Citytrip Malta

Citytrip Malta

De Republiek Malta is een van de meest zuidelijk gelegen Europese eilanden, en de mediterrane atmosfeer die er heerst, maakt het een van de populairste reisbestemmingen bij toeristen over de hele wereld. Hoewel het gaat om een kleine staat valt er toch heel wat te ontdekken, en een citytrip Malta maakt dat duidelijk.

Bezienswaardigheden Malta

Malta is een eiland met veel natuur, en hoewel steden als Birgu en Qormi natuurlijk hun eigen karakter en geschiedenis hebben, is de bestemming vooral bekend vanwege zijn uitgestrekte natuurgebieden. De hoofdstad van het grootste eiland Malta is waar je indrukwekkende bouwwerken kan vinden, waaronder het Fort Sint-Elmo en de Herberg van Castilië. De Sint-Janscokathedraal is dan weer de plaats waar veel oude kunst wordt bewaard, waaronder het bekende schilderij Johannes de Doper. De perfecte balans tussen natuur én cultuur dus, die je zeker en vast vermaak kan bieden tijdens een stedentrip naar Malta.

Ontdek Malta

Openbaar vervoer op het eiland wordt georganiseerd door Malta Public Transport, dat een uitgebreid busnet ter beschikking stelt. Er zijn zelfs nachtbussen en speciale expressbussen, waarmee je altijd op je bestemming kan geraken. Het overgrote deel van dat transport wordt aangeboden in Valetta. Het grootste busstation bevindt zich dan ook meteen voor de poort van de stad, vanwaar je verbindingen hebt met zowel de binnenstad als omliggende plaatsen.

Malta is ideaal voor natuurliefhebbers

Het desolate landschap op het eiland geeft het vanop afstand een nogal sobere indruk. Maar toch is het de ideale locatie voor wie de rust van de ongerepte natuur wil opzoeken. Daarbij wordt de kustlijn gekenmerkt door talloze inhammen en baaien, waar zowel de plaatselijke bevolking als toeristen gedijden. De vele kleine strandjes die er te vinden zijn, zijn vaak rotsachtig, met enkele uitzonderingen in het noordwesten, waar je vooral zandstranden kan vinden. Het eiland wordt gescheiden door een enorme vallei, die prompt in een rivier verandert als het hevig regent. Voor prachtige panorama's is een last minute citytrip Malta dus ideaal.

Feitjes & Weetjes

Malta wordt beschouwd als een dwergstaat. Eigenlijk bestaat de Malta eilandengroep uit verschillende eilandjes, maar Malta zelf is daar ook een onderdeel van. Ondanks de kleine oppervlakte telt het eiland zelf bijna 500.000 inwoners, en daarmee is het een van de drukst bevolkte ter wereld. De taal die er gesproken wordt, het Maltees, is ook al een unicum. Het is immers de enige semitische taal die in een Latijns alfabet geschreven wordt. Origineel is het afgeleid van het arabisch.

Weer en klimaat

Het mediterrane klimaat van Malta draagt mede bij aan zijn populariteit. De zomer is er lang en droog, met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius. Ook in de winter zakken die temperaturen niet onder de 12 graden, waardoor een weekendje weg Malta dus eigenlijk het hele jaar door kan. In de zomer kan je je wel verwachten aan een nogal sterke wind uit de Sahara, de Sirocco, die het natuurlandschap een extra exotische ondertoon geeft.

Wat te doen in Malta

Het Blue Lagoon

Het Blue Lagoon

Deze lagune ligt tussen Gozo en Malta, twee van de belangrijkste eilanden van de eilandengroep. Dagtochten naar dit enorme meer zijn erg populair.
Megalithische tempels

Megalithische tempels

De tempels Ggantija en Hagar Qim zijn enkele van de bekendste en oudste megalithische tempels van de wereld.
Marsaxlokk

Marsaxlokk

Dit is een van de oudste traditionele vissersdorpen, waar jaarlijks talloze toeristen op afkomen vanwege de pittoreske atmosfeer.
Het Hypogeum

Het Hypogeum

Het Hypogeum is een van de mooiste tempels van Hal Saflieni. Het gebouw is opgedeeld in drie ondergrondse niveaus die met talloze nissen, gangen en kamers met elkaar verbonden zijn.

Top Hotel Deals in Malta

Bekijk alle hotels in Malta
Bekijk alle hotels in Malta

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Malta