgebouw aan 't Ij. Het brede aanbod aan clubs zoals Jimmy Woo en Sugarfactory maken de stad echter ook een goede bestemming voor wie wil genieten van een avondje stappen, zoals jonge koppels.

Feitjes & Weetjes

Het is altijd leuk om wat meer te weten te komen over de stad die je bezoekt, zeker als het gaat om de hoofdstad van je buurland. Amsterdam heeft heel wat meer geschiedenis te bieden dan de meeste mensen denken. Zo heeft de Nederlandse parel zijn naam van zijn strategische ligging aan de rivier de Amstel. De stad wordt echter ook wel Mokum genoemd, wat eigenlijk een Jiddisch woord is. Dat is niet verwonderlijk als je je inbeeldt dat de stad de meeste verschillende nationaliteiten telt van alle steden ter wereld! Tijdens een last minute citytrip Amsterdam wordt al snel duidelijk dat de stad altijd een centrale positie heeft ingenomen bij de West-Europese handel, ook tijdens de ontdekking van Amerika. De vele waterwegen die je er nu nog altijd vindt, zijn daar het bewijs van: de relatief lage ligging van de stad én de nood aan efficiënte waterwegen hebben gezorgd voor het ontstaan van een pittoresk netwerk van watergrachten!

Weer en klimaat

Hoewel Amsterdam vanuit Europees perspectief nogal noordelijk ligt, kunnen de temperaturen toch mooi uitpakken. Dat is vanzelfsprekend van belang als je een last minute citytrip wil boeken! Vooral in de zomer kan de warmte drukkend worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar je als toerist afkoeling kan zoeken, zoals in het Vondelpark. De ligging van de stad aan de Ij zorgt er wel voor dat het klimaat erg door het water worden beïnvloed, wat betekent dat de temperaturen nogal traag warmer én kouder worden. De ideale situatie dus als je op voorhand een beetje een beeld wil hebben van de temperaturen die je kan verwachten tijdens je verblijf. Tijdens de herfst en winter kan het dan wel wat vaker regenen, dus van een gezellige atmosfeer kan je altijd zeker zijn in deze stad!

Wat te doen in Amsterdam

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum omvat een hele reeks aan Nederlandse kunstwerken en geschiedenis, waaronder collecties van kunstenaars als Vermeer, Hals en Rembrandt.
Het EYE Filmmuseum

Het EYE Filmmuseum

Dit museum aan de noordoever van de rivier de Ij in de Overhoeks wijk is gewijd aan de cinematografie. De zalen worden daarbij ook gebruikt voor interessante educatieve activiteiten.
Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis

Dit huis is tegenwoordig een monument ter nagedachtenis aan Anne Frank, die vooral bekend staat voor het dagboek dat ze geschreven heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Artis

Artis

Ten slotte is ook de Artis dierentuin het bezoeken waard. Het gaat om de oudste zoo van Nederland, die in 1838 werd opgericht en als doel heeft de zorg en liefde voor de natuur en dieren te stimuleren!

Top Hotel Deals in Amsterdam

Bekijk alle hotels in Amsterdam
Bekijk alle hotels in Amsterdam