Citytrip Tanger

Citytrip Tanger

Een reisje naar het noorden van Afrika, en dan specifiek Marokko, is iets wat elke nieuwsgierige toerist zou moeten ondernemen. En dan vooral een stad as Tanger is het bezoeken waard. Het gaat dan misschien niet meteen om de bekendste stad van het land, het is er wel een van de belangrijkste én de mooiste. Boek je een citytrip Tanger, dan ondervind je dat snel zelf.

Bezienswaardigheden Tanger

Tanger, of Tandja, is een van de oudste steden van Marokko. Er zijn dan ook veel archeologische sites te vinden met woonplaatsen en restanten uit verscheidene periodes. Asilah, een oude stad, is daar een voorbeeld van, net zoals de Vuurtoren van Tanger. De Cap Spartel geeft de stad dan weer een iets modernere uitstraling, en is een van de redenen waarom ze zo populair is bij toeristen. Ten slotte zijn er ook een oudheidkundig museum en een museum voor Marokkaanse kunst te vinden, die je tijdens een weekendje weg naar Tanger meteen in de geschiedenis onderdompelen.

Ontdek Tanger

Tanger beschikt over een uitgebreid netwerk aan veerverbindingen naar Spaanse steden in het zuiden van het land, waarvan enkele zoals Gibraltar zelfs als dagtrip bezocht kunnen worden. Er is een nieuwe spoorlijn die de stad verbindt met Rabat, Casablanca en Marrakesch in het zuiden. Ook zijn er nieuwe tramlijnen aanwezig in de stad, waardoor je je als toerist snel kan voortbewegen. Ten slotte beschikt Tanger over de grootste haven van Afrika, Tanger Med.

Tanger is ideaal voor de multiculturele toerist

Tanger is tegenwoordig een ware mengelmoes van verschillende culturen en godsdiensten, wat de stad een unieke atmosfeer en uitstraling geeft. Zowel joodse als christelijke en islamitische gemeenschappen zijn er aanwezig, en daarbij komt ook nog eens dat er heel wat schrijvers hun bekendste werken schreven in Tanger. Enkele daarvan zijn Paul Bowles, Jack Kerouac en Tennessee Williams. Het was vooral de kleurige en ietwat dromerige uitstraling van de stad die deze artiesten lokte, en hun klaarblijkelijk inspiratie gaf voor hun boeken.

Feitjes & Weetjes

Tanger heeft net geen 1 miljoen inwoners, maar is wel een erg belangrijke stad voor het transport van goederen en mensen tussen Afrika en Europa. De bevolking groeit er nog steeds snel, en de economische heropleving heeft ervoor gezorgd dat heel wat boeren zich dichter bij de stad vestigen. De stad werd waarschijnlijk door de Feniciërs gesticht als Tingis, al in de 6e eeuw voor Christus. Tegenwoordig is de stad een waar samenspel van culturen, waardoor er wel vier belangrijke talen worden gesproken: Riffijns, Spaans, Arabisch en zelfs Frans.

Weer en klimaat

Tanger bevindt zich aan de straat van Gibraltar, slechts 15 kilometer van het Spaanse schiereiland. Het klimaat is er dan ook nogal gelijkaardig, en het zeeklimaat zorgt voor een combinatie van warme zomers en relatief zachte winters. De vochtigheid kan er vaak nogal hoog liggen, maar dat valt tijdens de lentemaanden nogal mee. En dat is dan ook meteen een van de beste periodes voor een stedentrip naar Tanger.

Wat te doen in Tanger

Cap Spartel

Cap Spartel

Deze baai en kaap is 300 meter hoog, en is gesitueerd aan de ingang van de Straat van Gibraltar.
Het Forbes Museum

Het Forbes Museum

Dit indrukwekkende museum werd door de stichter van het bekende Amerikaanse magazine gesticht, Malcolm Forbes.
Asilah

Asilah

Asilah of Arzila, ligt net ten zuiden van Tanger en staat bekend als het witte stadje vanwege zijn opvallende kleuren.
Tanger Med

Tanger Med

Deze moderne goederenhaven ligt bij Tanger en wordt al sinds het jaar 2007 gebruikt voor de internationale transport van goederen met een capaciteit van meer dan drie miljoen containers.

Top Hotel Deals in Tanger

Bekijk alle hotels in Tanger
Bekijk alle hotels in Tanger

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Tanger