Citytrip Nice

Citytrip Nice

Weinig reisbestemmingen in Frankrijk zijn zo de moeite waard als de Franse Côte d'Azur. En met een stad als Nice kan dat natuurlijk niet anders. De stad ligt aan de Middellandse Zee en lokt mede daardoor jaarlijks talloze toeristen van over heel Europa. Wil je zelf ontdekken wat deze prachtige stad in het zuiden van Frankrijk zoal te bieden heeft? Dan is een citytrip naar Nice geen slecht idee.

Bezienswaardigheden Nice

Nice is tegenwoordig dan wel een erg populaire vakantiebestemming, qua cultuur heeft de stad ook heel wat in petto. Prachtige gebouwen als het Palais de la Préfecture en de indrukwekkende Eglise Saint-Jean Baptiste toveren het straatbeeld in de stad om tot een prachtig decor waartegen je de diversiteit van Nice kan ontdekken. La Vieille Ville is dan weer dé plaats om te vertoeven als je houdt van pittoreske straatjes. De Cathedrale Sainte-Reparate en de St Nicholas Cathedral zijn de perfecte voorbeelden van religieuze gebouwen die de stad haar unieke uitstraling geven tijdens je weekendje weg naar Nice.

Ontdek Nice

Nice beschikt over enkele spoorwegstations, waaronder Nice-Riquier, Nice-Saint-Augustin, Nice-Ville en Nice-CP. De stad wordt door de TGV bediend, en in Nice zelf kan je rekenen op een uitgebreid netwerk aan bussen om veilig op je bestemming te komen. Natuurlijk is het de moeite waard om de stad te voet te ontdekken tijdens je last minute citytrip in Nice.

Nice is ideaal voor museumliefhebbers

Nice onderscheidt zich op veel vlakken van andere steden aan de Franse kust, en één daarvan is toch wel de aanwezigheid van verscheidene musea. Het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (MAMAC) is een prachtig voorbeeld van een museum voor moderne kunst, terwijl het Palais Lascaris dan weer alles uit de doeken doet over oude muziekinstrumenten. Ten slotte kunnen natuurlijk ook de Opera de Nice niet ontbreken op je lijstje van te bezoeken bezienswaardigheden als je een citytrip naar Nice boekt.

Feitjes & Weetjes

Nice ligt eigenlijk een beetje op een kruispunt tussen Frankrijk en Italië, en dat betekent dat er ook een Italiaanse naam voor is: Nizza. Ook in het plaatselijke dialect (het Occitaans) is er een variant: Nissa. Maar waar komt die naam nu vandaan? De geschiedenis wijst uit dat die eigenlijk afkomstig is van het Griekse woord Nikaia, wat 'zegerijk' betekent. De Grieken veroverden de stad immers rond de 4e eeuw voor Christus. En dat maakt de stad natuurlijk veel interessanter.

Weer en klimaat

In Nice spreekt men van een zogenaamd Cs-klimaat. Het gaat om een mediterraan klimaat dat tijdens de zomermaanden gegarandeerd aangename temperaturen oplevert, die kunnen oplopen tot wel 30 graden Celsius. Daarbij is het er doorgaans droog, waardoor het dus alsnog aangenaam vertoeven is in de stad. De koele wind die uit Afrika komt, zorgt er dan weer voor dat de stranden draaglijk warm zijn, en dat maakt ze natuurlijk erg populair bij toeristen uit de rest van Europa.

Wat te doen in Nice

Het Musée Matisse

Het Musée Matisse

Dit museum ligt in de Cimiez wijk van Nice, en herbergt collecties van de Franse schilder Henri Matisse.
Het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain

Het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain

Dit museum wordt ook wel het MAMAC genaamd, en is een museum voor hedendaagse en moderne kunst.
De Promenade des Anglais

De Promenade des Anglais

Deze lange strandweg ligt aan de kustlijn van Nice, en loopt vanaf het oude stadsdeel tot aan de luchthaven. Er zijn veel luxehotels en casino's te vinden.
La Place Masséna

La Place Masséna

Dit historische plein in het centrum van Nice werd vernoemd naar André Masséna. De opbouw werd verzorgd door Joseph Vernier in het midden van de 19e eeuw.

Top Hotel Deals in Nice

Bekijk alle hotels in Nice
Bekijk alle hotels in Nice

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Nice