Citytrip Rhodos

Citytrip Rhodos

De Griekse eilanden zijn ongetwijfeld de populairste van het Middellandse Zeegebied, en een eiland als Rhodos is daar het bewijs van. De hoofdstad van Rhodos is echter ook het bezoeken waard, vooral als je als toerist op zoek bent naar een combinatie van eeuwenoude cultuur en heerlijk strandweer. Een citytrip Rhodos kan je dan ook een onvergetelijke vakantie garanderen.

Bezienswaardigheden Rhodos

Net zoals alle Griekse eilanden kent Rhodos een diepgaande culturele rijkdom, die door de bewogen geschiedenis nog interessanter wordt. Veel delen van de stad zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder de oude stad. Het Akti Boumbouli is dan weer de perfecte plaats om een lange wandeling te maken langs de kust. Vandaar kan je zowel de commerciële haven als de oude Mandraki-haven bereiken, die beide eveneens het bezichtigen waard zijn tijdens een citytrip naar Rhodos.

Ontdek Rhodos

Rhodos beschikt over verschillende maatschappijen voor openbaar busvervoer, waaronder Ktel en RODA. Beide verzorgen lijnen in en om de stad, waardoor je als toerist snel je bestemming kan bereiken. Ook vertrekken er speciale bussen naar alle toeristische centra op het eiland – waaronder natuurlijk Rhodos stad. Ook kan je er gebruikmaken van opvallende wit-blauwe taxi's, die bij de Eleftheriaspoort vertrekken.

Rhodos is ideaal voor geschiedenisfanaten

Het spreekt voor zich dat Rhodos als Grieks eiland een erg rijke geschiedenis kent, en dat komt duidelijk naar voren tijdens een verblijf in de stad. Dankzij onder andere het archeologisch museum dat er gevestigd is, kan je je als toerist volledig onderdompelen in de eeuwenoude cultuur, terwijl het museum voor volkskunst je dan weer een ander perspectief geeft op de anders grootste Griekse geschiedenis. De historische rijkdom van de stad wordt nog duidelijker uit de vele Byzantijnse kerken en Arabische moskeeën die te ontdekken zijn tijdens je weekendje weg naar Rhodos.

Feitjes & Weetjes

De stad Rhodos is dan wel relatief modern (dankzij de aanbouw van nieuwe woningen en stadsdelen), de oude stad is nog goed bewaard. Deze is omgeven door een muur, waardoor beide delen duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Rhodos werd al rond de 5e eeuw voor Christus gesticht door drie Griekse staten, Lindos, Jalissos en Kamiros, die het eiland zelf in drie gelijke delen verdeelden. Tijdens de Romeinse overheersing stond het eiland echter vooral bekend vanwege de exclusieve redenaarsschool die er te vinden was en talloze rijke Romeinen aantrok, waaronder Julius Caesar. De aanwezigheid van de Kolossus van Rhodos, één van de oude wereldwonderen, zal een verblijf er natuurlijk nog onvergetelijker gemaakt hebben.

Weer en klimaat

Rhodos kent een aangenaam mediterraan klimaat. Het wordt sterk door de ligging aan de Egeïsche Zee beïnvloed, waardoor de zomers er erg droog en heel warm zijn. Tijdens de winter kan het dan weer heel wat frisser worden, met zelfs neerslag. De lente en zomer zijn de beste periodes voor een stedentrip naar Rhodos, waarbij je op de warmste dagen zelfs best wat schaduw zoekt op het middaguur – bijvoorbeeld op een gezellig Grieks terrasje!

Wat te doen in Rhodos

De Oude Stad

De Oude Stad

Het oude stadsgedeelte van Rhodos staat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Om de stad heen loopt een promenade, vanwaar je de omringende muren prachtig kan bewonderen.
Het archeologisch museum van Rhodos

Het archeologisch museum van Rhodos

Dit museum bevindt zich vlak bij de haven. Het is gevestigd in het ziekenhuis van de voormalige Johanniterridders.
Het Grootmeesterspaleis

Het Grootmeesterspaleis

Dit middeleeuwse paleis wordt ook wel de Kastello genaamd, en is een van de weinige gotische bouwwerken van Griekenland.
Het St. Nikolaas-fort.

Het St. Nikolaas-fort.

Nabij het indrukwekkende St. Nikolaasfort zou naar vermeend een van de voeten van de Kolossus van Rhodos gestaan hebben.

Top Hotel Deals in Rhodos

Bekijk alle hotels in Rhodos
Bekijk alle hotels in Rhodos

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Rhodos