Citytrip Dubrovnik

Citytrip Dubrovnik

Dubrovnik is pas écht een stad die je gezien moet hebben als je vaak in Europa reist. De prachtige parel in Kroatië wordt beschouwd als een van de mooiste van de Adriatische kust, en staat zelfs als geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Als je het moois dat Dubrovnik te bieden heeft persoonlijk wil ontdekken, dan is een citytrip Dubrovnik een goed idee.

Bezienswaardigheden Dubrovnik

Historische monumenten en gebouwen vormen de basis van deze stad aan de Adriatische Zee. De Blasiuskerk en het Franciscanenklooster zijn enkele van de oudste én populairste gebouwen die er te vinden zijn, en nemen je dan ook honderden jaren terug in de tijd. Je kan er zelfs een van de oudste apotheken vinden van Europa. Kortom, Dubrovnik is de perfecte stad voor zij die zich in de Kroatische cultuur en geschiedenis onder willen dompelen tijdens een stedentrip naar Dubrovnik.

Ontdek Dubrovnik

Dubrovnik kent zoals de meeste grote toeristische steden een netwerk aan stadsbussen. Daarbij kan je ook de kabelbaan gebruiken om de mooiste bezienswaardigheden te bezoeken. De auto, taxi's en zelfs de fiets verlenen zich echter ook als perfect vervoersmiddel tijdens je verblijf in de stad. Op die manier kies je zelf aan welk tempo je Dubrovnik ontdekt.

Dubrovnik is ideaal voor geschiedenisfanaten

De rijke geschiedenis, cultuur en architectuur maakt de stad de ideale reisbestemming voor toeristen die graag bijleren over andere culturen en steden. Al in de 7e eeuw na Christus werd de stad gesticht door Illyriërs die geromaniseerd waren, onder de naam Ragusa. De Slavische variant van die naam was toentertijd al Dubrovnik. De stad is zowel onder Byzantijns als Venetiaans bestuur geraakt, waarna ze in het jaar 1400 deel werd van Hongarije. Tegenwoordig is de stad een zogenaamde exclave, en maakt daardoor geen officieel deel meer uit van Kroatië zelf. De vele landen en culturen die de stad hebben veroverd doorheen de jaren hebben allemaal hun indruk achtergelaten in Dubrovnik. En dat kan je tijdens een citytrip naar Dubrovnik merken.

Feitjes & Weetjes

Een bijnaam van de stad Dubrovnik is de Adriatische Parel, mede dankzij de prachtige architectuur die er te zien valt. De stad is nog helemaal ommuurd en heeft zo'n 50.000 inwoners. Daarbij krijgt de stad een nog authentieker karakter door de vele schrijvers die zich er in de vorige eeuwen gevestigd hebben om inspiratie op te doen voor hun boeken of gedichten. Een daarvan is de bekende George Bernard Shaw, die er een aantal weken te gast was bij een vriend. De stad heeft dus heel wat in petto.

Weer en klimaat

Dubrovnik kent erg warme, droge zomers, en is daarmee een van de populairste reisbestemmingen rond de Adriatische Zee. De winters zijn er dan weer wat natter, maar wel relatief zacht. In het warmere seizoen kan je een boottocht maken naar de zogenaamde Elafiten-eilanden. De natuur komt er in die maanden prachtig tot bloei. Het hele jaar door leent de stad en haar pittoreske architectuur zich echter perfect voor een weekendje weg naar Dubrovnik.

Wat te doen in Dubrovnik

De Pilepoort

De Pilepoort

Deze 15e eeuwse poort, ook wel de Gradska Vrata Pile genaamd, is de ingang van de ommuurde stad.
Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac

Het indrukwekkende fort ligt in het westen van de stad, net buiten het oude gedeelte. Het gebouw is gesitueerd op een klif van bijna 40 meter hoog.
Het Banjestrand

Het Banjestrand

Dit toeristische strand ligt dan wel een stuk buiten het stadscentrum, het is een van de populairste stranden van Dalmatië.
De Stradun

De Stradun

De Stradun wordt ook wel de Placa genaamd, en is de grootste winkelstraat van de stad.

Top Hotel Deals in Dubrovnik

Bekijk alle hotels in Dubrovnik
Bekijk alle hotels in Dubrovnik

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Dubrovnik