Citytrip Reims

Citytrip Reims

Reims is waarschijnlijk een van de belangrijkste steden van Frankrijk op cultureel en geschiedkundig vlak. Elke bezoeker houdt ervan de historie en aparte cultuur en bezienswaardigheden van een nieuwe stad te ontdekken. Wil je deze stad in het noorden van Frankrijk een kans geven? Dan is een citytrip naar Reims zeker en vast een goed idee!

Bezienswaardigheden Reims

Reims kent heel wat schatten als het gaat om culturele en geschiedkundige bezienswaardigheden. Naast de bekende Kathedraal van Reims zijn er ook de basiliek van Saint-Rémi en de triomfboog Porte Mars te vinden. Beide nemen je mee naar de tijden van glorie die hun indruk hebben achtergelaten in deze stad. Het Paleis van Tau en het stratencircuit van Reims-Gueuex moet je eveneens echt gezien hebben tijdens je stedentrip naar Reims. Zeker en vast genoeg te ontdekken in deze pittoreske Franse stad.

Ontdek Reims

Het treinstation Reims biedt gewone én TGV treinen. Het spoorstation werd 10 jaar geleden gerenoveerd, en wordt aangevuld door andere stations zoals Reims-Maison-Blance en het TGV station Champagne-Ardenne. Het tramnetwerk van de stad is uitgebreid, waardoor je eenvoudig op alle plaatsjes in Reims kan geraken. Daarbij is er een directe verbinding met het TGV station.

Reims is ideaal voor architectuurliefhebbers

Architectuur speelt een belangrijke rol bij het stadsbeeld van Reims. Dat wordt duidelijk als je kijkt naar het grote aantal indrukwekkende gebouwen die uit verschillende tijdsperiodes stammen. De kathedraal en romaanse basiliek die je er vindt bewijzen dat er geen grenzen zijn op het vlak van bouwstijlen, en dat je uit elke periode wel iets kan ontdekken. Het contrast dat hierdoor wordt gecreëerd geeft Reims een unieke uitstraling, die talloze toeristen lokt. Zeker als je van architectuur houdt, is een citytrip naar Reims een uitstekend idee.

Feitjes & Weetjes

De naam van de stad Reims is afkomstig van de Remi, het oud-gallische volk dat er oorspronkelijk woonde toen de Romeinen het gebied veroverden. Deze laatste noemden de stad echter Durocortorum, en lange tijd zou ze de hoofdstad van Gallië zijn. Het gevolg was dat Reims al snel een van de belangrijkste steden van Gallië en later van Frankrijk werd. Reeds in de 3e eeuw na Christus had de stad een eigen bisschop! Reims is zelfs tot de 14e eeuw dé stad geweest waar alle Franse koningen werden gedoopt. Het gaat dus zeker om een plaats die heel wat betekend heeft op geschiedkundig vlak, en dat kan je zelf ontdekken tijdens een weekendje weg naar Reims.

Weer en klimaat

Noord-Frankrijk kenmerkt zich door een apart klimaat, dat je dus ook in Reims kan verwachten. De herfst en lente zijn er vaak regenachtig, maar de zonuren in de zomer maken dat ruimschoots goed. De temperaturen zijn gemiddeld, maar net iets hoger dan die in Nederland en België. Heerlijke temperaturen dus om te genieten van een lekker glaasje champagne tijdens je weekendje weg in Reims.

Wat te doen in Reims

Het klooster van Saint-Remi

Het klooster van Saint-Remi

Dit klooster werd gesticht in de 6e eeuw, en herbergt relikwieën van de bisschop van Reims die de bekende Clovis (koning der Franken) doopte.
Het Paleis van Tau

Het Paleis van Tau

Le Palais du Tau is het aartsbisschoppelijke paleis van de stad. Het werd naast een aantal andere gebouwen op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet.
De Cathédrale Notre-Dame de Reims

De Cathédrale Notre-Dame de Reims

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Reims stamt uit de 13e eeuw, en behoort tot de belangrijkste gotische bouwwerken van heel Frankrijk.
De Champagnehuizen van Reims

De Champagnehuizen van Reims

De bekende champagnehuizen, waarvan een groot deel zich eigenlijk in het nabije Epernay bevindt, zijn het grootste centrum van de productie van de bekende alcoholische drank, de champagne.

Top Hotel Deals in Reims

Bekijk alle hotels in Reims
Bekijk alle hotels in Reims

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Reims