Citytrip Milaan

Citytrip Milaan

Noord-Italië is een streek die je ongetwijfeld bezocht moet hebben als je op zoek bent naar een mediterrane reisbestemming. Milaan is dé stad bij uitstek voor toeristen die zich willen onderdompelen in een andere cultuur, die toch niet zo ver van huis ligt. En waarom dus geen citytrip naar Milaan boeken om in korte tijd veel te ontdekken?

Bezienswaardigheden Milaan

Milaan heeft een erg rijke geschiedenis en cultuur. De architecturaal indrukwekkende gebouwen die je er vindt, zijn daar het bewijs van. De Dom van Milaan oogt statig en royaal tegen het stadsdecor. Musea als het Museo d'Arte Antica en de Galleria Vittorio Emanuele I zetten alles uiteen wat je over het land en de stad kan leren. Ten slotte zijn er ook heel wat oude basilieken te vinden in de Noord-Italiaanse stad, zoals de San Lorenzobasiliek en de Sant'Ambrogiobasiliek. Meer dan genoeg te bezoeken tijdens je stedentrip in Milaan.

Ontdek Milaan

Het grootste treinstation van de stad is Station Milano Centrale, vanwaar ook snelheidstreinen rijden naar Rome, Florence, Napels, Turijn en nog andere grote steden. De Metro van Milaan wordt georganiseerd door Azienda Trasporti Milanesi en omvat vier lijnen die over net geen 100 kilometer sporen rijden. Er is zelfs een metro zonder bestuurder, trolleybussen, bussen en trams. Ten slotte kan je ook gebruikmaken van de traditionele Peter Witt Car trams uit de jaren 30.

Milaan is ideaal voor modeliefhebbers

Hoewel de stad een rijke geschiedenis kent, is Milaan tegenwoordig ook internationaal bekend vanwege haar modieuze karakter. Er zijn tal van internationale winkelketens te vinden, die kledij aanbieden van uitstekende kwaliteit. Enkele voorbeelden van winkelstraten die je bezocht moet hebben, zijn Via Monte Napoleone, Via Manzoni, Via Dante en Via deel Spiga. Daarbij is de stad ook ideaal voor sportieve toeristen. Er worden jaarlijks twee atletiekwedstrijden georganiseerd, en de Ronde van Milaan is een van de populairste wielerwedstrijden van Europa.

Feitjes & Weetjes

Milaan is de tweede grootste stad van Italië, en dus ook een erg populaire reisbestemming bij Europese toeristen. Daarbij ligt de stad in Lombardije, een van de meest ontwikkelde gebieden van het land. De naam Milaan komt eigenlijk van het Latijnse Mediolanum, wat iets betekent als 'in het midden van het veld'. Dit is een verwijzing naar het feit dat de stad midden in de Povlakte ligt, die de rivier de Po insluit. De stad werd echter al voor de Romeinse overheersing gesticht: rond het jaar 600 voor Christus hebben de Insubres, een Keltische stam, hun nederzetting er waarschijnlijk opgericht. Tegenwoordig is Milaan een van de meest culturele steden van Europa, en dus zeker een stedentrip naar Milaan waard.

Weer en klimaat

De zomers in Milaan zijn droog, relatief zonnig en warm met temperaturen van minstens 25 graden. Er worden zelfs tropische temperaturen gemeten van minstens 30 graden Celsius! Vaak blijft het zelfs 's nachts warm, aangezien de warmte in de stad wordt vastgehouden. De lente en herfst zijn de perfecte periodes van het jaar voor toeristen die niet van extreme warmte houden en nog actief willen zijn tijdens hun verblijf.

Wat te doen in Milaan

De kathedraal van Milaan

De kathedraal van Milaan

De Duomo Santa Maria Nascente behoort tot de grootste rooms-katholieke gebouwen ter wereld. Het is tevens de grootste van het land.
De Sint-Laurensbasiliek

De Sint-Laurensbasiliek

De Basilica di San Lorenzo Maggiore is gewijd aan Laurentius van Rome, de christelijke martelaar.
Castello Sforzesco

Castello Sforzesco

Dit indrukwekkende kasteel in Milaan werd gebouwd in de 14e eeuw, en fungeerde toen als burcht van de Visconti.
Het Teatro alla Scala

Het Teatro alla Scala

Dit theatergebouw wordt ook wel gewoon La Scala genoemd. Het is gebouwd in neoclassicistische stijl.

Top Hotel Deals in Milaan

Bekijk alle hotels in Milaan
Bekijk alle hotels in Milaan

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Milaan