Citytrip Rome

Citytrip Rome

Alle wegen leiden naar Rome, en ook als je op zoek bent naar een prachtige vakantiebestemming! De hoofdstad van Italië telt ongetwijfeld als hét centrum van de Europese geschiedenis, cultuur en kunst en een weekendje weg Rome is de ideale manier om daar zelf achter te komen. Wat je nu precies in en van deze stad kunt verwachten, is een vraag die een duidelijk antwoord verdient!

Bezienswaardigheden Rome

Rome telt niet voor niets tot de geschiedkundig en cultureel meest interessante steden van Europa, en zelfs van de wereld. Over alle bezienswaardigheden kan een boek geschreven worden, maar goede voorbeelden zijn het Colosseum en het Forum Romanum, beide sterke staaltjes antieke kunst op zich. Ook het Pantheon en de Trevifontein doen herinneren aan enkele van de meest glorieuze periodes in de Italiaanse geschiedenis - waar je nog altijd een stukje van kan opsnuiven tijdens een citytrip Rome!
Wat natuurlijk ook niet mag vergeten worden is Vaticaanstad, een soort van dwergstaat in de stad zelf. Ten slotte zijn er ook tal van basilieken, oude marktpleinen en andere geschiedkundige gebouwen te bezichtigen in grootstad. Allemaal het bezoeken waard tijdens een onvergetelijke reis naar Rome!

Ontdek Rome

Je vlot kunnen voortbewegen in een stad als Rome is van groot belang om het beste uit je verblijf te halen. De mogelijkheden zijn erg divers, van trein tot metro en een uitgebreid busnetwerk doorheen de hele stad. Van de Roma Termini, het grootste treinstation van de stad, kan je via verschillende bus- en tramlijnen in alle uithoeken van de stad geraken. De oude centra zijn dan wel iets minder bereikbaar, er wordt tegenwoordig gewerkt aan plaatselijke buslijnen.
Ook met de tram kan je je plan trekken tijdens je verblijf in deze stad. De meeste lijnen lopen langs de buitenwijken van Rome, vanwaar je dan eenvoudig een stuk te voet of met de bus dichter bij het centrum kunt geraken. Mogelijkheden genoeg dus om de stad in al zijn pracht en praal te ontdekken, dankzij de vele transportmogelijkheden!

Rome is ideaal voor: kunstliefhebbers

Hoewel Rome zich de laatste decennia heeft ontwikkeld tot een ware metropool met moderne vormen van entertainment en toeristische activiteiten, is de stad toch nog steeds dé reisbestemming bij uitstek voor kunstzinnige bezoekers. Eigenlijk is de stad zelf een echt kunstwerk, mede door de aanwezigheid van eeuwenoude gebouwen zoals het Colosseum en het Pantheon. Natuurlijk horen daar ook musea bij, en die kan je in de Italiaanse hoofdstad genoeg vinden. Van het Musei Capitolini tot de Villa Giulia en de Vaticaanse Musea die doorheen de stad verspreid liggen, allemaal huisvesten ze een stukje van de Romeinse cultuur en geschiedenis die de stad én het land op zich zo befaamd maken. Enkele voorbeelden zijn het Museo di Roma, het Museo delle Mure en het Museo Napoleonico, die collecties in verschillende stijlen herbergen. De ideale locatie dus voor de kunstzinnige ziel die tijdens een weekendje weg Rome volop wil genieten!

Feitjes & Weetjes

Rome mag dan wel een stad zijn waar bombastische architectuur en een rijke geschiedenis zonder eind typerend voor zijn, weetjes die minder bekend zijn, zijn altijd interessant. Zo heeft de stad 2,8 miljoen inwoners, en werd ze oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, hoewel ze tegenwoordig veel groter is en de Tyrreense Zee bereikt. Doorheen de eeuwen heeft Rome zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste steden van de Westerse cultuur, en het historisch centrum maakt zelfs deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De al genoemde dwergstaat Vaticaanstad, die zich in Rome zelf bevindt, is eigenlijk ook de woonplaats van de Paus. Ondanks zijn kleine oppervlakte en inwonersaantal heeft ze wel haar eigen krant, en wordt ze in veel opzichten beschouwd als een enclave. Toch is deze kleine staat geen lid van de Europese Unie!

Weer en klimaat

Net zoals de meeste Mediterraan gelegen landen en plaatsen kan je tijdens een weekendje Rome rekenen op aangename temperaturen, zowat het hele jaar door. Rome ligt niet zo ver van de Middellandse Zee en de stad wordt dan ook gekenmerkt door warme temperaturen van april tot en met juni, die wel in zekere mate afgekoeld worden door de zeelucht. De ideale periode om deze stad te bezoeken is dan ook vanaf de lente, de zomer en tot een aantal weken in de herfstperiode. Tijdens de winter kan het echter wel gebeuren dat het begint te vriezen, op sommige plaatsen en op een bepaalde hoogte. Hoewel dat natuurlijk niet vergelijkbaar is met landen als België en Nederland, is het toch de moeite waard er rekening mee te houden. De warmste maanden zijn vanzelfsprekend juli en augustus, en die periode is dan ook ideaal voor een weekendje weg Rome!

Wat te doen in Rome

De Trevifontein

De Trevifontein

Deze 26 meter hoge en 22 meter brede fontein ligt nabij het Piazza di Trevi en werd gebouwd in opdracht van paus Clemens XII. Het bouwplan werd door Bernini getekend, en de fontein werd een halve eeuw later in barokstijl gebouwd door Nicola Salvi.
Het Colosseum

Het Colosseum

Dit enorme amfitheater (ook wel Amphiteatrum Flavium in het Latijn), was het allergrootste van het hele Romeinse rijk, gebouwd in de 1e eeuw na Christus. De oorsprong van de originele naam is te vinden in het feit dat het Colosseum door de zogenaamde Flavische keizers gebouwd werd.
De Villa Giulia

De Villa Giulia

Van alle musea in Rome is de Villa Giulia, dat een schat aan Etruskische kunst herbergt, ongetwijfeld een van de bekendste. Origineel was het gebouw het 16e-eeuwse vakantieverblijf van Paus Julius III, dat eind de 19e eeuw werd verbouwd tot een museum.
De Vaticaanse Heuvel

De Vaticaanse Heuvel

De Colle Vaticano of Vaticaanse Heuvel is een 75 meter hoge heuvel, gelegen op de rechteroever van de rivier de Tiber. Het Vaticaan werd er gebouwd en vandaar heeft het dan ook zijn naam gekregen.

Top Hotel Deals in Rome

Bekijk alle hotels in Rome
Bekijk alle hotels in Rome

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Rome