Citytrip Dublin

Citytrip Dublin

Ierland is een van de meest opvallende eilanden van Europa en de hoofdstad Dublin is dan ook dé bestemming als je op zoek bent naar een unieke reis! Daar komt bij dat de simpelweg simpel heel veel te bieden heeft. Een citytrip Dublin geeft je dan ook de mogelijkheid om de Ierse cultuur en geschiedenis helemaal zelf te ontdekken!

Bezienswaardigheden Dublin

De eeuwenoude architectuur is waarschijnlijk een van de eerste redenen waarom Dublin zo'n populaire reisbestemming is bij toeristen. De Jameson Tower en de Millennium Spire zijn twee voorbeelden van constructies die het straatbeeld van de stad sieren en een pittoreske atmosfeer creëren. Gebouwen als de Bank of Ireland en het Trinity College Dublin zijn dan weer moderner, en betekenen een opvallende afwisseling met de verder klassieke look van de stad.

Ontdek Dublin

De LUAS (een trambedrijf) en de DART (de stadsspoorweg) zijn de twee centrale vormen van openbaar vervoer in Dublin. Er zijn zowel groene als rode lijnen, die elk meerdere diensten hebben en je als toerist dus snel op je locatie kunnen brengen. Ook veerdiensten zoals de Stena Line zijn een mogelijkheid om tussen Dublin en Wales te reizen, en de stad vanop een afstand tijdens een stedentrip Dublin te kunnen bewonderen!

Dublin is ideaal voor: liefhebbers van een drankje

Ondanks haar rijke geschiedenis, die in de vele historische gebouwen tot uiting komt, is Dublin nog altijd dé plaats waar je moet zijn als je van een heerlijk biertje wil genieten. Er wordt wel eens gezegd dat er voor elke 100 inwoners een pub in de stad staat en dat is niet overdreven! Natuurliefhebbers kunnen zich echter ook tegoed doen in Dublin, dankzij parken als Merrion Square en St. Stephen's Green. Ten slotte is de Ierse hoofdstad een interessante bestemming voor wie graag musea bezoekt: het Iers Nationaal Museum en het Irish Museum of Modern art zijn twee van de bekendste, en lokken jaarlijks heel wat bezoekers.

Feitjes & Weetjes

De Ierse naam van Dublin is Baile Atha Cliath: de woorden Baile (stad), Atha (doorwaadbare plaats) en Cliath(riet), verwijzen allemaal naar de originele locatie van de nederzetting. De huidige naam Dublin is dan weer afkomstig van Dubh Linn, een Oud-Iers woord voor Zwarte Poel, alweer een verwijzing naar die doorwaadbare plaats waar de stad vroeger gelegen was. De wereldbekende band U2 is oorspronkelijk uit Dublin en in de stad wordt jaarlijks de Marathon of Dublin gehouden; een van de grootste ter wereld. Ook dat is zeker de moeite waard om te bezichtigen tijdens een weekendje weg Dublin!

Weer en klimaat

Dublin ligt dan wel noordelijk in het Europa, het maritieme klimaat garandeert zachte temperaturen. Zowel de Ierse Zee als de Atlantische Oceaan beïnvloeden het weer in de stad, met milde winters en koele zomers als gevolg. In de zomer kan je je verwachten aan temperaturen van rond de 20 graden Celsius en in de winter zakken die vaak net onder de 10 graden.

Wat te doen in Dublin

Phoenix Park

Phoenix Park

Dit is het grootste ingesloten park in stedelijk gebied van Europa. De Dublin Zoo en het paleis van de Ierse President zijn er gevestigd.
De Liffey

De Liffey

Deze grote rivier had vroeger als voornaamste functie om handel over te drijven. Tegenwoordig fungeert hij ook als scheidingslijn tussen het armere en rijkere gedeelte van de stad.
Dublin Castle

Dublin Castle

Het kasteel van Dublin bestaat deels uit middeleeuwse vertrekken en deels uit indrukwekkende 18e eeuwse complexen.
Docklands

Docklands

Deze moderne architectonische gebouwen zijn gebouwd in het oude havengebied. De ruimte wordt gebruikt voor woningen, recreatie en bedrijven.

Top Hotel Deals in Dublin

Bekijk alle hotels in Dublin
Bekijk alle hotels in Dublin

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Dublin