Citytrip Parijs

Citytrip Parijs

Parijs staat dan wel bekend om zijn romantische atmosfeer, het is de ideale reisbestemming voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke reiservaring. De hoofdstad van Frankrijk is doorheen de geschiedenis altijd een van de belangrijkste geweest vanuit cultureel, geschiedkundig en artistiek standpunt, en ook de dag van vandaag is de stad wereldbekend bij toeristen. Wil je erachter komen hoe dat komt? Dan is een citytrip Parijs zeker en vast een fantastisch idee!

Bezienswaardigheden Parijs

Dé bezienswaardigheid tijdens een weekendje Parijs is ongetwijfeld de Eiffeltoren, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Het aantal monumenten in de stad is waarschijnlijk groter dan in eender welke andere stad; de Arc de Triomphe, het Panthéon en het Grand Palais zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Kunst in alle mogelijke vormen heeft altijd een centrale plaats ingenomen in de Franse cultuur, en dat wordt dan ook duidelijk tijdens een verblijf!
Voor wie graag de natuur opzoekt tijdens een weekendje weg Parijs, zijn er echter ook meer dan genoeg mogelijkheden. Zo zijn er verschillende parken, waardoor je tussen de stadse drukte door altijd de rust van het groen kunt opzoeken. Enkele voorbeelden zijn het Parc André Citroën, de Tuilerieën en het Bois de Boulogne. De natuur in deze parken wordt altijd afgewisseld met oude restanten van typische Franse architectuur die tijdens de gloriedagen van de stad het daglicht zag. En die combinatie is iets waar Parijs zeker en vast bekend om staat!

Ontdek Parijs

Het vervoer in Parijs gaat verder dan de grote luchthaven Aéroport Charles de Gaulles, vanwaar je de stad in een mum van tijd kan bereiken. Naast een uitgebreid wegennet kan je je ook verwachten aan tal van mogelijkheden met het openbaar vervoer, waaronder een metro met wel 16 lijnen en een uitgebreide busdienst. In de agglomeratie kan je dan weer gebruik maken van een tramlijn en de metro. Wil je liever op je eigen tempo de stad bezichtigen? Dan kan dat ook, en wel dankzij 371 km aan fietspaden in heel Parijs. Je kan zelfs een fiets huren bij Velib', dat meer dan 1200 stations heeft verspreid over de hele stad!

Parijs is ideaal voor: kunstliefhebbers

Toch is Parijs nog altijd de beste reisbestemming als je geïnteresseerd bent in kunst, in al zijn vormen. De stad loopt er immers van over, of het nu gaat om musea of indrukwekkende monumenten die de lange straten van Parijs sieren. Het Louvre is ongetwijfeld een van de bekendste van de stad, maar ook het Musée Picasso en het Musée d'Orsay zijn het vermelden waard. In totaal zijn er ongeveer 150 musea - en dat is méér dan in eender welke andere grote Europese stad! Voor zij die op zoek zijn naar hedendaags vermaak valt er natuurlijk ook heel wat te beleven. Zo is Disneyland een van de belangrijkste redenen waarom jonge gezinnen en jonge koppels naar de Franse hoofdstad reizen; het pretpark lokt jaarlijks ontelbaar veel toeristen. Ten slotte kunnen ook winkelaars zich te goed doen aan dit paradijs, dat over verschillende winkelstraten beschikt waaronder de Champs-Elysées en de Boulevard Haussman!

Feitjes & Weetjes

Hoewel Parijs een van de grootste en bekendste steden van het Europese vasteland is (en zelfs van de wereld), is het inwonersaantal niet meer dan 2,2 miljoen. Ten minste, zonder daarbij de zogenaamde banlieues of buitenwijken te rekenen. In totaal wonen er immers wel 11 miljoen mensen, die verspreid zijn over de verschillende agglomeraties. Een groot contrast met de beginjaren van de stad, toen het niet meer was dan een nederzetting bestaande uit verschillende kleine dorpjes! Later werd Parijs doorheen de eeuwen een van de belangrijkste centra in Europa voor het Christendom, iets wat nu nog altijd zichtbaar is door de aanwezigheid van de vele basilieken en kerken. Ten slotte heeft de stad zijn naam te danken aan de originele bewoners, een Gallische stam, die de stad min of meer haar huidige vorm heeft gegeven: de Parisii.

Weer en klimaat

De relatief noordelijke ligging van de Franse hoofdstad boezemt bij veel toeristen angst in over de temperaturen doorheen het jaar. Toch zijn er heel wat maanden waarin je je aan een aangename atmosfeer kan verwachten, en dan vooral van juni tot september. Die periode van het jaar is ideaal als je Parijs van zijn mooiste kant wil ontdekken en van een heerlijk fris drankje wil kunnen genieten op een van de vele terrasjes. Toch biedt het brede gamma aan musea en andere bezienswaardigheden je de kans om ook als het minder goed weer is de pracht van de stad te ontdekken. Echt koud wordt het gelukkig nooit, en je hoeft je dan ook zorgen te maken dat je de hele dag binnen zal moeten blijven. Tijdens de winter kan dan wel eens wat sneeuw vallen, dat geeft de stad natuurlijk ook een gezellige uitstraling waar je tijdens een goedkope citytrip Parijs van kan genieten!

Wat te doen in Parijs

De Moulin Rouge

De Moulin Rouge

Uitgaansmogelijkheden zijn er genoeg in Parijs en de Moulin Rouge is er ongetwijfeld een van de bekendste. Deze cabaret ligt aan de Boulevard de Clichy en staat symbool voor het bohemiense leven.
Avenue des Champs-Élysées

Avenue des Champs-Élysées

Deze avenue mag dan misschien wel niet meer lijken dan een brede laan in het centrum van Parijs, de aanwezigheid van bioscopen, cafés en musea maken het een van de grootste toeristische attracties van de stad.
De Eiffeltoren

De Eiffeltoren

Dit monument in het centrum van de stad wordt nog altijd gezien als een van de wereldwonderen, en staat symbool voor de Parijse cultuur. Hij staat aan de linkeroever van de rivier de Seine en wordt jaarlijks door talloze toeristen bezocht.
De Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe

De welbekende triomfboog is een van de meest indrukwekkende bouwwerken van Parijs, op de Place Charles de Gaulle. Het is de plaats waar tot wel 12 lanen in de stad samenkomen, en dat verklaart mede het toeristische karakter van het monument.

Top Hotel Deals in Parijs

Bekijk alle hotels in Parijs
Bekijk alle hotels in Parijs

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Parijs