Citytrip Venetië

Citytrip Venetië

Venetië tegen de laagste prijs

Een citytrip naar Venetië is een must voor romantici en liefhebbers van onvervalste Italiaanse schoonheid. Dit pareltje werd gebouwd op 118 eilanden die met elkaar verbonden worden door talloze brugjes en kanalen. Geniet ten volle van de stad van de gondels, carnaval en la grande bellezza!

Centrum vol pareltjes

Ontdek tijdens je citytrip naar Venetië al het moois in het hart van de stad. Op de terrasjes van het San Marcoplein is het ’s morgens heerlijk nippen van een Italiaanse koffie met zicht op de basiliek en de vele duiven. Ook de ingang van het verfijnde Dogenpaleis bevindt zich hier. Wil je een eindeloos uitzicht op de stad en haar magnifieke lagune? Beklim dan zeker de Campanile of klokkentoren.

Pracht aan het water

Een stedentrip naar Venetië is niet compleet zonder een romantisch tochtje met de gondel. Onderweg kom je de schitterende Brug der Zuchten tegen en vaar je onder de beroemde Rialtobrug. De kanalen worden geflankeerd door de typische palazzi, getuigen van het roemrijke handelsverleden van de stad. Aan het einde van het Canal Grande vind je de fraaie koepelkerk Santa Maria della Salute.

Musea en artisanale schatten

Wie graag een streepje kunst ziet, moet beslist naar de Collezione Peggy Guggenheim. In dit museum voor moderne kunst hangen topwerken van onder meer Mondriaan, Picasso en Magritte. Neem tijdens je citytrip in Venetië ook eens de boot naar naburige eilandjes als Murano, bekend om de glasblazerijen, en Burano met zijn mooie kantwerk.

Jouw citytrip naar Venetië

Wil jij zelf de lagunestad verkennen? Ontdek dan snel de hotels die we voor jou selecteerden op onze website of ga langs in een van onze vakantiewinkels. Je geniet steeds van de laagsteprijsgarantie!