Citytrip Athene

Citytrip Athene

Wie op zoek is naar de perfecte reisbestemming om te genieten van Mediterraanse temperaturen en een unieke cultuur kan zeker en vast in Athene terecht. De Griekse hoofdstad heeft meer in petto dan veel mensen denken, zowel op cultureel als geschiedkundig vlak. Een stedentrip Athene is de beste manier om dat zelf te ondervinden!

Bezienswaardigheden Athene

Athene heeft als hoofdstad van het Griekse schiereiland een rijke geschiedenis en cultuur, die nog altijd in de architectuur van de huidige binnenstad te bemerken zijn. Vooral het centrum is van groot belang op geschiedkundig vlak, juist omdat er veel oude gebouwen en monumenten bewaard zijn gebleven. Het Omonia plein is daar een goed voorbeeld van, alsook de bekende Toren van de Winden, of Aerides. Van het centrum lopen verschillende straten naar de buitenwijken van Athene, die allen een pittoreske indruk geven aan het stadsbeeld!

Ontdek Athene

De stad Athene zelf én de voorsteden zijn eenvoudig bereikbaar dankzij een heus netwerk aan bussen en speciale trolleybussen, alsook een tramlijn van bijna 30 kilometer lang. Daarbij kan je in de binnenstad altijd rekenen op taxi's, die niet enkel vlot rijden maar ook nog eens relatief goedkoop zijn. Daarbovenop heeft de stad drie metrolijnen, naast een paar treinsporen. De Proastiakos is de grootste voorstadspoorlijn die het centrum met de nabijgelegen luchthaven verbindt. Kortom, meer dan genoeg opties om de stad op je eigen tempo en voor een relatief lage prijs te ontdekken tijdens een last minute Athene!

Athene is ideaal voor: geschiedenisfanaten

Het spreekt voor zich dat die rijkdom aan geschiedkundige bezienswaardigheden heel wat bezoekers lokt. Athene is altijd al erg belangrijk geweest doorheen de geschiedenis: van de Klassieke Oudheid, wanneer de stad een centrale rol innam bij de Griekse veroveringen, tot de opkomst van het Christendom. Veel restanten van die periode zijn terug te vinden in musea, waaronder het Acropolis Museum en het Benaki Museum. Ook andere bezienswaardigheden zoals de Agora en de Tempel van Dionysos doen de oudheid weer tot leven komen tijdens een stedentrip Athene!

Feitjes & Weetjes

Athene is eeuwen lang een belangrijke Polis geweest, een soort stad waarbij de bevolking op militair, godsdienstig en politiek vlak samenwerkte. Waarschijnlijk het belangrijkste dat over deze stad kan gezegd worden is dat de democratie er zijn oorsprong vindt: het woord zelf is immers afkomstig van 'demos' en 'kratein', wat 'het volk bestuurt' betekent. De naam van de stad zelf is dan weer afkomstig van de godin Pallas Athena, voor wie tevens een enorm beeld werd opgericht!

Weer en klimaat

Net zoals de meeste landen rond de Middellandse Zee heeft Athene een Mediterraans klimaat. De beste temperaturen kan je verwachten vanaf april tot en met juni. Toch kan het in de winter ook wel eens erg koud worden, waardoor een citytrip Athene veel verschillende soorten weer kan bieden.

Wat te doen in Athene

Het Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum

Dit voorname museum herbergt enkele van de bekendste collecties Oud-Griekse voorwerpen en kunst, die stuk voor stuk afkomstig zijn uit heel Griekenland.
De Toren van de Winden

De Toren van de Winden

Deze toren wordt ook wel het Horologium van Andronicus van Cyrrhus genaamd, of Aerides. Het gaat om een 1e-eeuws monument dat in die periode zowel de windrichting als de tijd aangaf.
Het Syntagmaplein

Het Syntagmaplein

Het bekende Platia Syntagmatos of Grondwetsplein is het meest vooraanstaande van de Griekse hoofdstad. Het bevindt zich pal in het centrum.
De Nationale Tuin

De Nationale Tuin

De Nationale Tuin wordt wel de koninklijke tuin genaamd. Het gaat om een heus natuurpark in het centrum van de stad, van ruim 15 hectare groot.

Top Hotel Deals in Athene

Bekijk alle hotels in Athene
Bekijk alle hotels in Athene

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Athene