Citytrip Florence

Citytrip Florence

Toscane: zonder twijfel een van de mooiste regio's van Italië, en met een hoofdstad als Florence kan dat ook niet anders. De stad telt als een van de belangrijkste in de geschiedenis bij de opkomst van de renaissance, en daar kan je ook vandaag de dag nog bewijzen van vinden. Tijdens een citytrip naar Florence ontdek je dat zelf.

Bezienswaardigheden Florence

Religie en cultuur spelen een erg grote rol bij het stadsbeeld van Florence. Kerkgebouwen als de Santa Maria del Fiore en de Santo Spirito doen oude tijden tijdens je verblijf herleven. Net zoals paleizen als Palazzio Vecchio en Pallazio Pitti het decor dat je in Florence kan aanschouwen een royale uitstraling geven. Het Uffizi en Museo San Marco zijn dan weer de perfecte musea om de geschiedenis van de stad zelf te ontdekken tijdens je citytrip naar Florence.

Ontdek Florence

Het Santa Maria Novella treinstation van Florence is erg groot, en ligt vlak bij het Piazza del Duomo. Daar kan je eveneens een busstation vinden dat door de SITA, Copit, CAP en Lazzi worden bediend. Ook het Campo Di Marte is een station in Florence. De luchthaven van de stad, Florence Amerigo Vespucci, ligt zo'n 5 kilometer buiten de stad. Genoeg vervoersmogelijkheden dus voor jou als bezoeker.

Florence is ideaal voor culinaire toeristen

Italië staat op zich al bekend als een culinair paradijs, en in Florence kan je daar eveneens op rekenen. De keuken kenmerkt er zich door het gebruik van veel traditionele ingrediënten en recepten, die zo min mogelijk bewerkt zijn. Vleessoorten als trippa en lampredotto worden erg vaak gegeten, net als het typisch zoutloze brood waar Toscane zo bekend voor staat. Ten slotte is ook olijfolie erg populair in de streek. Als bezoeker kan je dus zeker en vast rekenen op culinair genot, en dat maakt een weekendje weg naar Florence natuurlijk nog beter.

Feitjes & Weetjes

Florence heeft verschillende namen: Firenze in het Italiaans, Fiorenza in het oud-Italiaans en Florentië in het verouderd Nederlands. De stad ligt aan de rivier de Arno, en telt bijna 400.000 inwoners. Vaak wordt gezegd dat de renaissance, de kunst- en filosofiestroming die na de middeleeuwen zijn opkomst kende, zijn oorsprong vindt in deze stad. Dat is een van de redenen waarom veel toeristen Florence uitkiezen als reisbestemming.

Weer en klimaat

Florence kent een klimaat met hete zomers en milde winters. Hoewel het voor- en najaar soms last hebben van regen is dit wel de beste periode voor een stedentrip naar Florence. Het is immers een stad die heel wat bezienswaardigheden te bieden heeft – en die zijn nu eenmaal aangenamer te bezichtigen als het niet al te warm is. Tijdens de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden Celsius.

Wat te doen in Florence

De Basilica di Santa Maria del Fiore

De Basilica di Santa Maria del Fiore

Deze basiliek, ook wel de Duomo genaamd, is een kathedrale basiliek die symbool staat voor de stad Florence.
De Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio

De naam van deze brug betekent letterlijk 'oude brug'. Hij stamt immers uit de middeleeuwen en loopt over de rivier de Arno. De brug is vooral bekend vanwege de vele juweliers die zich erop hebben gevestigd.
Het Nationaal Museum Bargello

Het Nationaal Museum Bargello

Het Museo Nazionale del Bargello is een van de musea in Florence, en is gehuisvest in het Palazzio del Bargello.
Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo

Dit centrale plein ligt op een heuvel, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de stad, die door de rivier de Arno in tweeën is gedeeld. Ook de Ponte Vecchio, Uffizi, Santa Croce en de Santa Maria del Fiore kan je zien.

Top Hotel Deals in Florence

Bekijk alle hotels in Florence
Bekijk alle hotels in Florence

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Florence