Citytrip Napels

Citytrip Napels

Italië: het land van de liefde en de olijven, en nog altijd een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Steden als Napels maken al snel duidelijk dat dit land nog lang zijn pracht en praal niet is verloren, die het doorheen de eeuwen altijd hebben gesierd. Als bezoeker kan je je daarover verwonderen wanneer je een citytrip Napels boekt.

Bezienswaardigheden Napels

De kunst, cultuur en geschiedenis van deze Zuid-Italiaanse stad reiken ver. Van het wereldbekende theater van San Carlo tot het Conservatorio di San Pietro a Majella di Napoli, alle vormen van kunst hebben er een plaatsje. Een groot deel van de stad behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO, waaronder het Castel Nuovo en de Kathedraal van Napels. Dergelijke imposante constructies nemen je als het ware terug in de tijd, waardoor je de typische atmosfeer kunt opsnuiven tijdens een onvergetelijk weekendje weg naar Napels.

Ontdek Napels

Napels beschikt over verscheidene treinstations en een grote luchthaven. Voor plaatselijk vervoer kan je rekenen op de vier Funiculairi, of kabelspoorwegen, die de stad met de aangrenzende hevels verbinden. Ook is er een metro, die uit drie ondergrondse lijnen bestaat en enkele lijnen in de voorstad. De infrastructuur van het openbaar vervoer werd sinds de jaren 90 drastisch verbeterd, maar het oude tram- en trolleybusnet zijn nog steeds in gebruik.

Napels is ideaal voor kunstliefhebbers

Kunst is altijd belangrijk geweest voor Italië, en ook in Napels kan je daar bewijs van vinden. Zo staat het oudste nog actieve operatheater van Europa in deze stad, en veel eeuwenoude gebouwen zijn in barokstijl gebouwd. Tal van musea bieden je als toerist ten slotte de kans om je helemaal in de kunstgeschiedenis van de stad onder te dompelen. Het Museo Archeologico Nazionale en het Museo di Capodimonte zijn daar enkele voorbeelden van.

Feitjes & Weetjes

Napels is een unieke stad met zijn eigen rijke cultuur en geschiedenis, en zelfs zijn eigen taal. Hoewel het Napolitaans natuurlijk afkomstig is van het Italiaans zijn er toch zoveel verschillen dat er vaak gesproken wordt van een compleet andere taal. De stad zelf heeft haar naam van het Griekse Nea Polis, wat 'nieuwe stad' betekent. Ze werd gesticht als nederzetting door Griekse kolonisten. Tijdens de Romeinse overheersing bleef de stad een van de belangrijkste van het Griekse gedeelte van Italië. Interessant om te weten als je een last minute citytrip naar Napels wilt boeken!

Weer en klimaat

Napels ligt logischerwijs aan de Middellandse Zee, en dat betekent dat je een mediterraan klimaat kan verwachten tijdens je verblijf. De nabijheid van de zee garandeert aangename temperaturen met altijd wel een verkoelend zeebriesje, en dat maakt het dan ook een erg populaire reisbestemming bij toeristen. Eigenlijk kan de stad het hele jaar bezocht worden, maar vooral de lente en zomer zijn goede periodes. Je kan dus zeker zijn van aangenaam weer, terwijl je de vele bezienswaardigheden bewondert tijdens je stedentrip in Napels.

Wat te doen in Napels

Het Real Teatro di San Carlo

Het Real Teatro di San Carlo

Dit theater is het belangrijkste van de stad, en tevens een van de bekendste ter wereld.
Het Conservatorium van San Pietro a Majella

Het Conservatorium van San Pietro a Majella

Het Conservatorio di San Pietro a Majella is eigenlijk een samensmelting van de vier voormalige conservatoria in de stad. Het werd in 1806 opgericht.
De Kathedraal van Napels

De Kathedraal van Napels

De Duomo di Napoli of Cattedrale di Santa Maria Assunta is de belangrijkste katholieke kathedraal van Napels. Ook is het de zetel van de aartsbisschop van de stad.
Het Museo Archeologico Nazionale

Het Museo Archeologico Nazionale

Het Nationaal Archeologisch Museum te Napels is een van de grootste archeologische musea ter wereld.

Top Hotel Deals in Napels

Bekijk alle hotels in Napels
Bekijk alle hotels in Napels

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Napels