Citytrip Rimini

Citytrip Rimini

De oostkust van Italië is een van de mooiste streken van het Europese vasteland, en Rimini, een stad aan de Adriatische Zee, bewijst dat! Rimini is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en lokt jaarlijks talloze toeristen van over heel Europa. Een citytrip Rimini is de beste manier om te ontdekken waarom dat zo is!

Bezienswaardigheden Rimini

Rimini herbergt, zoals dat bij de meeste Italiaanse steden het geval is, een rijke schat aan culturele en geschiedkundige bezienswaardigheden. De uit de 15e eeuw daterende Tempo Malatestiano en de Ponte di Tiberio, die zelfs uit de 1e eeuw na Christus stamt, zijn daar enkel voorbeelden van. De Boog van Augustus is zelfs nog ouder en werd rond 30 voor Christus gebouwd! Ten slotte zijn er ook het bekende amfitheater en het Museo della città di Rimini, waar je je kan onderdompelen in de diepgaande geschiedenis van de Italiaanse stad tijdens een stedentrip Rimini.

Ontdek Rimini

Rimini is eenvoudig bereikbaar via verscheidene snelwegen en daarbij zijn er wel treinstations (waaronder Station Rimini, Rimini Fiera, Rimini Miramare en Rimini Viserba). Van hieruit kan onder andere de spoorlijn Bologna-Ancona bereikt wordt. De luchthaven van de stad is ook erg groot – de Federico Fellini airport – en in de stad zelf kan je vertrouwen op een buslijn via de Rimini-Riccione, die je doorheen de stad en de nabijgelegen plaats Riccione brengt.

Rimini is ideaal voor jonge toeristen

Ondanks het belangrijke culturele erfgoed dat er te vinden valt, staat de stad eveneens bekend als een van de beste toeristische steden voor jonge bezoekers. Naast het feit dat Rimini enkele van de beste zandstranden heeft van heel het land, zijn er ook talloze uitgaansmogelijkheden te vinden, waaronder hele straten vol disco's, bars en restaurants. Veel van deze wijken zijn gericht op de jonge toerist. De nabijheid van de Adriatische Zee en de aangename temperaturen maken een citytrip Rimini dus absoluut de moeite waard!

Feitjes & Weetjes

De stad is dan wel een van de meest toeristische van Italië, ze bestaat al lang: rond 300 voor Christus stichtten de Romeinen haar als de kolonie Ariminum, aangezien de rivier de Ariminum er uitmondde. Eigenlijk fungeerde deze nederzetting als verdedigingslinie tegen de Galliërs. De stad was toen een belangrijk handelsknooppunt en werd door drie belangrijke wegen omgeven: de Via Flaminia, de Via Aemilia en de Via Polilia. De stad werd ten slotte hevig gebombardeerd door de Duitsers tijdens de Twee Wereldoorlog, waarvan nog altijd restanten te zien zijn in de stad!

Weer en klimaat

Door haar ligging aan de Adriatische Zee is het er tijdens de zomer heet en kan je veel zonne-uren verwachten. Dat is een van de redenen waarom Rimini zo populair is bij zonnebadende toeristen! Daarbij zijn de winters ook relatief mild en is de plaats droger dan de rest van het land. Tijdens de winter is de stad dan misschien niet meteen de beste reisbestemming, de andere seizoenen zijn perfect als je van een heerlijke vakantie wil genieten!

Wat te doen in Rimini

De Arco d'Augusto

De Arco d'Augusto

Deze Romeinse boog fungeerde lang als stadspoort aan de Via Flaminia. Hij was aan keizer Augustus gewijd, de stichter van het Romeinse Keizerrijk.
De Foro Romano

De Foro Romano

Deze archeologische site was het meest centrale en belangrijkste economische kruispunt van de Emilia-Romagna provincie.
De Ponte di Tiberio

De Ponte di Tiberio

Deze monumentale brug uit marmer ligt aan de oostkant van het Parco XXV Aprile.
Het Anfiteatro

Het Anfiteatro

Een interessante ruïne van een kolossaal bouwwerk waar spelen werden gehouden voor wel tienduizend mensen.

Top Hotel Deals in Rimini

Bekijk alle hotels in Rimini
Bekijk alle hotels in Rimini

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Rimini