Citytrip Toulouse

Citytrip Toulouse

Het zuiden van Frankrijk is nog altijd een van de populairste reisbestemmingen bij toeristen over de hele wereld. Een stad als Toulouse is daar niet enkel het bewijs van, maar heeft ook zijn unieke geschiedenis en cultuur die een citytrip naar Toulouse zo de moeite waard maken. Het volgende overzicht geeft je verschillende goede redenen om deze grote stad in Occitanië te ontdekken.

Bezienswaardigheden Toulouse

In Toulouse zijn de rijke cultuur en geschiedenis meteen merkbaar. Van de oevers en kades van de rivier de Garonne tot het kasteel van Reynerie, er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden die het bezichtigen waard zijn tijdens je verblijf in Zuid-Frankrijk. Het Place du Capitole en de Kathedraal Saint Etienne geven de stad een majestueuze, mystieke uitstraling die typerend is voor deze regio.

Ontdek Toulouse

De gemeente Toulouse heeft verschillende spoorwegstations, waaronder Lalande-Eglise, Gallieni-Cancéropole, Lardenne, Rammasiers en Saint-Martin-du-Touch. Naast interregionaal vervoer zijn er ook twee plaatselijke metrolijnen. Ten slotte kan je gebruikmaken van een tramlijn om je doorheen de stad en de gemeente te bewegen, en zo al het moois dat deze stad te bieden heeft te ontdekken.

Toulouse is ideaal voor jonge gezinnen

Toch heeft Toulouse heel wat entertainment te bieden aan toeristen. De stad is allesbehalve ouderwets, en is dan ook ideaal voor jonge koppels en gezinnen met kinderen. De fee-achtige indruk die door de indrukwekkende gebouwen teweeg wordt gebracht, alsook de gezellige pleintjes en de aangename temperaturen maken van Toulouse een uiterst goede kandidaat als je op zoek bent naar een complete reisbestemming. Wil je je cultuur bijschaven, dan kan dat natuurlijk ook. Het Château d'Eau en de Jardin Japonais zijn nog maar enkele van de attracties die je zeker bezocht moet hebben als je volop wilt genieten van een weekendje weg naar Toulouse.

Feitjes & Weetjes

Toulouse is de vierde grootste stad van heel Frankrijk, met 450.000 inwoners. Het was ook de tweede stad in Frankrijk, na Parijs, die een universiteit had. Deze werd in de 13e eeuw opgericht, en is nog altijd een van de belangrijkste bezienswaardigheden. De stad zelf bestaat echter al sinds de tijd van de Galliërs, met als toenmalige naam Tolosa Tectosagum. Vanaf de achtste eeuw werd Toulouse het culturele centrum van Zuid-Frankrijk, en tegenwoordig is het de zogenaamde hoofdstad van de Franse lucht- en ruimtevaart. Bedrijven als Alcatel Espace en Airbus hebben er hun hoofdvestiging.

Weer en klimaat

Toulouse ligt in het zuiden van Frankrijk, waardoor het er bijna altijd droog én warm is tijdens de zomer. De winters zijn er dan wel koeler, en er kan af en toe regen vallen. Dat heeft dan wel weer als positief gevolg dat er heel wat mooie natuur te vinden is. De beste maanden voor een stedentrip naar Toulouse zijn de lente- en zomermaanden. De stad komt dan helemaal tot leven!

Wat te doen in Toulouse

Het Capitool

Het Capitool

Dit gebouw fungeert zowel als stadhuis als theater en ligt nabij de Place du Capitole in het centrum van de stad. Het plein en het Capitool staan symbool voor de identiteit van de stad.
Het Muséum de Toulouse

Het Muséum de Toulouse

Het MNHT of Muséum d'mistoir Naturelle de la Ville de Toulouse is gesitueerd in de Busca-Montplaisir wijk. Er zijn meer dan 2,5 miljoen voorwerpen te vinden.
Le Jardin des Plantes

Le Jardin des Plantes

Deze botanische tuin dateert uit het jaar 1730 en werd door de Société des Sciences de Toulouse opgericht. Toentertijd lag die tuin in het Saint-Sernin district.
Het Kasteel van Reynerie

Het Kasteel van Reynerie

Het Château de Reynerie is een groot kasteel dat tegenwoordig als historisch monument beschermd is, sinds het jaar 1963.

Top Hotel Deals in Toulouse

Bekijk alle hotels in Toulouse
Bekijk alle hotels in Toulouse

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Toulouse