Citytrip Kos

Citytrip Kos

De Griekse eilanden herbergen een enorme rijkdom aan toeristische bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis. Kos is een van de vele Dodekanesos eilanden, en ligt in de Egeïsche Zee nabij het Turkse vasteland. Het gaat dan wel om een relatief klein eiland, de mogelijkheden als toerist zijn er zo goed als oneindig. Een citytrip naar Kos geeft je dan ook de mogelijkheid om die allemaal zelf te ontdekken.

Bezienswaardigheden Kos

De Griekse cultuur en geschiedenis zijn een van de interessantste ter wereld, en op een eiland als Kos kan je er dan ook verscheidene overblijfselen van vinden. Van de plataan van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde, tot een Romeins amfitheater dat terug doet denken aan de mengeling van beide culturen, er is genoeg te bewonderen op dit eiland. Er zijn ook talloze archeologische sites te vinden die uit de doeken doen hoe de eerste Griekse beschavingen leefden. De windmolen in Antimachia is dan wel een iets modernere constructie, niettemin geeft het een extra dimensie aan de uitstraling van het eiland, waar je tijdens je weekendje weg op Kos van kan genieten.

Ontdek Kos

Kos heeft een lokaal vliegveld, de Kos Luchthaven. Daarnaast zijn er ook goede veerbootverbindingen tussen de hoofdstad van het eiland en nabijgelegen Griekse eilanden. In het zuiden van Kos kan je vanuit de Kardamena havenplaats ook een boot nemen naar Nisyros. Vanuit het noordelijke Mastichari geraak je dan weer naar onder andere Kalymnos. Op het eiland zelf kan je eenvoudig met de wagen rijden langs aangelegde wegen, maar het is ook mogelijk om een stukje te voet te ontdekken. Ten slotte worden er speciale rondritten georganiseerd in een soort van jeeps, waardoor je in een mum van tijd al het moois van Kos kan bewonderen.

Kos is ideaal voor de culturele toerist

Cultuur en geschiedenis zijn schering en inslag op dit prachtige Griekse eiland. Naast bovengenoemde bezienswaardigheden zijn er ook nog een eeuwenoude marktplaats te bezichtigen in het midden van Kos-Stad, de hoofdstad. De 14e-eeuwse Neratzia-burcht, die nabij de haven van de stad staat, neemt je dan weer terug mee naar de middeleeuwen, terwijl het indrukwekkende Asklepeion je wederom doet inleven in de Oud-Griekse cultuur en religie. Kortom, elke cultuurliefhebber vindt wat hij zoekt dankzij een stedentrip op Kos.

Feitjes & Weetjes

Ondanks de kleine afmetingen van het eiland (het is slechts 40 bij 8 kilometer) en het relatief kleine aantal inwoners (niet meer dan 30.000) is Kos toch een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa. Het eiland is eeuwenlang bezet geweest door volkeren als de Kariërs en Doriërs, maar vooral tijdens de Romeinse overheersing kwam het tot groei. In ongeveer diezelfde periode was het eiland zelfs een opslagplaats voor de goudvoorraad van Cleopatra. De schatten die je er tegenwoordig kan vinden zijn echter niet van goud, maar toch een citytrip Kos waard!

Weer en klimaat

Het klimaat op Kos is mediterraan, en dat houdt in dat de zomers er erg warm kunnen zijn, maar wel droog. Tijdens de winter wordt het dan weer koeler en iets natter. De lente en zomer zijn de beste periodes voor een last minute citytrip naar Kos, zeker aangezien de hitte dan wat aangenaam wordt afgekoeld door de zeewind die het eiland bereikt. Natuurlijk is Kos ook het bezoeken waard tijdens de koelere periodes van het jaar (zoals de herfst), zeker als je liever wat cultuur opdoet en het strand je niet zo aantrekt. Een reisbestemming die het hele jaar door wat te bieden heeft, dat is natuurlijk alleen maar interessant.

Wat te doen in Kos

De plataan van Hippocrates

De plataan van Hippocrates

Deze oosterse plataan is vernoemd naar Hippocrates, de bekende Griekse arts. Hij staat in de hoofdstad van het eiland.
Lagoudi-Zia

Lagoudi-Zia

Zia is een toeristisch bergdorp op Kos dat halverwege de Dikeosbergen ligt, vlakbij Pyli. Het dorp is erg toeristisch en je kan er dan ook veel restaurants, cafeetjes en winkels vinden.
De Embros Thermae

De Embros Thermae

De Embros Thermae zijn een soort warmwaterbronnen op het eiland, vlak bij de zuidoostelijke kust.
Dikeos

Dikeos

Deze 846 meter hoge berg wordt ook wel Dikaios genaamd, en bepaalt mede het aangezicht van het eiland.

Top Hotel Deals in Kos

Bekijk alle hotels in Kos
Bekijk alle hotels in Kos

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Kos